fornebuklinikken-logo-web

Modifisert bukplastikk / mageplastikk – oppstramming av mage

Det er ikke alltid mulig å trene eller å slanke seg til en flat mage, og i noen tilfeller skyldes bulende mage såkalt rectus distase. Denne siden gir deg svar på de vanligste spørsmålene om modifisert bukplastikk (mageplastikk). Den vil hjelpe deg til å avgjøre om behandlingsmetoden er noe for deg
Marius_B
Dr. Marius Barstad
Klinikksjef og partner i Fornebuklinikken, Dr. Med. Spesialist i plastikkirurgi, generell kirurgi og thorax kirurgi.
Bestill konsultasjon >
Dersom du har ytterligere spørsmål og ønsker en uforpliktende vurdering, kan du bestille en konsultasjonstime. Du vil da få snakke med en av våre erfarne plastikkirurger.
På Fornebuklinikken utføres bukplastikk av Dr. Marius BarstadDr. Jørgen Utvoll, og Dr. Bjørn Tvedt

På Fornebuklinikken vil vi kunne tilby en modifisert mageplastikk-operasjon med oppstramming av magemusklene (midtlinjen repareres), uten å måtte gjøre full mageplastikk. Modifisert mageplastikk gir ett arr, som etter keisersnitt, og det blir ikke arr rundt navlen.

Jorgen_operasjon_II
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rte_BAW_16
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING
mini-bukplastikk
Oppstramming av magemusklene uten å måtte gjøre full mageplastikk. Modifisert mageplastikk gir ett arr, som etter keisersnitt.

1. Hvem egner seg for oppstramming av magemuskler (modifisert mageplastikk)?


Et økende antall pasienter oppsøker klinikken pga. av bulende mage, til tross for at de er slanke, veltrente og har stram hud på magen. Bevisst trening av magen “hjelper ikke" til å få flatere mage. Felles for disse pasientene er at de går og holder magen inne, og de puster derfor overfladisk med stive skuldre. Typisk beskrives, at magen buler mer etter selv små måltider.

Årsaken finnes i at de to rette magemusklene har glidd eller blitt strukket fra hverandre og ikke lenger har parallelt forløp. Magen får et rundere mer utstående preg. Fordi de skrå magemusklene fester til ytterkanten av de to rette magemusklene, så resulterer dette i at midjen glir ut og blir mindre definert.

På Fornebuklinikken vil vi kunne tilby en modifisert mageplastikk-operasjon med oppstramming av magemusklene (midtlinjen repareres), uten å måtte gjøre full mageplastikk. Modifisert mageplastikk gir ett arr, som etter keisersnitt, og det blir ikke arr rundt navlen.

De som har sentral fedme og/eller overflødig og løs hud i mageregionen kan behandles med fettsuging og full eller liten mageplastikk, med fjerning av overflødig hud og oppstramming. Hos disse pasientene vil nesten alle få et bedre resultat med samtidig oppstramming ev magemusklene. På Fornebuklinikken vil derfor alle vurderes med tanke på slik oppstramming i forbindelse med mageplastikk. Under konsultasjonen må derfor kirurgen undersøke magen og finne ut hvilken metode som gir best resultat funksjonelt og kosmetisk for deg.

Kirurgen kan kjenne i hvilken grad en slapp mage er forårsaket av dårlig bukmuskulatur og overstrukket midtlinje. Er magen for øvrig ganske slank og huden god, uten for mye strekkmerker eller løshet, kan man vurdere denne type operasjon.

Du kan også teste magen din selv: Ligg på ryggen og løft bena litt opp. Slik kan du kjenne bukmusklene som derved blir harde. Det myke vevet som ligger ytterst er fett og hud. I noen tilfeller kan man kjenne en "sprekk" mellom bukmusklene. Det er denne som kan lukkes ved en operasjon.
 
Priser og fakta om muskeloppstramming mage
Operasjon_M_H_II

2. Hvem kan opereres?

Dette inngrepet egner seg for relativt slanke, normalvektige personer. Mange føler behov for en slik operasjon etter barnefødsel. Normalt vil det kunne foretas 3-4 måneder etter fødsel - litt avhengig av amming og vekt. Er det muligheter for familieforøkelse, bør du vente til du har fått de barna du skal ha.

3. Forundersøkelse (konsultasjon) og forberedelser før operasjonen

Her kan du lese om konsultasjon på Fornebuklinikken og hva du må tenke på før du skal opereres.


4. Hvordan gjøres en modifisert bukplastikk?

Kort fortalt gjøres en modifisert mageplastikk med mini-arr på følgende måte: Hos de aller fleste fjernes først litt fett på midtre og nedre mage og ut mot hoftene ved hjelp av liposkulptur (fettsuging). Operasjonssnittet legges alltid på tvers (bikinisnitt) - like over kjønnshårene, som et keisersnitt. Har man keisersnittarr fra før, tar man bort det "gamle" arret. Etter at snittet er laget, løsnes hud/underhud fra bukveggen opp til navlen. Navlestilken deles deretter og huden løses helt opp til brystbenet, slik at man får en tunell. På denne måten får man tilstrekkelig plass til å sy sammen hele den overstrukne midtlinjen med sterk resorberbar tråd (forsvinner etter tre måneder, etter at alt er grodd). Navlen sys innvendig ned tilbake på plass, og litt overflødig hud fjernes. Sårene syes så sammen. Hvor synlig arret blir, avhenger av den enkeltes evne til å danne arr.

5.  Tiden etter operasjonen, bivirkninger og komplikasjoner av muskeloppstramming


På siden bukplastikk kan du lese om hva du kan forvente etter en modifisert mageplastikk. Legg spesielt merke til våre forsiktighetsråd ved sammensying av magemuskler.


6.  Hvilket resultat kan du forvente av en muskeloppstamming (modifisert bukplastikk)?


Vi kan med sikkerhet si at magen din blir flatere etter operasjonen. Den vil være flatere også når du er avspent. De aller fleste får også en effekt på midjen, den blir smalere og mer definert. Trening med ulike mageøvelser vil nå gi resultater, fordi du har "kontakt" igjen med musklene.En modifisert liten mageplastikk med oppstramming av midtlinjen og mini-arr kan forbedre ditt utseende og øke ditt velvære. Mange rapporterer bedring i skuldre og rygg, fordi de slipper å holde igjen pusten for å holde magen inne hele tiden.  Trening og fornuftig livsstil vil i tillegg alltid kunne forbedre et kirurgisk resultat.
oppvakning2
Ofte stilte spørsmaal

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Det å bestemme seg for å gjøre en forandring er ofte knyttet til mye usikkerhet, og mange har flere spørsmål og bekymringer knyttet til dette. Er det smertefullt? Når kan jeg leve som normalt igjen? Hvordan skal jeg forholde meg etter inngrepet?

Se ofte stilte spørsmål her eller ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg.