fornebuklinikken-logo-web

Fettransplantasjon til ansikt

Aldring av ansiktet skyldes hovedsakelig to forhold. Hudens elastisitet redusereres og ansiktet mister volum i underhuden, ved at elastin, kollagen og fettvev brytes ned.

Fettransplantasjon til ansiktet er en metode for å naturlig gjenoppbygge volum og redusere furer. Fettransplantasjon vil også ha positiv effekt på hudens elastisitet og utseende.

Fettransplantasjon til ansikt kombineres ofte med annen type ansiktskirurgi, for eksempel ansiktsløft og/ eller øvre/nedre øyelokkplastikk.
 
Karoline
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING


Hvordan gjøres fettransplantasjon til ansikt?


Pasientens eget fettvev høstes i små mengder fra et område som er egnet. Deretter prepareres fettet ved at blod, væske og ødelagte fettceller skilles ut. Med fin teknikk vil så fettet kunne settes inn i ønskede områder i ansiktet med fine kanyler. Man må regne med at noe av fettcellene oppløses, men ca 70 % av fettcellene vil overleve. Transplantasjon av eget fettvev skaper ingen immunreaksjon i kroppen. Fettet er mykt og resultatet er permanent.

Alt fettvev er rikt på stamceller. Stamceller er umodne celler som kan aktiveres til dannelse av celler, lik det området de transplanteres til. Vi vet at de kan aktiveres av vekstfaktorer i huden til dannelse av bindevev (kollagen og elastin), samt dannelse av små blodkar. Det har vist seg at pasienter som gjennomgår fettransplantasjon til ansikt, ofte oppnår en hudforbedrende effekt, i tillegg til den ønskede volumforbedringen. Årsaken til dette er sannsynligvis effekten av stamceller.

Teknikken med transplantasjon av fettvev fra et område til et annet har lenge vært brukt i behandling av pasienter etter skader, misdannelser og ved rekonstruksjon etter kreft. Transplantasjon av fettvev på kosmetisk grunnlag forholdsvis nytt.

Fornebuklinikken har historisk vært ledende når det gjelder å ta i bruk nye metoder innen kosmetisk kirurgi. Transplantasjon av fettvev til bryst for brystforstørring er en etablert teknikk hos oss, og som har gitt svært gode resultater.

Fettransplantasjon til ansikt krever høy kompetanse og teknikk. Framskrittene innen fettransplantasjon er i stadig utvikling. Vi vektlegger å følge med i utviklingen, for at våre pasienter skal få det beste tilbudet innen denne behandlingsformen.

Her kan du lese mer om forberedelser og hvordan du skal forholde deg i tiden etter fettransplantasjon.

Bivirkninger og risiko ved fettransplantasjon til ansikt

  • Man må regne med hevelse og misfarging de første ukene.
  • Kosmetiske ujevnheter. Disse lar seg oftest korrigere.
  • Infeksjon kan oppstå, men er vanligvis sjeldne.
Ofte stilte spørsmaal

Ofte stilte spørsmål

Det å bestemme seg for å gjøre en forandring er ofte knyttet til mye usikkerhet, og mange har flere spørsmål og bekymringer knyttet til dette. Er det smertefullt? Når kan jeg leve som normalt igjen? Hvordan skal jeg forholde meg etter inngrepet?

Se ofte stilte spørsmål her eller ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg.