fornebuklinikken-logo-web

FORNEBUKLINIKKEN BLOGG

Plastisk kirurgi,
kosmetiske behandlinger,
helse og livsstil

FORNEBUKLINIKKEN BLOGG

Plastisk kirurgi, kosmetiske behandlinger, helse og livsstil

Brystimplantat_lampe

Hva betyr det at et implantat er biokompatibelt?

Det betyr at implantatet ikke fremkaller immunrespons eller avstøtning hos dyr eller mennesker. Det være seg implantater i hjerte, blodårer, hofter, knær eller brystimplantater.
 
En immunrespons vil alltid oppstå, men graden vil ha betydning for funksjonen til et implantat på kort og lang sikt. Økt immunrespons vil medføre en kraftig innkapsling av et implantat og en mild respons gir tynn eller myk innkapsling.
 

Les mer
Dr. Ine Mørk svarer på spørsmål om intimkirurgi

Vanlige spørsmål om intimkirurgi

På Fornebuklinikken utføres kvinnelig intimkirurgi av dr. Ine Mørk, spesialist i plastikkirurgi. Vi har bedt henne samle de mest vanlige spørsmålene hun får fra sine pasienter, og hennes svar på disse.
Les mer
Hva skjer med brystene når vi blir eldre?

Hva skjer med brystene når vi blir eldre?

Alle bryst vil henge seg til etter hvert som man blir eldre. Dette er fordi både bindevevet og huden blir mindre elastisk, men også fordi ratioen mellom fett og kjertelvev øker.
Les mer
Hard kapsel silikonproteser

Hva er kapseldannelse i forbindelse med silikonproteser?

Kroppen danner en tynn hinne rundt brystprotesene (pseudokapsel), og brystene føles myke. Jo tynnere hinnen er jo mindre er kroppens reaksjon mot protesen.
Les mer
Keller Funnel er en traktformet spesialdesignet pose som fungerer som et leveringsystem for innsetting av ulike silikonproteser.

Fornebuklinikken benytter Keller Funnel på alle brystoperasjoner med silikonproteser.

Hva er Keller Funnel?
Keller Funnel er en traktformet spesialdesignet pose som fungerer som et leveringsystem for innsetting av ulike silikonproteser.

Les mer
Anestesileger og anestesisykepleiere hos oss har alle mange års erfaring i å gi bedøvelse og takle eventuelle uventede problemer. Det vil alltid være anestesipersonell til stede inne på operasjonsstuen så lenge du er i narkose.

Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose?

Så godt som alle inngrep hos oss blir foretatt i narkose. Vi mener dette er det beste, tryggeste og mest behagelige for deg som pasient. Dessuten gjør narkose kirurgens arbeidsforhold optimale slik at resultatet skal bli best mulig for deg. Narkose i våre dager er trygt, har lite bivirkninger og få komplikasjoner.  
 

Les mer
Rectus diastase, overstrukne magemuskler, bulende versus flat mage, effekt av trening, sit ups.

Hvordan få flat mage igjen?

Rectus diastase, overstrukne magemuskler, bulende versus flat mage, effekt av trening, sit ups.

Relativt mange kvinner opplever etter graviditet og fødsler at magen ikke trekker seg tilbake til opprinnelig fasong. Dette skyldes at området (linea alba) mellom de to vertikale rette magemusklene overstrekkes og ikke trekker seg helt sammen igjen.

Les mer
iStock-829640064

Vakker hud i høst

Den fargerike høsten er i gang, og med den kommer en rekke spennende og effektive behandlingsmuligheter for vakker hud.
Les mer
Pasient blir analysert av vår Visia hudscanner.

Visia - avansert verktøy for hudanalyse

Vår Visia hudscanner er en av de mest avanserte og kraftige verktøyene for hudanalyse – og analyserer huden i dybden. Gratis og uforpliktende time kan nå  bestilles hos Fornebuklinikken!
 

Les mer
Excited-by-her-flawless-skin-501206267_6432x4912

Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?

Du har sikkert hørt det mange ganger - antioksidanter er viktig for kroppen fordi de beskytter cellene våre mot frie oksygenradikaler, stoffer som kroppen produserer når den forbrenner oksygen. Dersom vi får for mye frie oksygenradikaler, kan de skade cellene våre.
Les mer
Alma%20Lasers%204699

Uønsket hårvekst? Vi tilbyr permanent hårfjerning med laser

Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ. Hårfjerning med laser kan utføres på de fleste hudområder. Den eneste forutsetningen er at hårene er mørke. Eksempler på områder er: Legger, lår, bikinilinje, armhuler, armer, rygg og overleppe.
 
Velger du å behandle flere områder samtidig kan vi lage en pakkepris til deg. Hårfjerning med laser kan gjennomføres hele året, og du kan være i solen som normalt før og etter behandling

Les mer
article-banner-image-2

Våre 5 beste tips for ungdommelig hud

Huden vår begynner å eldes allerede i midten av 20-årene, men det er aldri for sent å ta grep for å å skru klokken tilbake, og for å forebygge for tiden foran oss. Jo eldre man er før man innfører et godt anti-age hudpleieregime, jo flere tiltak kan det være nødvendig å ta i bruk. Her er våre beste tips for å beholde en frisk og ungdommelig hud
Les mer
Brystimplantat_mange_III

Vi firer ikke på kvaliteten.

Regjeringen har besluttet i løpet av høsten 2020 å innføre merverdiavgift på alle plastikkirurgiske operasjoner samt kosmetiske behandlinger utført ved private klinikker.
Fornebuklinikken har derfor måttet legge på sine priser. Når det gjelder brystforstørrelse med silikonproteser så har Fornebuklinikken basert på lang erfaring valgt å beholde Motiva som eneste proteseleverandør.  

Les mer
Konsultasjon med kirurg

Når brystene har en annerledes fasong

Bryster hos kvinner er ofte litt asymmetriske og det er stor variasjon i størrelse og fasong. Ganske vanlig å se er tuberøse (tubulære) bryst. Tubulære bryst skyldes en utviklingsforstyrrelse av brystene hvor bindevevet er stramt og det er en manglende kjertelutvikling i hele eller deler av brystet. Det finnes ulike grader av tubulære byster, men den milde formen er mest vanlig.
Les mer
Modell%20bredt%20snittt

Kosmetisk behandling av øyeområdet

Akkurat som resten av kroppen, endrer også huden rundt øynene seg med årene. Dette skyldes både genetiske og miljømessige årsaker som f.eks. sol, kosthold, lite søvn og mye stress.
Les mer
Julie_behandler

Restylane Vital Skinbooster - en perfekt behandling nå som vi går mot varmere tider og huden trenger mye fukt

Restylane Vital Skinbooster er en behandling for deg som ønsker et naturlig resultat.
Dette er en av mine mest etterspurte behandlinger.  Alle ønsker seg vel en hud som føles glatt og myk med fin glød?

Les mer
Lenestol_II

Fjerning av brystproteser ved ulike plager

Enkelte kvinner mener å kunne relatere ulike plager til sine silikoninnlegg.
Det har i de senere år vært skrevet endel på nettet om BII (Breast Implant Illness), hvor man mener at silikoninnlegg kan gi opphav til ulike symptomer som tretthet og muskelplager, endog autoimmune sykdommer etc.

Les mer
iStock-1067337514

Tunge øyelokk til besvær

Mange pasienter henvender seg til oss og lurer på hva vi kan gjøre for å fjerne de «tunge øyelokkene», eller hudoverskuddet over øyelokkene som gjør at de ser trette og uopplagte ut. Andre har direkte plager med tyngdefornemmelse over øyelokkene eller opplever at hudoverskuddet direkte hemmer sidesynet.
 

Les mer
Operasjonsutstyr

Pasientsikkerhet og koronasmitte


Vi i tar pasientsikkeheten på alvor!


Fornebuklinikken har iverksatt strenge tiltak for å hindre koronasmitte. Det skal være trygt å komme til oss, derfor vil vi stille deg noen spørsmål før du kan komme til oss.

Les mer
Fornebuklinikken

Trygghet ved kosmetisk kirurgi

Vi på Fornebuklinikken utfører rundt 1500 kirurgiske inngrep årlig. Våre plastikkirurger har bred og lang erfaring. Alle våre sykepleiere er spesialsykepleiere innen operasjon anestesi og intensiv. De øvrige service- og støttefunksjoner er besatt av høyt engasjerte og kvalifiserte personer. Dette gir gode resultater og veldig få komplikasjoner.
Les mer
IMG_1732%202

Mini-invasiv brystforstørrelse

Forbedret teknikk gjør at brystproteser nå kan legges inn via et minisnitt. Mens man tidligere måtte legge et snitt på 5 til 5.5 cm i folden under brystet, kan man nå nøye seg med 3 cm snitt. Resultatet er et nesten usynlig arr.
 

Les mer
Minibuk

Flatere mage

Noen kvinner har bulende mage, til tross for at de er slanke, veltrente og med stram hud. Bevisst trening av magen “hjelper ikke". Felles for disse kvinnene er at de går og holder magen inne, og de puster med skuldrene. Mange har korsryggsmerter.
Les mer
jorgen-utvoll-1

Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk.

En kosmetisk neseoperasjon forbedrer nesens form og størrelse. Prosedyren kan fjerne en hump, endre form og størrelse på nesetippen og rette nesen. I denne artikkelen er har vi har samlet noen av de mest vanlige spørsmålene og svarene knyttet til neseoperasjoner.
Les mer
Skjermbilde%202019-10-21%20kl_%2015_16_37

Vi tilbyr det siste innen tatoveringsfjerning.

Når vi behandler tatovering med laser knuses blekkpartiklene til mikroskopiske partikler, dette gjør at kroppen selv klarer å absorbere og skille ut tatoveringsblekket. 
Les mer
iStock-506882522

CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals.

Vi gleder oss over å kunne tilby en ny og revolusjonerende behandling kalt Clearlift, også kjent som «The Lunchtime Facelift» i USA. Behandlingen utføres med en Pixl Q Switched Laser.
Les mer
Bilde fra Alma Lasers - Harmony XL Pro

Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander

Vi gleder oss over å kunne tilby effektive laserbehandlinger med vårt nye lasersystem fra den anerkjente produsenten Alma Lasers.
Les mer
iStock-827667910

Kjemisk peeling – et godt hudforbedrende alternativ med lang historikk

En kjemisk peeling er en hudfornyende prosedyre hvor en kjemisk oppløsning påføres huden for å fjerne de øverste hudlagene. Den nye huden som kommer fram etter peelingen er glatt med mindre porer, jevn i fargen og med mer glød. 
 

Les mer
Behandlet akne-arr

Effektiv behandling av arr

Vi har mange pasienter som kommer inn til konsultasjon med arr de har hatt i mange år. Som regel skyldes disse arrene akne de hadde i ungdomstiden. De har ofte brukt tusenvis av kroner på kremer og behandlinger og føler at det ikke har gitt resultater.
De fleste ikke er klar over at Restylane Vital Skinbooster også kan brukes til forbedring av arr.
 

Les mer
jorgen-utvoll-operasjon-1

Kroppsformende kirurgi etter store vekttap

Mange personer opplever større vektendringer gjennom et livsløp, og det er mange helsegevinster ved å tilstrebe en vektreduksjon ned mot normalvekt. De som lykkes med dette har gjort en viktig innsats for sin personlige helse i årene som venter dem. Kroppen som organisme responderer svært godt på en betydelig vektreduksjon, men mange sitter igjen med et betydelig hudoverskudd etter store vekttap.
Les mer
Operasjonsutstyr

Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva.

Motiva har utviklet en egen serie med glatte (silk) anatomiske proteser som festes på en mer skånsom måte.
Les mer
Lepper%20Restylane

Fillerbehandling av lepper

Leppene er ofte noe av det første vi legger merke til når vi snakker med et annet menneske.

Lepper er også et av de områdene innen filler-behandlinger hvor du skal være helt sikker på at du er i de tryggeste og beste hender. Vi har alle sett skrekkeksempler på for store, for brede og feilbehandlede lepper.
 

Les mer
BIA-ALCL

Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom)

I den siste tiden har det vært skrevet flere artikler i ulike medier vedrørende risiko for å utvikle en svært sjelden form for lymfekreft (lymfom ALCL) hos pasienter med brystimplantater. Dette er ikke det samme som brystkreft, men en type lymfom (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom (BIA-ALCL) som kan utvikle seg i kapselveggen rundt brystimplantatet. 


Les mer
080ED028-EC13-4419-AA29-62D317CF177C%202

Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang

Mange som ønsker brystforstørrelse har lest at man kan gjøre dette ved å legge et snitt i armhulen i stedet for under brystet eller via brystvorten.
Les mer
Fornebu_DMAE

Leter du etter en effektivt anti-age fuktighetskrem?

Leter du etter en effektivt anti-age fuktighetskrem?
Kanskje trenger du ikke å lete lengre, for Pharmaskincare har en DMAE krem som vi mener skiller seg godt ut i mengden av produkter med anti-age egenskaper.
 

Les mer
Excited-by-her-flawless-skin-501206267_6432x4912

Ønsker du strålende hud med mindre porer?

Du har sikkert hørt det mange ganger før; nøkkelen til en effektiv hudpleierutine er daglig rensing av huden. Men spiller det noen rolle hvilke produkter man bruker, om man bruker toner i tillegg til renseproduktet, eller om man renser huden en eller to ganger om dagen?
Les mer
Instagram_640x640px_Juvederm_NO_1

Ny og banebrytende behandling med Juvederm Volite

Det nye og banebrytende med Volite-behandlingen er at du kun trenger én behandling. Effekten av denne behandlingen varer i opptil ni måneder.
Områder som kan behandles er ansikt, hals, bryst og hender.

Les mer
hva%20

Har du tatt eller skal du ta brystforstørrelse men er usikker på hvordan du skal forholde deg i tiden etterpå?

Som for all annen plastikkirurgi er det viktig å være forsiktig i tiden etter inngrepet, og å  gi kroppen rom for rekonvalesens. Vi har satt sammen noen råd for hva du bør gjøre og ikke gjøre i denne perioden.
Les mer
Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk

Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk

Fornebuklinikken har det siste året utført en rekke brystforstørrelser hvor silikonprotesene legges inn med endoskopisk teknikk, med svært tilfredsstillende resultater og meget fornøyde pasienter.
Les mer
Behandling av aknearr

Behandling av aknearr

Det kan være utfordrende å vite hvordan man skal gå frem ved behandling av arr etter akne.
Les mer
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon

Ny trend innen brystforstørrelse med silikon

Markedet for brystforstørrelser er under utvikling og vi ser en klar trend mot bruk av mykere, mer naturlige silikon innlegg og mini arr.
Les mer
Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting?

Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting?

Overdreven svetting i håndflater, fotsåler og armhuler er svært vanlig og rammer cirka 3 % av befolkningen.
Les mer
Lei av synlige blodårer på ben?

Lei av synlige blodårer på ben?

Mange av oss plages med sjenerende blodkar på legger og lår. Sklerosering kan være et effektiv alternativ for å fjerne slike synlige kar.
Les mer
Hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?

De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?

Kollagen er et protein som hovedsakelig består av aminosyrene gutamin, prolin og glysin. Kollagen produseres naturlig i kroppen og er hovedkomponenten i hud, sener, ledd og brusk.
Les mer
Neseoperasjon

Neseoperasjon

Neseoperasjon er på verdensbasis et av de mest populære inngrepene innen kosmetisk kirurgi. Antallet neseoperasjoner stiger gradvis hvert år, og på verdensbasis er neseplastikk det nest mest utførte inngrepet i ansiktet etter øyelokksoperasjon.
Les mer
Øyelokksoperasjon

Øyelokksoperasjon – verdens mest utførte inngrep i ansiktet

En øyelokksoperasjon er et inngrep med kort nedetid som betyr at du raskt kan gjenoppta dagligdagse aktiviteter. Ved øyelokksplastikk fjerner kirurgen overflødig hud, muskel og fettvev rundt øynene. De vanligste spørsmålene vi får fra våre pasienter er:
Les mer
Antioksidanter beskytter

Antioksidanter beskytter

Antioksidanter er en fellesbetegnelse på ulike stoffer som beskytter cellene i kroppen mot frie radikaler. Eksempler på antioksidanter er Vitamin C, Vitamin E, betakaroten, selen, Q10 og sink.
Les mer
Velg riktig type fett, Omega-3

Velg riktig type fett, Omega-3

For å opprettholde god helse er ingen næringsstoffer viktigere enn de lange flerumettede fettsyrene doksaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA)- bedre kjent som omega-3.
Les mer
page

Populært

Antioksidanter beskytter
Velg riktig type fett, Omega-3
Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting?
Lei av synlige blodårer på ben?
De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?
Neseoperasjon
Øyelokksoperasjon – verdens mest utførte inngrep i ansiktet
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon
Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk
Behandling av aknearr
Har du tatt eller skal du ta brystforstørrelse men er usikker på hvordan du skal forholde deg i tiden etterpå?
Ny og banebrytende behandling med Juvederm Volite
Ønsker du strålende hud med mindre porer?
Leter du etter en effektivt anti-age fuktighetskrem?
Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang
Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom)
Fillerbehandling av lepper
Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva.
Kroppsformende kirurgi etter store vekttap
Effektiv behandling av arr
Kjemisk peeling – et godt hudforbedrende alternativ med lang historikk
Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander
CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals.
Vi tilbyr det siste innen tatoveringsfjerning.
Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk.
Flatere mage
Mini-invasiv brystforstørrelse
Trygghet ved kosmetisk kirurgi
Pasientsikkerhet og koronasmitte
Tunge øyelokk til besvær
Fjerning av brystproteser ved ulike plager
Restylane Vital Skinbooster - en perfekt behandling nå som vi går mot varmere tider og huden trenger mye fukt
Kosmetisk behandling av øyeområdet
Når brystene har en annerledes fasong
Vi firer ikke på kvaliteten.
Våre 5 beste tips for ungdommelig hud
Uønsket hårvekst? Vi tilbyr permanent hårfjerning med laser
Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?
Visia - avansert verktøy for hudanalyse
Vakker hud i høst
Hvordan få flat mage igjen?
Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose?
Fornebuklinikken benytter Keller Funnel på alle brystoperasjoner med silikonproteser.
Hva er kapseldannelse i forbindelse med silikonproteser?
Hva skjer med brystene når vi blir eldre?
Vanlige spørsmål om intimkirurgi
Hva betyr det at et implantat er biokompatibelt?

Siste innlegg

Antioksidanter beskytter
Velg riktig type fett, Omega-3
Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting?
Lei av synlige blodårer på ben?
De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?
Neseoperasjon
Øyelokksoperasjon – verdens mest utførte inngrep i ansiktet
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon