fornebuklinikken-logo-web
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken
Før og etter operasjonen >
Plastisk kirurgi - før og etter operasjon

Fjerne pigmentflekker

Med vår IPL/DyeVL laser kan man på en effektiv måte behandle/fjerne pigmentflekker og pigmentforandringer  
Julie
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
Bestill konsultasjon >
Både kvinner og menn kan få hyperpigmenteringer. Vi ser at forekomsten av hyperpigementeringer er vanligst hos kvinner og at den øker med alderen.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss >

Fornebuklinikken-12

Fjerne pigmentflekker

Med vår IPL/DyeVL laser kan man på en effektiv måte behandle/fjerne pigmentflekker og pigmentforandringer  
 

Hva er pigmentflekker og hvilke typer finnes det?


Leverflekker, aldersflekker

Pigmentflekker, leverflekker (lentigo solare) og solfregner er lyse til mørkebrune flekker i huden. Den vanligste typen pigmentflekker er leverflekker. Disse fremstår som flate lysebrune flekker på huden. Størrelsen på leverflekkene varier veldig.  Alt fra noen få millimeter til over en centimeter er vanlig.  Disse pigmentforandringene oppstår gjerne på soleksponerte områder av huden.  De er ikke farlige, men mange har et ønske om å fjerne disse av kosmetiske årsaker. Enkelt forklart består pigmentflekker av en opphopning av små korn av pigmentstoffet melanin i hudens øverste hudlag.


Postinflammatorisk hyperpigmentering

Ved postinflammatorisk hyperpigmentering vil si at det oppstår økt pigmentering i huden der huden har vært utsatt for et traume eller skade. Eksempler på dette kan være mørke flekker på huden etter bruk av sterke kremer, eksem eller akneutbrudd. Disse forsvinner ofte av seg selv, men ikke alltid. Da kan de fjernes ved hjelp a IPL/DyeVL eller andre behandlingsformer.


Melasma

En annen form for hyperpigmentering er Melasma. Denne hudtilstanden er vanligst hos kvinner og den fremstår gjerne som tydelige pigmenteringer i panne, under øyne og på overleppen. Fargen på disse hyperpigmenteringene kan varierer veldig. Alt fra lysebrun til grå er vanlig. Melasma trigges både av sol og av varme.

Hvorfor får man pigmentflekker?
Det er flere årsaker til at man får pigmentflekker. De kan oppstå ved soling, bruk av enkelte medikamenter, og ved hormonelle forandringer som p-pille bruk, overgangsalder, graviditet og amming. Både kvinner og menn kan få hyperpigmenteringer. Vi ser at forekomsten av hyperpigementeringer er vanligst hos kvinner og at den øker med alderen. De vanligste stedene å få hyperpigmenteringer er i ansiktet, på brystet og på hendene.

Hva gjør en IPL/DyeVL laser?
1) Reduserer sprengte blodkar i kinn, på hake, på nese og nesevinger. Sprengte blodkar på bryst kan også fjernes.
2) Reduserer kronisk rødhet i ansikt og på hals
3) Redusere/fjerne pigmentflekker og pigmentforandringer.  Med vår laser kan vi både fjerne spredte pigmenteringer på et større område- som bryst eller håndbak. Vi kan også fjerne pigmenter flekkvis i ansiktet. Vi bruker ulik styrke og ulik metode på de forskjellige områdene.

IPL/DyeVL utretter mye positivt for din hud og vil i tillegg til det nevnte over også ha en positiv effekt på hudkvaliteten.

Hvordan fjerne pigmentflekker?
Til tross for at hyperpigmenteringer og pigmentflekker ikke er farlig er det allikevel mange som finner dem sjenerende og som derfor ønsker å fjerne pigmentflekker. En enkel og skånsom måte å fjerne pigmentflekker på er ved bruk av vår IPL/DyeVL laser.

Ved bruk av en IPL/DyeVL laser sprenges pigmentkornene i stykker og fjernes av hudens egne opprydningceller. Øyebeskyttelse brukes under hele behandlingen. Når du kommer til en time for å fjerne pigmentflekker hos oss vil vi først ta en konsultasjon, hvor vi ser på huden din, og sammen med deg finner den behandlingen som er best for deg og din hudtype.

Mange syns også det er interessant å starte behandlingsforløpet med en Visia hudanalyse. Her kan vi se hvor dypt pigmentene sitter og hvor mye pigmenter du har. Vi kan også avslutte behandlingsforløpet - fjerne pigmentflekker - med en ny Visia hudanalyse.  Før behandlingen starter renser vi over området som skal behandles og går over med Klorhexidin. Deretter legges en gele på huden, denne geleen er med på å føre lyset ned i området som skal behandles. Lyslederen blir deretter ført over. Behandlingen er ikke smertefri. Ved hver impuls som utløses føles en kortvarig, stikkende varme. Vi kan kjøle ned huden mellom hvert «skudd» for å redusere varmen i huden din. Etter behandling kjøles huden ned og tilslutt påføres en reparerende krem med SPF 50. I tiden etter behandling er det viktig at du er flink til å bruke en høy solfaktor. Dette fordi bruk at IPL/DyeVL gjør huden lysømfintlig den første tiden.
 
 
Bilde av silikoninnlegg

Hva er effekten av en IPL/DyeVL behandling?

Pigmentflekkene som ligger i overhuden, fjernes lett med IPL/DyeVL. Typiske pigmentforandringer som har kommet i forbindelse med overdreven soling, skal være enkle å fjerne. Det samme gjelder aldersbetingede flekker i ansikt og på håndrygg.

Effekten av behandlingen vil varierer fra fullstendig fjerning av pigment, til delvis eller ingen – avhengig av pigmentets type og årsak.

I en del tilfeller kreves det mer enn èn behandling for å fjerne pigmentflekker. Alt fra 1- 5 behandlinger er normalt. Å fjerne pigmentflekker som ligger dypere (melasma) er mer komplisert å fjerne, uansett hvilken behandlingsform man velger. I noen tilfeller anbefaler vi kombinasjonen å fjerne pigmentflekker med IPL/DyeVL sammen med andre typer behandlinger. Dette kan være kjemiske peelinger, Dermapen, Mesoterapi eller hudprogram. Vi kan skreddersy behandling på en konsultasjonstime. Kombinasjon av ulike behandlinger gir i mange tilfeller de beste resultatene. Sykepleierne du møter hos oss er eksperter på å fjerne pigmentflekker og vil i samarbeid med deg finne den beste behandlingen for deg og din hudtype.

Hva må gjøres før man utfører behandling for å fjerne pigmentflekker?
  • Man bør unngå sterk sol eller solarium 4 uker før behandling. De 2 siste ukene skal man heller ikke bruke selvbruningskrem.
  • A-vitaminsyre og kremer med sterke syrer må ikke brukes siste uken før behandling.
  • Bruk SPF 50, 4 uker før, og 4 uker etter behandling for å unngå pigmentforstyrrelser.
På behandlingsdagen er det viktig å vaske hudområdet som skal behandles, og evt. sminke og kremer fjernes før behandlingen hos oss.

Hvordan ser det ut etter behandling - fjerne pigmentflekker?
Pigmentflekkene kan se litt mørkere ut enn før behandling. . Det er vanlig å få en følelse av at huden ser litt «skitten» ut. Etter 1-2 dager går den mørke fargen i pigmentene opp til overflaten og noen opplever at pigmentene flasser av etter 5-10 dager. Hos enkelte kan det sees en lett hevelse i huden, særlig hvis det er flere pigmentforandringer under øyet og i øvre del av kinn som er behandlet. Det kan oppstå noe hevelse og rødhet. Dette kan vare fra et døgn, til en uke. Vi anbefaler å kjøle ned huden etter behandling hvis den virker varm og litt sår, dette for å unngå hevelse.

Det kan i sjeldne tilfeller oppstå overfladiske blemmer. Disse vil forsvinne og falle av uten at det blir overfladiske arr. Hvis det blir blemmer eller skorper – ta kontakt med din behandler.

God hygiene etter behandlingen er veldig viktig. Bruk gjerne en lett hudrens morgen og kveld. Å fjerne pigmentflekker med IPL/DyeVL vil vi ikke bryte noen hudbarriere. Du kan derfor bruke make-up, rett etter behandlingen.

Å fjerne pigmentflekker – et varig resultat?
Er man disponert for å få hyperpigmentering/pigmentflekker vil man alltid kunne få nye. Mange trenger å vedlikeholde behandlingen innimellom, men dette er veldig individuelt. Vi anbefaler uansett bruk av høy solfaktor etter behandling, da dette er det viktigste du kan gjøre selv for å forebygge at nye pigmenteringer oppstår. Din sykepleier kan sette opp et hudprogram til deg som kan gjøre at det gode resultatet etter behandlingen vedvarer lenger.
 
kontakt-fornebuklinikken-julie-svenneby
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING