fornebuklinikken-logo-web

brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?

Fornebuklinikken_BAW_03
brystkirurgi

Hvordan velge riktig protesestørrelse?

Skrevet av: Dr. Axel Rein Barstad    Publisert: 18.10.2023
Brystproteser finnes i mange forskjellige størrelser og fasonger, runde og anatomiske (dråpeformede). Protesestørrelsen oppgis i milliliter (ml = cc) eller gram. Riktig fremgangsmåte ved valg av protesens form og størrelse er avgjørende for resultatet. 

De siste årene har trendene i Norge gått i retning av et mer naturlig utseende også når det gjelder silikonproteser. Hvilken størrelse og fasong som skal brukes, avhenger mye av pasientens ønsker, men også av brystenes størrelse og fasong før operasjonen. Det er viktig at man foretar en nøye individuell vurdering i en konsultasjon hos en erfaren plastikkirurg. Er brystene ulike, kan innsetting av forskjellige protesestørrelser gjøre forskjellen mindre. Vi har alltid et stort fokus på at man skal bli fornøyd med både størrelse og form. 


Hvordan foregår konsultasjonen med kirurgen?

Under konsultasjonen blir vevet i brystet og hudens elastisitet vurdert, og ditt ønske om størrelse og fasong på innleggene diskuteres. Vi måler brystkassen og bredden på brystene dine, deretter prøver vi ulike testinnlegg med sports-BH foran et speil. Du vil samtidig få svar på alle eventuelle spørsmål om inngrepet. Vanligvis tas det også bilder av brystene for dokumentasjon i journalen din. Det tas også bilder med Vectra 3D system som konstruerer et bilde av din kropp, hvor man deretter kan simulere ditt resultat basert på ditt ønske og valg av proteser. Vectra-systemet lager et bilde av deg med de protesene som velges. Dette gjør det lettere for deg, i samråd med kirurgen, å treffe et riktig valg for deg og din brystforstørring.
 

Proporsjonal brystforstørring, hva er det?

På Fornebuklinikken bruker vi begrepet «proporsjonal brystforstørring». Med dette menes en forstørrelse som står i forhold til kvinnens kropp. Man kan tøye grensene noe, men legges det inn altfor store innlegg, kan man få problemer senere i form av heng, bulker i huden og annet ubehag, endog smerter. Derfor måler vi alltid bredden og størrelsen på pasientens bryst, samt bredden på brystkassen. Ut fra disse målene, kan man beregne seg frem til et mest mulig riktig volum og fasong for den enkelte. 

Det er viktig for oss å presisere at vi bruker lang tid til å forstå og diskutere ditt ønske om utseende og størrelse. Hvis ditt ønske med stor sannsynlighet vil medføre tidlige eller sene komplikasjoner, er det vår soleklare oppgave som ansvarlige kirurger å rettlede deg. Det kan for eksempel være du har en oppfatning av størrelse basert på andre kvinners resultater, som ikke samsvarer med ditt utgangspunkt. Alle er forskjellig bygget, slik at størrelse og fasong må vurderes individuelt. Resultatet skal ideelt sett være problemfritt og fint, ikke bare etter ett år, men også etter fem år, ti år og mer.
Silikonproteser

Anbefalte innlegg

Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?
Forberedelser før kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Forberedelser før kosmetisk kirurgi
Soling etter kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil
brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil - Soling etter kosmetisk kirurgi
Laserbehandling av arr etter kirurgi brystkirurgi, kropp, kosmetiske-behandlinger
brystkirurgi, kropp, kosmetiske-behandlinger - Laserbehandling av arr etter kirurgi
Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette kropp
kropp - Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette
3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon ansikt
ansikt - 3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon
Fjerning av brystproteser ved ulike plager brystkirurgi, kropp
brystkirurgi, kropp - Fjerning av brystproteser ved ulike plager
De vanligste behandlingene for menn kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - De vanligste behandlingene for menn
Kan man få plastisk kirurgi dekket av det offentlige? klinikk
klinikk - Kan man få plastisk kirurgi dekket av det offentlige?