fornebuklinikken-logo-web
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken

Rynkebehandling

Etter hvert som vi eldes er det naturlig at fine linjer og etter hvert rynker blir mer fremtredende. Rynker skyldes en kombinasjon av mange faktorer.
Julie
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
Bestill konsultasjon >
Det handler ikke bare om cellulære forandringer som kan oppstå over tid, reduksjon av kollagen eller skade forårsaket av frie radikaler i sol og miljø. Hver gang vi myser, rynker pannen, smiler eller er sinte spennes den underliggende ansiktsmuskulaturen, og fordi huden med alderen mister elastisitet, vil rynkene bli mer synlige. Selv om smilerynker er både naturlig og fint, kan noen uttrykksrynker gi inntrykk av en sinnsstemning som ikke er i overensstemmelse med hvordan vi føler oss (uro, tretthet eller nedslåtthet). Ved hjelp av muskelavslappende middel (nevrotoksiner) kan dette forhindres og motvirkes.
kontakt-fornebuklinikken-julie-svenneby
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 22
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING
Botulinumtoksin er et veldokumentert legemiddel som har vært brukt i mange år. Botulinumtoksin benyttes med svært positive resultater i stort omfang på verdensbasis.

De vanligste behandlingsområdene er rynker og linjer i pannen eller øyeområdet (kråketær), med botulinumtoksin behandler vi også ”gummy smile”, kjevepartiet, armsvette og migrene. Botulinumtoksinet blokkerer nerveimpulsene til de små ansiktsmusklene og forhindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir huden over musklene glatt og rynkene jevner seg ut.
 

Hvordan gjøres behandling med botulinumtoksin?

Selve behandlingen tar ca. 10 -15 minutter avhengig av hvor mange områder som skal behandles. Behandlingsområdet desinfiseres før en liten mengde væske injiseres med en liten nål. Fordi nålen er så tynn og kun veldig små mengder væske injiseres er behandlingen ikke smertefull, men man kan kjenne et lite ubehag som ved et myggstikk.
 

Hvilket resultat kan forventes etter behandling med botulinumtoksin?

Effekten kan merkes etter 2-4 dager, men full effekt oppnås først etter 7-14 dager. Varigheten er normalt 3-5 måneder etter første behandling og noe lengre ved senere behandlinger.
 

Komplikasjoner etter behandling med botulinumtoksin

Komplikasjoner etter behandling med botulinumtoksin er svært uvanlig. Den mest vanlige bivirkningen er ømhet, hevelse, rødhet og eller blåmerker som oppstår i stikkstedet. Man frarådes derfor å innta legemiddel som inneholder acetylsalisylsyre eller andre antikoagulanter de nærmeste dagene før behandling. Forbigående tunghetsfølelse i øyelokk kan forekomme ved behandling av panne. Asymmetri kan forekomme, men denne kan korrigeres. Trening frarådes etter behandling samme dag.