jubileumslogo-2024-fullt%20navn

brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?

Fornebuklinikken_BAW_03
brystkirurgi

Hvordan velge riktig protesestørrelse?

Brystproteser finnes i mange forskjellige størrelser og fasonger, runde og anatomiske (dråpeformede). Protesestørrelsen oppgis i milliliter (ml = cc) eller gram. Riktig fremgangsmåte ved valg av protesens form og størrelse er avgjørende for resultatet. 

De siste årene har trendene i Norge gått i retning av et mer naturlig utseende også når det gjelder silikonproteser. Hvilken størrelse og fasong som skal brukes, avhenger mye av pasientens ønsker, men også av brystenes størrelse og fasong før operasjonen. Det er viktig at man foretar en nøye individuell vurdering i en konsultasjon hos en erfaren plastikkirurg. Er brystene ulike, kan innsetting av forskjellige protesestørrelser gjøre forskjellen mindre. Vi har alltid et stort fokus på at man skal bli fornøyd med både størrelse og form. 


Hvordan foregår konsultasjonen med kirurgen?

Under konsultasjonen blir vevet i brystet og hudens elastisitet vurdert, og ditt ønske om størrelse og fasong på innleggene diskuteres. Vi måler brystkassen og bredden på brystene dine, deretter prøver vi ulike testinnlegg med sports-BH foran et speil. Du vil samtidig få svar på alle eventuelle spørsmål om inngrepet. Vanligvis tas det også bilder av brystene for dokumentasjon i journalen din. Det tas også bilder med Vectra 3D system som konstruerer et bilde av din kropp, hvor man deretter kan simulere ditt resultat basert på ditt ønske og valg av proteser. Vectra-systemet lager et bilde av deg med de protesene som velges. Dette gjør det lettere for deg, i samråd med kirurgen, å treffe et riktig valg for deg og din brystforstørring.
 

Proporsjonal brystforstørring, hva er det?

På Fornebuklinikken bruker vi begrepet «proporsjonal brystforstørring». Med dette menes en forstørrelse som står i forhold til kvinnens kropp. Man kan tøye grensene noe, men legges det inn altfor store innlegg, kan man få problemer senere i form av heng, bulker i huden og annet ubehag, endog smerter. Derfor måler vi alltid bredden og størrelsen på pasientens bryst, samt bredden på brystkassen. Ut fra disse målene, kan man beregne seg frem til et mest mulig riktig volum og fasong for den enkelte. 

Det er viktig for oss å presisere at vi bruker lang tid til å forstå og diskutere ditt ønske om utseende og størrelse. Hvis ditt ønske med stor sannsynlighet vil medføre tidlige eller sene komplikasjoner, er det vår soleklare oppgave som ansvarlige kirurger å rettlede deg. Det kan for eksempel være du har en oppfatning av størrelse basert på andre kvinners resultater, som ikke samsvarer med ditt utgangspunkt. Alle er forskjellig bygget, slik at størrelse og fasong må vurderes individuelt. Resultatet skal ideelt sett være problemfritt og fint, ikke bare etter ett år, men også etter fem år, ti år og mer.
Silikonproteser

Anbefalte innlegg

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon. kropp
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur? kropp
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken. klinikk
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon? brystkirurgi
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
FBK mastopexi (brystløft) brystkirurgi
brystkirurgi - FBK mastopexi (brystløft)
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse kropp
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?
Forberedelser før kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Forberedelser før kosmetisk kirurgi

Siste fra Bloggen

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Hva er VASER liposkulptur?

Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren