Bestill en uforpliktende konsultasjon
1. Fettsuging, bakgrunn og historie
Man forsøkte å utvikle metoder for fjerning av fett og fettsuging allerede på 1920-tallet, men metodene var dels risikofylte og resultatene varierte. I slutten av 70-årene utviklet de franske kirurgene Illouz og Fournier en fettsuging med butte sugekanyler. Man kunne fjerne fettvev og utføre fettsuging uten å forårsake særlig blødning eller skade på nerver. Pasientene hadde lite plager og kom seg raskt etter inngrepet med fettsuging. Til forskjell fra slanking med mosjon og diett, kom ikke fettet tilbake igjen etter fettsuging. Metoden ble kalt liposkulptur (lipo=fett) eller liposuction på engelsk. Kirurger fra hele verden reiste til Frankrike for å lære seg kunsten om fettsuging fra disse to. I USA ble metoden først kjent i 1982.
Fornebuklinikken var den første klinikken i Nord-Europa som startet med liposkulptur ( fettsuging, figurforming ) i 1983. I den perioden var Fornebuklinikken aktivt med i utviklingen av teknikker og utstyr innen fettsuging, og man var svært tidlig ute med å innføre den nye tumescentteknikken for fettsuging – introdusert av dr. Klein fra USA. Metoden for fettsuging går ut på å sette inn, under trykk, en blanding av saltvann, bedøvelse og adrenalin (Klein’s solution) til området der fettsuging skal utføres. Fettsuging blir enklere, og man reduserer blødning til et minimum. Fordi blandingen inneholder lokalbedøvelse kan man gjøre fettsuging i sedasjon eller veldig lett narkose. Pasientene opplever minimalt med ubehag og kan reise hjem kort tid etter en fettsuging. Fravær fra arbeidet etter fettsuging er heller ikke nødvendig med mindre man har veldig fysisk arbeid. Da må man beregne noen dagers fravær
På midten av 90-tallet ble det populært med fettsuging ved hjelp av tynne kanyler med ultralyd (Vaser). Ultralydbølger ødelegger fettcellene og gjør det lettere å utføre fettsuging. Lang erfaring med denne metoden har gitt oss god innsikt i fordelene og ulempene ved fettsuging. Metoden brukes for det meste til fjerning av det fettet som sitter hardere, for eksempel i brystene hos menn (gynecomasti) eller over rygg/ryggputer.
Den mest benyttede metoden for fettsuging på Fornebuklinikken er i dag PAL (Power assisted liposuction), som sørger for vibrasjon av den butte fettsugekanylen, slik at man ikke bruker like mye kraft når kanylen suger fettet. Det gir mindre vevsskade og bedre presisjon ved fettsuging.
- Pris: Avhenger av området som skal behandles. Se Prisliste.
- Pris for konsultasjon: kr. 500,- inkl mva.
- Tid på klinikken: Fra 2 - 6 timer. Avhenger av området som skal behandles.
- Operasjonstid: Avhenger av området som skal behandles.
- Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
- Må jeg ha noen hos meg det første døgnet: Ja
- Tilbake på jobb: Vanligvis etter 1 uke
- Kan begynne å trene igjen: Etter 4 - 6 uker
- Kan røyke før/etter: Må være røykfri 1 uke før og etter
- Når kan jeg dusje: Etter 4 dager
- Må jeg bruke kompresjonsplagg etter operasjon?: Ja, i 4-6 uker. Dette er inkludert i prisen.
Viktig! Nye metoder på markedet med stor risiko for alvorlige komplikasjoner.
De senere årene har særlig hudsalonger og såkalte lasersentre markedsført fettsuging med SMART lipo. Metoden ( for fettsuging) markedsføres som enkel lunsjbehandling for fjerning av uønsket fett, uten kirurgi og arr, og i våken tilstand med litt lokalbedøvelse. Denne metoden for fettsuging regnes – av uforståelige grunner – ikke av helsemyndighetene som kirurgi, på tross av at denne metoden for fettsuging i aller høyeste grad er like invasiv som vanlig fettsuging. Metoden for fettsuging går ut på, gjennom små hudsnitt, å føre inn en laserkanyle under huden og laserlyset i tuppen av kanylen brenner vekk fett.
Ofte kombinerer man med å suge ut fettet. Altså, i prinsippet like invasivt som en vanlig fettsuging, med den forskjell at dette ikke er fettsuging som foregår på en steril operasjonsstue, med anestesiovervåking og med steril dekking – som ved all annen kirurgi. Denne formen for fettsuging utføres ofte av leger uten kirurgisk eller plastikkirurgisk utdannelse og er heller ikke regulert av loven om spesialisthelsetjeneste. Metoden for fettsuging markedsføres som mer skånsom enn tradisjonell fettsuging, og med mer hudoppstrammende effekt, hvilket er uriktig. Før- og etterbilder brukes i markedsføringen og bivirkninger og komplikasjoner etter denne formen for fettsuging nevnes ikke.
Vi har sett alvorlige komplikasjoner og innvendig harde arrdannelser som følge av laserbrenning av fett og annet vev. Disse arrene kan gi faste ujevnheter som ikke lar seg fjerne eller korrigere siden. Fornebuklinikken advarer mot denne metoden for fettsuging – og vil ikke ta den i bruk. Liknende erfaringer er rapportert av plastikkirurger i USA.
Viktig: Fornebuklinikken benytter heller ikke eksterne metoder for fettsuging, apparater som føres utenpå huden for å fjerne fett, eksempelvis Coolsculpting, LPG, ultralyd og lignende – på grunn av manglende dokumentert effekt.
Ved fettsuging fjernes fett kirurgisk, som på illustrasjonen.
2. Hvor egner fettsuging seg best?
Du har kanskje merket at fettet på visse deler av kroppen ikke så lett lar seg slanke bort. Du kommer ikke til målet tross iherdige forsøk med diett og mosjon. Problemet kan være like stort enten man er overvektig eller slank. Det er denne typen fettansamlinger vi behandler med liposkulptur / fettsuging.
Eksempler på steder på kroppen hvor fettsuging egner seg er: Hake, bryst, mage, hofter, sete, utsiden av lårene, innsiden av knærne, ankler og rygg. Hos kvinner er hofter, lår og nedre del av magen vanligst. Hos menn samler fettet seg oftest over brystet, under haken og på hoftene. Etter skader og kirurgiske inngrep kan fettvevet bli deformert. Noen medisiner, f.eks. enkelte hormoner, kan gi særegen, unormal fordeling av fettvev på kroppen. Enkelte sjeldne sykdommer kan gi fettvevet spesielle former. Alle disse tilstandene har vi behandlet med fettsuging og resultatene er gode.
Veldig ofte kombinerer man fettsuging med andre inngrep. Det dreier seg oftest om mageplastikk, brystreduksjon, lårplastikk eller armplastikk . Dette gir sikrere og bedre resultater
3. Hvem kan få utført fettsuging?
Fettsuging er ingen slankemetode. Fettsuging tar sikte på å forme figuren der hvor vektoppgang eller arvelige faktorer har gitt uheldig deponering av fettceller, som vanskelig lar seg slanke bort. Typiske slike områder er eksempelvis rundt mage-midje eller på utsiden av lårene. Trening kombinert med diett gir resultater, men hos disse kvinnene synes fettforbrenningen å være mer uttalt andre steder på kroppen, slik at disse områdene "henger etter". Hos unge individer med god hud, vil kanskje fettsuging kunne løse problemet. Noen ganger er huden løs og uelastisk, spesielt på magen eller innsiden av lårene, og spesielt hos kvinner som har valgt å gå ned i vekt eller hos slankeopererte. Da kan det bli nødvendig å fjerne løs overflødig hud samtidig med fettsuging. Se mageplastikk, armplastikk eller lårplastikk
BMI grense på 30.
Fettsuging kan ikke gjøres hos sterkt overvektige, grensen går ved BMI (body mass index) 30. Ved BMI over 30 øker muligheten for komplikasjoner ved fettsuging dramatisk. Her setter vi krav om vektreduksjon først. Overvektige som behandles med fettsuging, blir ofte ikke blir helt fornøyde med resultatet – fordi det hos noen "monner for lite". Vi kan ikke fjerne for mye fett fra veldig overvektige pasienter pga. muligheter for komplikasjoner ved fettsuging. Det er en fordel at fettsuging gjøres etter at man har nådd sin trivselsvekt. Ytterligere vektreduksjon kan føre til at det blir behov for nok en operasjon senere.
For kvinner som nettopp har fått barn er det hensiktsmessig å vente et halvt år etter en fødsel. Da har som regel kroppsvekten stabilisert seg. Huden på magen trenger også en viss tid på å trekke seg sammen igjen etter gjennomført fettsuging.
Fettsuging foretatt på kosmetisk grunnlag gir ikke grunnlag for sykemelding.
Bestill en uforpliktende konsultasjon
4. Forundersøkelse (konsultasjon fettsuging) og forberedelser før operasjonen
På siden
før og etter operasjon - vi følger deg hele veien kan du lese mer om konsultasjonen og hvordan du skal forberede deg.
Fornebuklinikken var blant de første i verden som tok i bruk metoden for fettsuging – for over 30 år siden og vi innehar derfor lang og bred erfaring med fettsuging og figurforming.
Våre kirurger har den nødvendige erfaring og kompetanse til å gjøre en grundig individuell vurdering. Vi vil alltid sette deg og dine ønsker i fokus. Under konsultasjonen vil vi se deg, lytte til deg og ta hensyn til dine ønsker. Samtidig er det vår jobb å veilede deg til rett behandling for din kropp, hvilke begrensinger finnes? Hvilke muligheter finnes? Er fettsuging riktig for meg? Eller må det en annen type plastikk til for å oppnå ønsket resultat? Har du hengende og løs hud så er kanskje en
mageplastikk, armplastikk eller
lårplastikk i kombinasjon med fettsuging rett behandling for deg.
Våre kirurger vet svaret, og du er i trygge hender hos oss på Fornebuklinikken. Erfaring og kompetanse er det som bør veie tyngst når det kommer til valg av klinikk. Hos oss finner du
meget erfarne kirurger som har utført utallige fettsuginger. Vi firer aldri på kvaliteten - det er vårt løfte til deg.
5. Hvordan gjøres en fettsuging?
Ved fettsuging suges fettcellene ut med en kanyle (et tynt stålrør med små sidehull). Kanylen føres inn gjennom ca. 4 mm store åpninger i huden. Kanylen er tilkoblet en sugepumpe eller en sprøyte (syringe) som lager et undertrykk i kanylen. Pumpe egner seg best ved fjerning av større mengder fettvev – sprøyte egner seg best ved mindre mengder.
Enkelte ganger, hvis fettet sitter hardt fast, bruker vi innvendig ultralyd til å "knuse" fettet før fettsuging. Vi anvender da 5. generasjons utstyr for fettsuging, også kalt "Vaser-metoden". Områder der ultralyd egner seg er hofter og mage. Fettsuging av brystfett hos menn er vanskelig å fjerne uten ultralyd. Vi bruker den metoden for fettsuging som etter vår vurdering er best for deg. Det blir et like godt resultat enten vi bruker pumpe eller sprøyte ved fettsuging.
Du sover under hele inngrepet for fettsuging. Operasjonen avsluttes ved at åpningen i huden etter fettsuging sys igjen med ett sting, og det legges på en stram bandasje, korsett eller strømpe.
Fettsuging utføres stort sett på samme måte verden over. Fettsuging / liposkulptur-behandlinger i Norge skal utføres av plastikkirurger. Det som er viktig for deg er klinikkens rutiner og kirurgens erfaring med fettsuging.
Bestill en uforpliktende konsultasjon
6. Tiden etter fettsuging
Les også
viktig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter operasjonen.
De første dagene etter en fettsuging vil man kjenne seg "mørbanket", og føle noe "spreng" i det behandlede området. Dette vil avta i løpet av den første uken.
Kompresjonsplagget du får på klinikken etter en fettsuging skal brukes i totalt 6 uker (2 uker dag og natt, deretter i 4 uker på dagtid) som en del av behandlingen (kun 1 - 2 uker ved lipo hake). Du kan ta første dusj 4 dager etter fettsuging. Det er normalt at det kommer litt blod og bedøvelsesvæske fra de bitte små sårene etter fettsuging den første uken. Kompresjonsplagget kan vaskes eller skylles opp i forbindelse med dusjingen. Papirteipen som sitter på selve sårene lufttørkes eller tørkes med hårføner før kompresjonsplagget settes på igjen.
Papirteipen fjernes første gang 10-12 dager etter en fettsuging, og skiftes deretter ukentlig (ikke oftere da dette gir sår hud). Det er sydd med sting som løses opp av seg selv.
Hvis du har tungt kroppsarbeid vil du nok føle behov for å være borte fra arbeidet, i 2-7 dager etter en fettsuging. Liposkulptur / fettsuging av store områder vil kunne kreve at man holder seg i ro noe lenger. Hvis du ikke har kroppsarbeid, er det ingenting i veien for å gå på jobben allerede dagen etter en fettsuging. Det kan være noe ubekvemt å bevege seg – men resultatet blir like bra om du går på jobb allerede dagen etterpå, så lenge du klarer å ta det litt rolig.
7. Hvilket resultat kan forventes etter en fettsuging
Resultatet av fettsuging er avhengig av hudens elastisitet, alder og mengden av fettvev som skal fjernes. Normalvektige med vanlig elastisk hud, vil så og si alltid få et godt resultat av en fettsuging. Huden vil normalt trekke seg sammen etter behandlingen.
De over 45-50 år som kanskje har variert i vekt, f.eks. ved flere graviditeter, vil ofte ha slapp og lite elastisk hud, ikke sjelden med ujevnheter ("appelsinhud"). Vår erfaring er at "appelsinhud" kan bli litt bedre etter fettsuging, mens den hos noen få kan forverres noe. Ofte ser vi ingen forandring av "appelsinhud" etter fettsuging. Fjernes det for mye fett hos dem som fra før av har løs hud og ujevnheter, kan det føre til flere ujevnheter. Erfaring viser at de få som har endel ujevnheter i huden, ofte tolererer dette – de foretrekker likevel en slank figur. Det finnes dessverre ingen metode for fettsuging der man helt kan garantere mot ujevnheter i huden.
Rett etter en fettsuging vil du se tydelig at fettet er fjernet. Men etter få dager vil det behandlede området hovne noe opp, av og til med en blålig misfarging av huden. Det er helt normalt etter fettsuging – etter noen uker vil hevelsen gå ned igjen. Men, det endelige resultat av fettsuging er først synlig etter 3 -6 måneder. I sjeldne tilfeller kan det gå flere måneder før hevelsen er gått helt ned og huden har trukket seg helt sammen.
Av og til hender det at noen synes vi har fjernet for lite fett. Det betyr ikke at en fettsuging er mislykket. Men fettsuging er ingen slankemetode og mengden som fjernes skal være akkurat passe til å gi ønsket effekt på figuren. Det er bedre å fjerne for lite enn for mye. For det er som oftest ikke noe problem å gjenta behandlingen og fjerne mer fett, hvis det finnes nødvendig. Det er atskillig mer krevende å sette tilbake fett dit hvor det er tatt for mye. Den vanligste feilen hos uerfarne kirurger er å ta for mye og ende opp med groper og ujevnheter.
Ved dobbeltsidige behandlinger blir det noen ganger en viss forskjell på høyre og venstre side, til tross for at eksakt like mye er fjernet fra hver kroppshalvdel ved fettsuging. Slik sideforskjell er vanlig og kan korrigeres ved et senere mindre inngrep ("justering").
Kirurgens viktigste oppgave, på konsultasjonen før operasjonen, er å gi deg informasjon om hvilket resultat du kan oppnå sett ut fra alder og fysisk utgangspunkt, slik at dine forventninger innfris. De aller fleste som får utført fettsuging (liposkulptur) er fornøyde med resultatet de oppnår. Viktig er imidlertid at dine forventninger til fettsuging er realistiske. Har du en realistisk oppfatning av din egen kropp, er det store muligheter for at du blir fornøyd.
Målsettingen med fettfjerning er en justert figur, ikke vektnedgang. 8. Hva med kroppsvekt og fettsuging?
Som oftest går du ikke noe merkbart ned i vekt etter fettsuging – det er heller ikke hensikten. Formålet er en penere figur.
De fettcellene som fjernes ved fettsuging, er borte for resten av livet. Alle fettceller blir imidlertid ikke fjernet ved fettsuging, og de fettcellene som er igjen vil kunne øke noe i størrelse hvis man går mye opp i vekt. Hvis du senere øker kroppsvekten, vil mesteparten av fettet legge seg på andre steder enn der du er behandlet med fettsuging, slik at vektøkningen synes mer proporsjonal. Hos noen er dette ønskelig: De har f.eks. drevet harde slankekurer for å få tynnere lår så langt at de har blitt for tynne i ansiktet og i overkroppen. Etter at fettet er fjernet på de "kritiske" stedene, kan de trygt gå opp noen kilo igjen – til sin "trivselsvekt": Resultatet av fettsuging er altså varig, forutsatt at kroppsvekten ikke økes betydelig.
9. Komplikasjoner etter fettsuging
Fettsuging utført på riktig måte er sjelden forbundet med komplikasjoner eller bivirkninger. Som ved hvilken som helst annen operasjon kan imidlertid en komplikasjon inntreffe også ved fettsuging. Fornebuklinikkens erfaring, med tusenvis av behandlinger med fettsuging over mange år, viser imidlertid at komplikasjoner etter fettsuging - infeksjon eller blødning forekommer uhyre sjelden. Allergi mot bedøvelsesmidlet forekommer, men er en risiko man også utsettes for ved bedøvelse hos tannlegen eller under en fødsel. Rent statistisk sett er det flere hundre ganger farligere å kjøre bil enn å gjennomføre en fettsuging.
Ujevnheter i huden etter fettsuging kan som nevnt forekomme i sjeldne tilfeller. Dernest kommer nummenhet eller ømhet over det behandlede området. Ømhet gir seg etter en måneds tid, mens nummenhet hos noen få kan vare opptil et år. En sjelden gang kan vi se en svak blåfarging av huden etter fettsuging, forårsaket av små blødninger som setter seg fast i underhuden akkurat som tatoveringer. For å unngå dette må du holde deg unna sol så lenge operasjonsfeltet er blått og hovent.
Bivirkninger av bedøvelsen ved fettsuging – som f.eks. kortvarig kvalme og tretthet – forekommer hos noen få, som ved andre operasjoner.
Eventuelle komplikasjoner og bivirkninger etter fettsuging kan som regel behandles og kontrolleres uten at resultatet blir ødelagt. Alt i alt må fettsuging karakteriseres som en meget trygg behandlingsmetode.
10. Fettfjerning i ansiktet og på halsen
Fettsuging av "dobbelthake" kan ofte utføres uten samtidig stramming av huden. Under konsultasjonen blir det vurdert om huden er elastisk nok. Resultatet etter fettsuging blir som regel alltid meget tilfredsstillende med en forbedring av profilen. Etter fettsuging må du gå med en elastisk bandasje i minst en uke - helst to. Mange opplever en slik bandasje som sosialt sjenerende, og holder seg innendørs i denne tiden. Når bandasjen fjernes, vil operasjonsfeltet være hovent. Du kan massere på disse hevelsene selv.
11. Bryster hos menn og fettsuging
Brystutvikling hos menn skyldes arvelige eller hormonelle faktorer. Brystene består for det meste av fettvev som kan fjernes effektivt med fettsuging. Som regel er tilstanden kombinert med moderat overvekt. Menn har også en brystkjertel. Som regel er den ganske liten, men fordi det ikke har vært mulig å suge ut kjertelvevet er det svært ofte nødvendig å fjerne selve brystkjertelen samtidig med fettsuging. Kjertelvevet fjernes gjennom et lite snitt under brystvorten.
Det behandlede området for fettsuging kan bli noe hovent etterpå. Det er derfor nødvendig å ha en ganske stram bandasje eller elastisk vest over operasjonsstedet i ca. fire uker.
12. Fettsuging og fettfjerning på ryggen
Hos voksne kvinner er det svært vanlig med en fettfold som strekker seg fra skulderbladene og til siden av brystkassen – omtrent i nivå med BH-stroppen. I trange bluser og i badedrakt kan dette være sjenerende. Fettsuging / liposkulptur gir her ofte et godt resultat, men noen ganger består fettfolden også av så mye løs hud at ikke alt blir borte.
13. Fettsuging av innside lår
Øverst, på innsiden av lårene, kan fettansamlinger være til sjenanse. Huden er her som regel tynn, og stadig gnisning mot hverandre gjør at irritasjon og eksem kan oppstå. Mange sliter også ut buksene på innsiden av lårene. Her skal man imidlertid være forsiktig med fettsuging, da huden på innsiden er tynnere og mindre elastisk enn på yttersiden. Fjernes for mye fett, vil det lett oppstå sjenerende ujevnheter. Det er derfor viktig å ikke fjerne for mye fett på innsiden av lårene. En sjelden gang kombineres fettsuging med en såkalt lårplastikk hos pasienter med svært løs hud øverst på innsiden.
Mange kvinner synes også at de er for tykke på forsiden av lårene. Men ofte har de kraftig muskulatur og benbygning – og ikke så mye fett som man først kan få inntrykk av. På forsiden av lårene blir det også lettere ujevnheter, så fettsuging foretas sjelden her. På baksiden av lårene skal man være forsiktig. Fettsuger man her er det muligheter for sig av rumpe og dobbelt kontur (banana deformity)
14. Fettsuging av utside lår
Fettansamling øverst på utsiden av låret og bakover mot seteregionen er hos kvinner det vanligste stedet man behandler med fettsuging / liposkulptur. Man kjenner ikke sikkert årsaken til at ellers friske og normalvektige kvinner får slike fettansamlinger på utsiden av lårene. De viser seg gjerne noen år etter puberteten, og øker som oftest i størrelse med årene, spesielt i forbindelse med graviditet. Denne fettansamlingen er nærmest umulig å slanke bort. Vektreduksjon hos disse kvinnene fører som regel bare til at de blir tynnere i overkroppen. Det finnes heller ikke trimmetoder, massasje eller medisiner som kan løse dette problemet. Den eneste effektive behandlingen er fettsuging.
Etter fettsuging får pasienten på seg en stramtsittende panty, som motvirker hevelse og forebygger ujevnheter. Pantyen skal være så trang at den nesten føles ubehagelig, og er en del av behandlingen.
15. Fettsuging og fjerning av fett på hofter
Hoftefett er omtrent like vanlig hos menn som hos kvinner, og skyldes ikke alltid overvekt. Huden på hoftene har en relativt god evne til å trekke seg sammen, og ujevnheter i huden er her sjelden noe problem.
For øvrig gjelder stort sett de samme prinsipper og retningslinjer som ved fettsuging av utside lår. Hos kvinner fjernes ofte hoftefett sammen med fett på utsiden av lårene. Hevelse kan vare i fire til seks uker. Panty skal brukes i 6 uker.
16. Fettsuging av mage
Yngre pasienter med god hudelastisitet kan egne seg for fettsuging av mage. Som oftest gjør vi fettsuging i den nedre del av magen, dvs. under og rundt navlen. Men vi utfører også «modifisert high definition fettsuging» av hele magen hos de med sentral fedme på magen og ellers god hudkvalitet. Fettet kan her, hos både normalvektige og lett overvektige, ha samlet seg i en bul som det for mange er vanskelig å slanke bort. Fett i den øvre del av maven, altså over navlenivå, er oftere kombinert med løs hud. Risikoen for ujevnheter er litt større i den øvre delen av magen. Kirurgens vurdering er her viktig.
Av og til er overflødig fett på magen kombinert med for mye hud. Løs hud på magen eller arr etter underlivsoperasjoner, må evt korrigeres med kirurgisk fjerning av hud (
liten eller stor mageplastikk) i tillegg.
17. Fettsuging av knær
Fettputen på innsiden av kneet kan relativt enkelt fjernes med fettsuging. Første uken går man med stramme åreknutestrømper dag og natt, deretter på dagtid i noen uker. Noen har litt ubehag ved å gå i trapper den første uken.
Mange er også sjenert av fettansamlinger på forsiden av kneet, der det gjerne legger seg puteformet over og under kneskjellet. På grunn av anatomiske forhold rundt kneleddet kan man ikke suge ut særlig mye fett på forsiden av kneet.
18. Fettsuging av ankler og legger
Fettsuging av tykke ankler og legger kan gjøres hos utvalgte pasienter. Det er viktig å skille mellom kraftige legger som skyldes muskulatur og legger som er tykke på grunn av fett. Tykke legger som skyldes muskulatur kan selvfølgelig ikke behandles med fettsuging. Det er viktig også å skille mellom pasienter med fettfulle legger og de med fettfulle legger på grunn av lipodystrofi. Lipodystrofi skyldes lipoødem og behandlingen kan være fettsuging, men da kombinert med kompresjonsbehandling. Diagnostikken og behandlingen av disse pasientene bør foretas av kirurger med spesiell kompetanse og interesse for denne tilstanden. Øverst på innsiden av leggene er det vanlig med fettputer som også kan fjernes med godt resultat.
Ankler og legger er i likhet med magen en region hvor hevelse etter fettsuging kan vare i flere uker. Smerter etter fettsuging er også noe mer vanlig her enn etter fettsuging av andre kroppsdeler. Her må du ofte gå i lengre tid med trange støttestrømper, og være forsiktige med å stå for lenge stille og sitte med bena hengende ned. Man skal helst gå – eller sitte med bena høyt.
Resultatene etter fettsuging av legger og ankler er som regel meget gode.
19. Fettsuging pris
Her finner du priser på fettsuging. Merk at endelig pris først kan gis etter en individuell vurdering (konsultasjon). Ved fettsuging av to eller flere områder vil prisen på tilleggsområdene reduseres med 50%.
Bestill en uforpliktende konsultasjon