jubileumslogo-2024-fullt%20navn

Operasjoner av medisinske grunner

Du har kanskje hørt uttrykket medisinsk indikasjon. Det betyr at det er medisinske grunner til å foreta en plastisk operasjon.

Begrunnelsene for om en tilstand har en medisinsk indikasjon kan være flere. Eksempelvis kan store bryster gi pasienten nakke- og skulderplager. En brystreduksjon vil i så fall bedre eller fjerne disse plagene. Manglende brystutvikling hos unge kvinner kan i sjeldne tilfeller føre til psykiske problemer. Ulik størrelse på brystene er en allment akseptert medisinsk indikasjon. En korrigering av denne ulikheten kan gjøres på flere måter. En hengende mage kan gi tyngdefølelse og hudutslett, særlig etter stor vektreduksjon. Da vil en bukplastikk være riktig behandling. Utstående ører hos skolebarn fører noen ganger til mobbing. For mye hud på øvre øyelokk kan føre til problemer med synet, å fjerne denne huden ved å gjøre en øyelokkoperasjon kan være medisinsk begrunnet. På Fornebuklinikken utfører vi slike operasjoner. En operasjon på medisinsk indikasjon betyr ikke nødvendigvis at Folketrygden dekker operasjonen, men man slipper å betale moms på inngrepet og pasienten har i tillegg krav på sykemelding. 

Våre plastikkirurger gjør alltid en nøye vurdering på om ditt inngrep kan utføres på medisinsk grunnlag. Vurderingen gjøres i henhold til Nasjonal Veileder, og skal alltid begrunnes og journalføres.

Dersom du lurer på om din operasjon kan utføres på medisinsk grunnlag kan du også lese mer under beskrivelsen av de enkelte inngrepene:

stine-bringsvor
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING