jubileumslogo-2024-fullt%20navn
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken
Før og etter operasjonen >
Plastisk kirurgi - før og etter operasjon

Fjerne tatovering med laser

Mange har en eller flere tatoveringer som de ikke ønsker å ha lengre, og ønsker derfor å fjerne tatovering med laser. Før man setter i gang med å fjerne tatovering med laser må man bestille en time til en uforpliktende konsultasjon hos en av våre kosmetiske sykepleiere. De har lang og god erfaring med å fjerne tatovering med laser. 
Julie
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
Bestill konsultasjon >
Vi benytter vi kun det beste av utstyr når vi skal fjerne tatovering med laser, og vi er i den forbindelse stolte av å kunne presentere ALMA Harmony XL Pro Laser. Laseren er en Q-switch Nd:yag med 1064 nm laserhode som kan fjerne tatoveringer som har sorte, mørke blå, røde og grønne farger.

Fjerne tatovering med laser - hva koster det?

Pris på å fjerne tatovering med laser varierer ut fra størrelse, blekktype og antall behandlinger man trenger. Hver enkelt behandling kan derfor ligge på alt fra 1000 til 5000 kroner. Når du kommer til konsultasjon for å fjerne tatovering med laser, setter vi oss ned sammen med deg, og tar en grundig vurdering på omfanget av tatoveringen som du ønsker å få fjernet, og avgjør om du er kandidat for fjerning av tatovering med laser. Du vil også få grundig informasjon om forventet resultat og mulige bivirkninger/risiko ved å fjerne tatovering med laser.

Har du spørsmål om å fjerne tatovering med laser? Ta kontakt med oss >

arm

Før man bestemmer seg for fjerning av tatovering med laser
Før man bestemmer seg for å fjerne en tatovering med laser er det viktig at man har forstått at man trolig ikke vi klare å fjerne absolutt alle spor etter tatoveringen. Arrdannelser som har oppstått under tatoveringen, eller andre former for spor i hudene etter at fjerningen av tatoveringen med laser er ferdig er svært vanlig og noe man må forvente.

Fjerne tatovering med laser - hvordan foregår det?

Laseren gjør at blekkpartiklene blir knust opp i mikroskopiske partikler, og på denne måten kan kroppen selv absorbere og skille ut tatoveringsblekket. Kroppen klarer ikke å absorbere blekkpartiklene med en gang, så dette vil skje over en 2 – 3 ukers periode etter behandlingen. Det er derfor det tar tid før man ser effekten av en behandling. Å fjerne tatovering kan oppleves ubehagelig avhengig av hvor på kroppen tatoveringen er plassert, men ikke direkte vondt. Etter den første behandlingen er det vanlig å observere en liten avbleking, men det endelig resultatet ser man ofte ikke før etter 6 - 12 behandlinger. Mellom hver gang du er til behandling for å fjerne tatovering må huden hvile, og det må gå minst 6 - 8 uker før man kan ta en ny behandling for å fjerne tatovering. Det er viktig å påpeke at det ikke finnes garanti for at tatoveringen forsvinner fullstendig fra huden, men vi har god erfaring med at resultatet etter fjerning av tatovering blir tilfredsstillende. 
 

Hvor lang tid tar det å fjerne tatovering med laser?

Man må være klar over at fjerning av tatovering med laser tar tid, og det er ikke alltid hele tatoveringen forsvinner. I utgangspunktet kan det være vanskelig å beregne eksakt hvor mange behandlinger man trenger for å fjerne tatovering med laser. Dette er avhengig av hvilke farger og hvor dypt tatoveringsblekket sitter. Hvor lang tid det totalt tar å fjerne tatovering med laser er avhengig av størrelsen på tatoveringen, hvor på kroppen tatoveringen er, og hvor lenge du har hatt den aktuelle tatoveringen. Noen tatoveringer er så store at vi ikke kan behandle hele tatoveringen i en behandling. I tillegg er eldre tatoveringer vanskeligere å fjerne enn nyere tatoveringer, fordi pigmentet i tatoveringen går dypere ned i huden over tid.
 

Fjerne tatovering med laser - hvor lang tid bør det gå mellom hver behandling?

Når man skal fjerne tatovering med laser bør man vente ca. 6 – 8 uker mellom hver behandling.
 

Fjerne tatovering med laser - kontraindikasjoner

Du kan ikke fjerne tatovering med laser dersom du har følgende tilstand:
•          At man lett danner arr/keloider

•          Ved graviditet
•          Ved betydelig forstyrrelse i blodsirkulasjonen
•          Ved bruk av blodfortynnende medisiner
•          Ved sterk solpigmentert hud
•          Ved bruk av medisiner som gjør deg lysfølsom
•          Ved skader på hudoverflaten
•          Diabetes Mellitus
•          Epilepsi

 

Fjerne tatovering med laser- forsiktighetsregler

Når man skal fjerne tatovering med laser er det svært viktig å unngå sol på det området man ønsker å behandle i 6 uker før, og 6 uker etter behandling. Unngå bruk av badstue den første uken etter en behandling for å fjerne tatovering med laser. Vi har mange gode erfaringer, og vi oppnår svært gode resultater når det kommer til fjerning av tatovering med laser, og har derfor også fornøyde pasienter. 

 

Fjerne tatovering med laser - tiden etter, mulige bivirkninger/risiko ved behandlingen

Etter fjerning av tatovering med laser kan huden føles litt hoven og rød, og noen ganger kan man se små bloduttredelser. Dette kan vedvare 2 - 6 dager og er ikke farlig. I sjeldne tilfeller kan det oppstå blemmer, disse bør i så fall behandles med sårsalve. Det er viktig å ikke klø/plukke på eventuell skorpedannelse da dette kan gi både infeksjon og arrdannelse. Det er ikke alle steder hvor det brukes godkjente farger til tatoveringer. Dermed kan det skapes en allergisk reaksjon ved fjerning av tatovering med laser.
 

Fjerne tatovering med laser - pris

Prisen for fjerning tatovering med laser varierer mye ut ifra størrelse, blekktype og antall behandlinger man trenger. Hver enkelt behandling kan ligge på alt fra 1000 til 5000 kroner. Når du kommer til konsultasjon for å fjerne tatovering med laser, setter vi oss ned sammen med deg, og tar en grundig vurdering på omfanget av tatoveringen du ønsker å få fjernet. Om du ønsker å fullføre et behandlingsprogram tilpasser vi oss dine ønsker og behov. Vi skreddersyr en behandlingsplan og kommer med et forslag til pakkepris som gjør at det er lønnsomt for deg å komme til behandling hos oss.
 

Priser på å fjerne tatovering med laser finner du her.
 

Fjernning av tatovering med laser  - hvordan komme i gang?

Dersom du ønsker en time for å fjerne tatovering med laser kan du bestille direkte her, eller du kan ring oss dersom du ønsker en samtale om å fjerne tatovering med laser. Vi ønsker alle våre nye og eksisterende kunder velkommen.
 

Er det vanlig å fjerne tatovering med laser?

En rekke undersøkelser viser at omtrent halvparten av de som har tatt en tatovering, angrer før eller siden på valget de har tatt, og ønsker dermed å fjerne tatoveringen med laser. Våre lasere håndterer ulike typer tatovering, den kan både fjerne vanlig sort tatovering, samt permanent makeup. Videre kan den også fjerne tatoveringer som oppstår etter trafikkuhell (asfalt tatovering), og lignende. Asfalttatovering oppstår ved fall på asfalt med skrubbsår. Da oppstår det fastsittende partikler av asfalt og sand i såret som kan bidra til å gi huden skjemmende ”tatoveringsmerker” som ikke forsvinner av seg selv. Laseren slår i stykker asfaltpartiklene, slik at hudens egne celler frakter disse videre. Disse partiklene bør fjernes fra huden så raskt som mulig etter skrubbsskader, men av og til så dannes det dessverre permanente tatoveringsskader når huden har leget seg. Man må især være forsiktig med asfalttatoveringer som har oppstått på grunn av krutt fra fyrverkeri. Årsaken til dette er at kruttpartiklene kan antenne på nytt under laserbehandlingen, og gi huden ytterligere skade. Informasjon under konsultasjon for fjerning av tatovering med laser er derfor viktig, slik at behandler vet hvordan typeskade i huden det er snakk om.


Fjerne tatovering med laser, generell informasjon

Her finner du generell informasjon om hvordan du skal forholde deg før og etter laserbehandlinger / fjerning av tatovering med laser.
 

Ofte stilte spørsmål om fjerning av tatovering

Les mer
Fornebuklinikken_BAW_12
LURER DU PÅ NOE OM Å FJERNE TATOVERING MED LASER?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon for å fjerne tatovering med laser
GÅ TIL BESTILLING