jubileumslogo-2024-fullt%20navn

FORNEBUKLINIKKEN BLOGG

Plastisk kirurgi,
kosmetiske behandlinger,
helse og livsstil

FORNEBUKLINIKKEN BLOGG

Plastisk kirurgi, kosmetiske behandlinger, helse og livsstil

Soling etter kosmetisk kirurgi

Soling etter kosmetisk kirurgi

Sommerferien nærmer seg raskt for de fleste av oss, og hvis du har fått utført plastisk kirurgi i det siste kan det høres fristende ut å slappe av i solen mens du restituerer.
 
Alle våre pasienter får skriftlige postoperative instruksjoner før de reiser hjem på operasjonsdagen, og hos oss anbefaler våre kirurger at arrene etter inngrepet ikke bør utsettes for direkte sollys (eller solarium) før det har gått 1 år. Grunnen til dette er den potensielt negative innvirkningen solen kan ha på de kirurgiske resultatene, og her vil vi forsøke å forklare hvorfor:
 

Les mer
_BAW6552

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Mange tenker på plastikkirurgi som en metode for kun å forbedre utseendet. Flere av inngrepene vi utfører på Fornebuklinikken forbedrer både utseendet og gir bedre funksjon eller helse. Mageplastikk er et slik inngrep.
Les mer
Fornebuklinikken_JPEG%20beskj%C3%A6rt_BAW_05

Hva er VASER liposkulptur?

VASER liposkulptur er en kosmetisk prosedyre som fjerner underhudsfett. Fettsuging er ikke en metode for å gå ned i vekt. Denne behandlingen er egnet for pasienter som vil fjerne små lokaliserte fettdeponier, som ofte ikke lar seg slanke bort, for å forandre kroppskonturer og tydeligere få frem underliggende muskelrelieff.


Les mer
Hudbehandling

Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren

Går du med ønsker om å gjøre noen grep for å stramme opp eller gi glød til en litt gusten vinterhud, kan en konsultasjon hos kosmetisk sykepleier være en god start. I artikkelen nedenfor kan du lese mer om hva vår erfarne kosmetiske sykepleier Hanne Hegle anbefaler som alternativer i en «vårrengjøring for huden».
Les mer
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rt_BAW_13

Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.

Et av de mest stilte spørsmål vi får i forbindelse med konsultasjoner på Fornebuklinikken er, «hvor smertefullt er det etter inngrepet»?
Les mer
Fornebuklinikken_axel

Hva innebærer en brystreduksjon?

En brystreduksjon er et kirurgisk inngrep for kvinner som er plaget med store, tunge bryster, og som ønsker mindre og mer løftede bryst med rundere fasong. Har man i tillegg fysiske plager som muskelsmerter i nakke, skulder eller rygg kan inngrepet gi bedring eller fravær av plagene.
Les mer
Fornebuklinikken_BAW_11

Hva er et brystløft, og hvem passer det for?

Kvinner som er fornøyde med brystenes størrelse, men misfornøyd med fasong kan være gode kandidater for brystløft. Mange opplever heng etter amming og aldring, eller kan være plaget med tubulære bryst, eller asymmetri fra naturens side. Ved et brystløft kan dette adresseres og korrigeres. Brystløft kan også være aktuelt for de som ønsker større bryst men har brystheng. 
Les mer
Fornebuklinikken_marius_BAW_01

FBK mastopexi (brystløft)

Da dr. Barstad, for mange år siden, utførte brystrekonstruksjoner etter brystkreft med anatomiske silikonproteser, var det ofte nødvendig å gjøre brystløft (mastopexi) på gjenværende bryst for best mulig symmetri.
Les mer
Unknown-5

Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse

For å forbedre resultatene av BBL-prosedyren har vi som første klinikk i Norge innført bruk av ultralydteknologi ved alle våre Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelser for å sikre nøyaktig og trygg plassering av fettet. 
Les mer
Unknown-1

Behandling av arr

Behandling av kirurgiske arr, acnearr og strekkmerker er kompetansekrevende. Dr. Axel Rein Barstad og våre kosmetiske sykepleiere Julie Svenneby-Arvnes og Hanne Hegle har vært på den internasjonale kongressen for arrbehandling i Berlin.
Les mer
Dr. Axel Rein Barstad, plastikkirurg

Hvordan velge riktig protesestørrelse?

Brystproteser finnes i mange forskjellige størrelser og fasonger, runde og anatomiske (dråpeformede). Protesestørrelsen oppgis i milliliter (ml = cc) eller gram. Riktig fremgangsmåte ved valg av protesens form og størrelse er avgjørende for resultatet. 
Les mer
LIS%20kurs

Dr. Marius Barstad foreleser på det 5. Norske LIS kurset i plastikkirurgi

Dr. Marius Barstad hadde i helgen som var æren, og gleden av å få forelese på det 5. Norske LIS (leger i spesialisering) kurset i plastikkirurgi.

Dr. Barstad dekket temaene brystreduksjon, brystløft, brystforstørrelse med silikonprotese samt ulike former for mageplastikk

Les mer
Fornebuklinikken_BAW_10

Liten bukplastikk – hva er det?

Liten bukplastikk (mini bukplastikk) kan utføres når det er lite løs hud på magen, bortsett fra nederste del. Under inngrepet løsnes huden opp til navlen, og strammes opp ved at man fjerner en del hud nedenfor bikinilinjen.
Les mer
Behandling med Alma Hybrid laser

Hybrid Lift og Soft Lift

Vi gleder oss over å kunne presentere 2 nye anti-age hudbehandlinger med vår aller siste laser. Velg mellom full hudfornying med Hybrid Lift, eller den lettere behandlingen Soft Lift
Les mer
_BAW5531

Forberedelser før kosmetisk kirurgi

Går du med tanker om å få utført kosmetisk kirurgi er det viktig å planlegge for dette i god tid, og aller først bestille time til konsultasjon hos en erfaren plastikkirurg for en grundig vurdering. 
Les mer
_DSC9575MAX

Laserbehandling av arr etter kirurgi

Fornebuklinikken kan nå tilby det siste innenfor laserbehandling av arr etter kirurgi, med Alma Hybrid Co2 laser kombinert med gel behandling/innslusing. Behandlingen vil i de fleste tilfeller kunne gi markant forbedring.
 

Les mer
Dr. Axel Rein Barstad måler rectus diastase med ultralyd

Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette

Rectus diastase, også kjent som en delt mage, er en tilstand der de to langsgående musklene på forsiden av magen, kalt rectus abdominis musklene, separerer seg i midtlinjen. Dette kan skje som et resultat av graviditet, vektøkning eller anstrengende abdominal trening. For mange kan denne tilstanden føre til estetiske bekymringer og funksjonelle problemer, som ryggsmerter eller svekket kjernestyrke.

Fornebuklinikken har i mange år vært ledende på utredning og kirurgisk behandling av rectus diastase.

Les mer
hybrid

Ny laser på Fornebuklinikken - Alma Hybrid, endelig en laser med det perfekte balansepunktet mellom effekt og risiko

Vi gleder oss over å informere om at vi nå er godt i gang med å utføre behandlinger med vår nye laser Alma Hybrid - et helt nytt konsept for hudforyngelse, hudoppstramming og arrbehandling.
 
Med denne unike laseren har vi svært mange muligheter samtidig som vi har en optimal kontroll som går langt utover en standard fraksjonellaser.
 

Les mer
3D simulering ved neseplastikk

3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon

På Fornebuklinikken utføres neseoperasjoner av dr. Bjørn Tvedt, som er en av Norges mest profilerte og erfarne plastikkirurger på neseoperasjoner. Dr. Tvedt er i tillegg til å være spesialist i plastikkirurgi også utdannet øre-nese-hals spesialist.
Les mer
Lenestol_II

Fjerning av brystproteser ved ulike plager

Enkelte kvinner mener å kunne relatere ulike plager til sine silikon brystimplantater.

Det har i de senere år vært skrevet mye på nettet om BII (Breast Implant Illness), hvor noen mener at silikoninnlegg kan gi opphav til ulike symptomer og sykdommer, som tretthet, muskelplager, og autoimmune sykdommer etc. Det er ikke vitenskapelig holdepunkter for at silikonimplantater kan gi autoimmun sykdom.

Les mer
Dr. Bjørn Tvedt

Hva er Lipo 360°

Lipo 360°er kroppsforming med permanent fjerning av overflødig fett på hele magen, flanker midje og rygg. Altså en «rund baut» kroppsforming i en prosedyre. I disse områdene kan det for noen være vanskelig å oppnå de formendringene man ønsker med tradisjonell diett og trening. De er også områder der hormoner ofte fører til økt fettmengde slik at midje-omfanget øker. Lipo 360° er i dag den beste prosedyren for å skape en jevn, smalere og naturlig midje med mer ungdommelige og atletiske former.  

En av våre kirurger, dr. Bjørn Tvedt, introduserte Lipo 360 konseptet til Norge i 2013.  Mange pasienter har gjennom årene hatt stor glede av denne operasjonen som gir store forandringer, og samtidig naturlige resultater. 

Les mer
Fornebuklinikken_JPEG%20beskj%C3%A6rt_BAW_16

Dr. Axel Rein Barstad på Fornebuklinikken

Vi ser med glede frem til at dr. Axel Rein Barstad starter for fullt som kirurg på Fornebuklinikken i april. Han vil bidra sterkt faglig og personlig. Han har på som overlege på plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet arbeidet mest på brystteamet, og har bred erfaring med alle typer brystoperasjoner.
 

Les mer
Behandling

De vanligste behandlingene for menn

Tradisjonelt har interessen for plastikkirurgi hovedsakelig vært forbeholdt kvinner. Slik er det ikke lengre, og fordi menn som ønsker plastisk kirurgi eller medisinsk kosmetiske behandlinger er en sterkt økende gruppe hos oss, har vi utvikelt egne protokoller for menn.
Les mer
Dr. Axel Rein Barstad, overlege Fornebuklinikken

Møt vår nye plastikkirurg Dr. Axel Rein Barstad

Vi gleder oss over å ønske velkommen til Dr. Axel Rein Barstad. Fornebuklinikken har nå hele 4 erfarne plastikkirurger i staben!
 

Les mer
Kan man få plastisk kirurgi dekket av det offentlige?

Kan man få plastisk kirurgi dekket av det offentlige?

Plastikkirurgi er en egen kirurgisk spesialitet. Plastikkirurger behandler et bredt spekter av tilstander, alt fra medfødte misdannelser, følgetilstander etter skader og kreftoperasjoner, eller etter store vekttap, og en rekke andre mer sjeldne tilstander. 
Les mer
Dr. Marius Barstad og Dr. Axel Rein Barstad

Dr. Marius Barstad og Dr. Axel Rein Barstad deltok på MBN (Aestetic) Breast Meeting i Milano

Far og sønn har deltatt på MBN (Aestetic) Breast Meeting, som avholdes i Milano hvert år. Dette var mitt tiende møte og Axel sitt første.
 

Les mer
Dette er den perfekte behandling for deg som ønsker en ikke-kirurgisk hudoppstramming, med lite eller ingen nedetid.

Clearlift hudoppstramming

Clearlift Pixel Laser er en kollagenutviklende behandling som forbedrer hudens tekstur og tone. Laseren skiller seg fra andre tradisjonelle lasere ved at den går dypere ned i Dermis. Dette betyr at hudens regenerering finner sted på undersiden i huden, uten å skade hudens overflate. Dette er den perfekte behandling for deg som ønsker en ikke-kirurgisk hudoppstramming, med lite eller ingen nedetid.
Les mer
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rt_BAW_23

Rutiner i forbindelse med Covid-19

I lys av at man ikke lengre anbefaler å teste for Covid-19, og at smitten er over alt,  slutter vi nå å be om vaksinasjons- og teststatus. 
Les mer
Fornebuklinikken_JPEG%20beskj%C3%A6rt_BAW_14

Vi befester vår posisjon som Norges ledende klinikk innen alle former for kosmetisk kirurgi. Dr. Bjørn Tvedt tiltrer som kirurg på Fornebuklinikken

Fornebuklinikken har siden 2020 ikke kunnet tilby facelift operasjoner eller neseplastikker. Det er derfor med stor glede og med en porsjon stolthet at vi nå kan meddele at dr. Bjørn Tvedt, som er en av Norges absolutt mest profilerte og erfarne plastikkirurger på facelift- og neseoperasjoner velger å komme til oss på Fornebuklinikken.
Les mer
Unknown

Dr. Barstad på Nordic Course in Plastic Surgery

Dr. Barstad takker for invitasjonen til å delta som foreleser ved Nordic Course in Plastic Surgery: Reconstructive and Aesthetic Surgery, ved Universitetssykehuset i Umeå 2022.
Les mer
trening-etter-kosmetisk-kirurgi

Trening etter kosmetisk kirurgi

Trening anbefales, generelt av helsemessige årsaker, men vi anbefaler sterkt å vente til etter at den viktigste restitusjonen er gjort, og kroppen har kommet seg etter inngrepet. 
Les mer
Steril

Møt vårt flinke team på sterilsentralen

Fornebuklinikken er Norges første kompetansesenter for kosmetisk kirurgi, etablert i 1984. Hos oss kommer pasientsikkerheten først. Våre plastikkirurger, anestesileger og spesialsykepleiere har derfor topp formell kompetanse i alle fagfelt.
 

Les mer
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rt_BAW_09

Fettsuging mage eller mageplastikk - hvem passer det for?

Fettsuging egner seg til å figurforme for eksempel mage, der det foreligger litt sentral fedme og eller en liten valk på nedre mage. Kan utføres når huden på magen er relativt stram og uten strekkmerker, fordi huden da vil trekke seg sammen etter behandlingen.
Les mer

Møt våre dyktige spesialsykepleiere

Fornebuklinikken er Norges første kompetansesenter for kosmetisk kirurgi, etablert i 1984. Hos oss kommer pasientsikkerheten først. Våre plastikkirurger, anestesileger og sykepleiere har derfor topp formell kompetanse i alle fagfelt.
 

Les mer
Marius_sykepleier_II

Fettransplantasjon – hva er det?

Fettransplantasjon foregår ved at man fettsuger et eller flere områder med spesielle tynne kanyler for mest mulig skånsom høsting av fettceller. 
Les mer
Når kan du forvente et endelig resultat etter kosmetisk kirurgi?

Når kan du forvente et endelig resultat etter kosmetisk kirurgi?

Det er naturlig å være både spent og ivrig på det endelige resultatet etter kosmetisk kirurgi.
Les mer
Unngå pigmentflekker og solskader i sommer

Unngå pigmentflekker og solskader i sommer

Mange sluntrer unna sitt vanlige hudpleieregime gjennom sommeren, og må ta fatt på unødige behandlinger for å rette opp «skadene» på høsten. Vi har samlet noen av våre beste råd for hva du bør tenke på for å holde huden trygg, sunn og strålende gjennom sommerferien.
Les mer
Diastasis rectii/rectus diastase brukes om at de to rette magemusklene er strukket eller glidd fra hverandre og ikke lenger er parallelle. Det er derfor vanlig ved mageplastikk å gjøre samtidig midtlinje reparasjon, også kalt rafing/raphi. På Fornebuklinikken har vi utviklet vår egen metode for rafing, og har utført flere tusen slike operasjoner. Dr. Barstad har i mange år vært invitert til å holde foredrag om metoden til plastikkirurger i utdanning i Norden (Nordisk kurs).

Delte magemuskler, rectus diastase

Diastasis rectii/rectus diastase brukes om at de to rette magemusklene er strukket eller glidd fra hverandre og ikke lenger er parallelle. Det gir magen et bulende preg, og noen pasienter kaller det gravide-mage. Fettsuging eller mageplastikk med stramming av huden vil ikke gi magen et flatere utseende hvis man har slik diastase.
Les mer
Det finnes runde, og det finnes dråpeformede silikonproteser.

Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det?

Runde proteser er støpt for å bevare rund fasong, og dråpeformede proteser er støpt for å bevare en dråpefasong. 
Les mer
Permanent hårfjerning med laser

Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ.

Hårfjerning med laser kan utføres på de fleste hudområder. Den eneste forutsetningen er at hårene er mørke. Eksempler på vanlige områder for kvinner er legger, lår, bikinilinje, armhuler, armer, og overleppe. For menn er det vanligst å fjerne hår på rygg, bryst og mage.
Les mer
Operasjonsutstyr

Pasientsikkerhet og koronasmitte


Fornebuklinikken har nå kunnet iverksette mindre strenge tiltak for å hindre koronasmitte, i tråd med samfunnet for øvrig. Vi vil fortsatt måtte stille deg noen spørsmål før du kan komme til konsultasjon eller behandling. Disse spørsmålene vil bli gjentatt ved oppmøte på klinikken.

 


Les mer
Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase med liten mageplastikk har positiv effekt på magens utseende, muskelstyrke og ryggplager.

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase med liten mageplastikk har positiv effekt på magens utseende, muskelstyrke og ryggplager.

Rectus diastase betyr at de to rette magemusklene er glidd fra hverandre i midten. Det kan skje i forbindelse med graviditet og fødsler, vektfluktuasjon eller arv. De vanligste symptomer som beskrives ved rectus diastase er bulende mage og svekket styrke i magemuskulaturen/kjernemuskulaturen samt ryggplager.
Les mer
C-vitamin kan bidra til å lysne hyperpigmenteringer, dempe rødhet og inflammasjon i huden, gi glød og minske fine linjer. I tillegg beskytter C-vitamin huden mot frie radikaler og forurensning.

Derfor bør du velge hudpleieprodukter med C-vitamin

C-vitamin er et veldig effektivt innholdsstoff i et hudpleieprodukt.
 
C-vitamin kan bidra til å lysne hyperpigmenteringer, dempe rødhet og inflammasjon i huden, gi glød og minske fine linjer. I tillegg beskytter C-vitamin huden mot frie radikaler og forurensning.
 

Les mer
Delte magemuskler, rectus diastase

Delte magemuskler, rectus diastase

Forskning har vist at 30 % av kvinner har rectus diastase etter at de har født barn, ref. masteroppgave fra NHI . Foruten bulende mage oppgir mange symptomer, som nedre ryggplager, svake magemuskler og oppblåsthet.
Les mer
Brystimplantat_lampe

Hva betyr det at et implantat er biokompatibelt?

Det betyr at implantatet ikke fremkaller immunrespons eller avstøtning hos dyr eller mennesker. Det være seg implantater i hjerte, blodårer, hofter, knær eller brystimplantater.
 
En immunrespons vil alltid oppstå, men graden vil ha betydning for funksjonen til et implantat på kort og lang sikt. Økt immunrespons vil medføre en kraftig innkapsling av et implantat og en mild respons gir tynn eller myk innkapsling.
 

Les mer
Hva skjer med brystene når vi blir eldre?

Hva skjer med brystene når vi blir eldre?

Alle bryst vil henge seg til etter hvert som man blir eldre. Dette er fordi både bindevevet og huden blir mindre elastisk, men også fordi ratioen mellom fett og kjertelvev øker.
Les mer
Hard kapsel silikonproteser

Hva er kapseldannelse i forbindelse med silikonproteser?

Kroppen danner en tynn hinne rundt brystprotesene (pseudokapsel), og brystene føles myke. Jo tynnere hinnen er jo mindre er kroppens reaksjon mot protesen.
Les mer
Keller Funnel er en traktformet spesialdesignet pose som fungerer som et leveringsystem for innsetting av ulike silikonproteser.

Fornebuklinikken benytter Keller Funnel på alle brystoperasjoner med silikonproteser.

Hva er Keller Funnel?
Keller Funnel er en traktformet spesialdesignet pose som fungerer som et leveringsystem for innsetting av ulike silikonproteser.

Les mer
Anestesileger og anestesisykepleiere hos oss har alle mange års erfaring i å gi bedøvelse og takle eventuelle uventede problemer. Det vil alltid være anestesipersonell til stede inne på operasjonsstuen så lenge du er i narkose.

Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose?

Så godt som alle inngrep hos oss blir foretatt i narkose. Vi mener dette er det beste, tryggeste og mest behagelige for deg som pasient. Dessuten gjør narkose kirurgens arbeidsforhold optimale slik at resultatet skal bli best mulig for deg. Narkose i våre dager er trygt, har lite bivirkninger og få komplikasjoner.  
 

Les mer
Rectus diastase, overstrukne magemuskler, bulende versus flat mage, effekt av trening, sit ups.

Hvordan få flat mage igjen?

Rectus diastase, overstrukne magemuskler, bulende versus flat mage, effekt av trening, sit ups.

Relativt mange kvinner opplever etter graviditet og fødsler at magen ikke trekker seg tilbake til opprinnelig fasong. Dette skyldes at området (linea alba) mellom de to vertikale rette magemusklene overstrekkes og ikke trekker seg helt sammen igjen.

Les mer
Pasient blir analysert av vår Visia hudscanner.

Visia - avansert verktøy for hudanalyse

Vår Visia hudscanner er en av de mest avanserte og kraftige verktøyene for hudanalyse – og analyserer huden i dybden.
Les mer
Excited-by-her-flawless-skin-501206267_6432x4912

Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?

Du har sikkert hørt det mange ganger - antioksidanter er viktig for kroppen fordi de beskytter cellene våre mot frie oksygenradikaler, stoffer som kroppen produserer når den forbrenner oksygen. Dersom vi får for mye frie oksygenradikaler, kan de skade cellene våre.
Les mer
Brystimplantat_mange_III

Vi firer ikke på kvaliteten.

Regjeringen har besluttet i løpet av høsten 2020 å innføre merverdiavgift på alle plastikkirurgiske operasjoner samt kosmetiske behandlinger utført ved private klinikker.
Fornebuklinikken har derfor måttet legge på sine priser. Når det gjelder brystforstørrelse med silikonproteser så har Fornebuklinikken basert på lang erfaring valgt å beholde Motiva som eneste proteseleverandør.  

Les mer
Konsultasjon med kirurg

Når brystene har en annerledes fasong

Bryster hos kvinner er ofte litt asymmetriske og det er stor variasjon i størrelse og fasong. Ganske vanlig å se er tuberøse (tubulære) bryst. Tubulære bryst skyldes en utviklingsforstyrrelse av brystene hvor bindevevet er stramt og det er en manglende kjertelutvikling i hele eller deler av brystet. Det finnes ulike grader av tubulære byster, men den milde formen er mest vanlig.
Les mer
Velg riktig type fett, Omega-3

Velg riktig type fett, Omega-3

For å opprettholde god helse er ingen næringsstoffer viktigere enn de lange flerumettede fettsyrene doksaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA)- bedre kjent som omega-3.
Les mer
Julie_behandler

Restylane Vital Skinbooster - en perfekt behandling nå som vi går mot varmere tider og huden trenger mye fukt

Restylane Vital Skinbooster er en behandling for deg som ønsker et naturlig resultat.
Dette er en av mine mest etterspurte behandlinger.  Alle ønsker seg vel en hud som føles glatt og myk med fin glød?

Les mer
Antioksidanter beskytter

Antioksidanter beskytter

Antioksidanter er en fellesbetegnelse på ulike stoffer som beskytter cellene i kroppen mot frie radikaler. Eksempler på antioksidanter er Vitamin C, Vitamin E, betakaroten, selen, Q10 og sink.
Les mer
Fornebuklinikken

Trygghet ved kosmetisk kirurgi

Vi på Fornebuklinikken utfører rundt 1500 kirurgiske inngrep årlig. Våre plastikkirurger har bred og lang erfaring. Alle våre sykepleiere er spesialsykepleiere innen operasjon anestesi og intensiv. De øvrige service- og støttefunksjoner er besatt av høyt engasjerte og kvalifiserte personer. Dette gir gode resultater og veldig få komplikasjoner.
Les mer
IMG_1732%202

Mini-invasiv brystforstørrelse

Forbedret teknikk gjør at brystproteser nå kan legges inn via et minisnitt. Mens man tidligere måtte legge et snitt på 5 til 5.5 cm i folden under brystet, kan man nå nøye seg med 3 cm snitt. Resultatet er et nesten usynlig arr.
 

Les mer
Minibuk

Flatere mage

Noen kvinner har bulende mage, til tross for at de er slanke, veltrente og med stram hud. Bevisst trening av magen “hjelper ikke". Felles for disse kvinnene er at de går og holder magen inne, og de puster med skuldrene. Mange har korsryggsmerter.
Les mer
jorgen-utvoll-1

Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk.

En kosmetisk neseoperasjon forbedrer nesens form og størrelse. Prosedyren kan fjerne en hump, endre form og størrelse på nesetippen og rette nesen. I denne artikkelen er har vi har samlet noen av de mest vanlige spørsmålene og svarene knyttet til neseoperasjoner.
Les mer
iStock-506882522

CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals.

Vi gleder oss over å kunne tilby en ny og revolusjonerende behandling kalt Clearlift, også kjent som «The Lunchtime Facelift» i USA. Behandlingen utføres med en Pixl Q Switched Laser.
Les mer
Bilde fra Alma Lasers - Harmony XL Pro

Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander

Vi gleder oss over å kunne tilby effektive laserbehandlinger med vårt nye lasersystem fra den anerkjente produsenten Alma Lasers.
Les mer
Behandlet akne-arr

Effektiv behandling av arr

Vi har mange pasienter som kommer inn til konsultasjon med arr de har hatt i mange år. Som regel skyldes disse arrene akne de hadde i ungdomstiden. De har ofte brukt tusenvis av kroner på kremer og behandlinger og føler at det ikke har gitt resultater.
De fleste ikke er klar over at Restylane Vital Skinbooster også kan brukes til forbedring av arr.
 

Les mer
jorgen-utvoll-operasjon-1

Kroppsformende kirurgi etter store vekttap

Mange personer opplever større vektendringer gjennom et livsløp, og det er mange helsegevinster ved å tilstrebe en vektreduksjon ned mot normalvekt. De som lykkes med dette har gjort en viktig innsats for sin personlige helse i årene som venter dem. Kroppen som organisme responderer svært godt på en betydelig vektreduksjon, men mange sitter igjen med et betydelig hudoverskudd etter store vekttap.
Les mer
Operasjonsutstyr

Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva.

Motiva har utviklet en egen serie med glatte (silk) anatomiske proteser som festes på en mer skånsom måte.
Les mer
Lepper%20Restylane

Fillerbehandling av lepper

Leppene er ofte noe av det første vi legger merke til når vi snakker med et annet menneske.

Lepper er også et av de områdene innen filler-behandlinger hvor du skal være helt sikker på at du er i de tryggeste og beste hender. Vi har alle sett skrekkeksempler på for store, for brede og feilbehandlede lepper.
 

Les mer
BIA-ALCL

Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom) (artikkelen er oppdatert 14.04.23)

I den siste tiden har det vært skrevet flere artikler i ulike medier vedrørende risiko for å utvikle en svært sjelden form for lymfekreft (lymfom ALCL) hos pasienter med brystimplantater. Dette er ikke det samme som brystkreft, men en type lymfom (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom (BIA-ALCL) som kan utvikle seg i kapselen rundt brystimplantatet. 


Les mer
080ED028-EC13-4419-AA29-62D317CF177C%202

Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang

Mange som ønsker brystforstørrelse har lest at man kan gjøre dette ved å legge et snitt i armhulen i stedet for under brystet eller via brystvorten.
Les mer
Excited-by-her-flawless-skin-501206267_6432x4912

Ønsker du strålende hud med mindre porer?

Du har sikkert hørt det mange ganger før; nøkkelen til en effektiv hudpleierutine er daglig rensing av huden. Men spiller det noen rolle hvilke produkter man bruker, om man bruker toner i tillegg til renseproduktet, eller om man renser huden en eller to ganger om dagen?
Les mer
Instagram_640x640px_Juvederm_NO_1

Ny behandling med Juvederm Volite

Det nye med Volite-behandlingen er at du kun trenger én behandling. Effekten av denne behandlingen varer i opptil ni måneder.
Områder som kan behandles er ansikt, hals, bryst og hender.

Les mer
Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk

Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk

Fornebuklinikken har det siste året utført en rekke brystforstørrelser hvor silikonprotesene legges inn med endoskopisk teknikk, med svært tilfredsstillende resultater og meget fornøyde pasienter.
Les mer
Behandling av aknearr

Behandling av aknearr

Det kan være utfordrende å vite hvordan man skal gå frem ved behandling av arr etter akne.
Les mer
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon

Ny trend innen brystforstørrelse med silikon

Markedet for brystforstørrelser er under utvikling og vi ser en klar trend mot bruk av mykere, mer naturlige silikon innlegg og mini arr.
Les mer
Hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?

De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?

Kollagen er et protein som hovedsakelig består av aminosyrene gutamin, prolin og glysin. Kollagen produseres naturlig i kroppen og er hovedkomponenten i hud, sener, ledd og brusk.
Les mer
Neseoperasjon

Neseoperasjon

Neseoperasjon er på verdensbasis et av de mest populære inngrepene innen kosmetisk kirurgi. Antallet neseoperasjoner stiger gradvis hvert år, og på verdensbasis er neseplastikk det nest mest utførte inngrepet i ansiktet etter øyelokksoperasjon.
Les mer

Øyelokksoperasjon - hva er det?

Ved øyelokksplastikk fjerner kirurgen overflødig hud, muskel og fettvev rundt øynene. De vanligste spørsmålene vi får fra våre pasienter er:
Les mer
page

Populært

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur?
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon?
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
Hva er et brystløft, og hvem passer det for?
- Hva er et brystløft, og hvem passer det for?
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Behandling av arr
- Behandling av arr
Hvordan velge riktig protesestørrelse?
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Dr. Marius Barstad foreleser på det 5. Norske LIS kurset i plastikkirurgi
- Dr. Marius Barstad foreleser på det 5. Norske LIS kurset i plastikkirurgi
Liten bukplastikk – hva er det?
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?
Hybrid Lift og Soft Lift
- Hybrid Lift og Soft Lift
Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette
kropp - Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette
Ny laser på Fornebuklinikken - Alma Hybrid, endelig en laser med det perfekte balansepunktet mellom effekt og risiko
- Ny laser på Fornebuklinikken - Alma Hybrid, endelig en laser med det perfekte balansepunktet mellom effekt og risiko
3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon
ansikt - 3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon
Fjerning av brystproteser ved ulike plager
brystkirurgi, kropp - Fjerning av brystproteser ved ulike plager
Hva er Lipo 360°
- Hva er Lipo 360°
Dr. Axel Rein Barstad på Fornebuklinikken
- Dr. Axel Rein Barstad på Fornebuklinikken
Møt vår nye plastikkirurg Dr. Axel Rein Barstad
- Møt vår nye plastikkirurg Dr. Axel Rein Barstad
Kan man få plastisk kirurgi dekket av det offentlige?
klinikk - Kan man få plastisk kirurgi dekket av det offentlige?
Dr. Marius Barstad og Dr. Axel Rein Barstad deltok på MBN (Aestetic) Breast Meeting i Milano
brystkirurgi - Dr. Marius Barstad og Dr. Axel Rein Barstad deltok på MBN (Aestetic) Breast Meeting i Milano
Rutiner i forbindelse med Covid-19
klinikk - Rutiner i forbindelse med Covid-19
Vi befester vår posisjon som Norges ledende klinikk innen alle former for kosmetisk kirurgi. Dr. Bjørn Tvedt tiltrer som kirurg på Fornebuklinikken
- Vi befester vår posisjon som Norges ledende klinikk innen alle former for kosmetisk kirurgi. Dr. Bjørn Tvedt tiltrer som kirurg på Fornebuklinikken
Dr. Barstad på Nordic Course in Plastic Surgery
- Dr. Barstad på Nordic Course in Plastic Surgery
Trening etter kosmetisk kirurgi
- Trening etter kosmetisk kirurgi
Møt vårt flinke team på sterilsentralen
- Møt vårt flinke team på sterilsentralen
Fettsuging mage eller mageplastikk - hvem passer det for?
- Fettsuging mage eller mageplastikk - hvem passer det for?
Møt våre dyktige spesialsykepleiere
- Møt våre dyktige spesialsykepleiere
Fettransplantasjon – hva er det?
kropp - Fettransplantasjon – hva er det?
Når kan du forvente et endelig resultat etter kosmetisk kirurgi?
kropp, klinikk - Når kan du forvente et endelig resultat etter kosmetisk kirurgi?
Delte magemuskler, rectus diastase
kropp - Delte magemuskler, rectus diastase
Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det?
brystkirurgi, kropp - Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det?
Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ.
kosmetiske-behandlinger - Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ.
Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase med liten mageplastikk har positiv effekt på magens utseende, muskelstyrke og ryggplager.
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase med liten mageplastikk har positiv effekt på magens utseende, muskelstyrke og ryggplager.
Delte magemuskler, rectus diastase
kropp - Delte magemuskler, rectus diastase
Hva betyr det at et implantat er biokompatibelt?
brystkirurgi, kropp - Hva betyr det at et implantat er biokompatibelt?
Hva skjer med brystene når vi blir eldre?
brystkirurgi, kropp - Hva skjer med brystene når vi blir eldre?
Hva er kapseldannelse i forbindelse med silikonproteser?
- Hva er kapseldannelse i forbindelse med silikonproteser?
Fornebuklinikken benytter Keller Funnel på alle brystoperasjoner med silikonproteser.
- Fornebuklinikken benytter Keller Funnel på alle brystoperasjoner med silikonproteser.
Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose?
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose?
Hvordan få flat mage igjen?
kropp - Hvordan få flat mage igjen?
Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?
kosmetiske-behandlinger - Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?
Velg riktig type fett, Omega-3
livstil - Velg riktig type fett, Omega-3
Restylane Vital Skinbooster - en perfekt behandling nå som vi går mot varmere tider og huden trenger mye fukt
- Restylane Vital Skinbooster - en perfekt behandling nå som vi går mot varmere tider og huden trenger mye fukt
Antioksidanter beskytter
livstil - Antioksidanter beskytter
Mini-invasiv brystforstørrelse
- Mini-invasiv brystforstørrelse
Flatere mage
- Flatere mage
Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk.
ansikt - Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk.
CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals.
ansikt, kosmetiske-behandlinger - CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals.
Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander
kosmetiske-behandlinger - Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander
Kroppsformende kirurgi etter store vekttap
kropp - Kroppsformende kirurgi etter store vekttap
Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva.
brystkirurgi - Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva.
Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom) (artikkelen er oppdatert 14.04.23)
brystkirurgi - Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom) (artikkelen er oppdatert 14.04.23)
Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang
brystkirurgi, kropp - Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang
Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk
- Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon
brystkirurgi - Ny trend innen brystforstørrelse med silikon
De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?
ansikt, kosmetiske-behandlinger - De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?
Øyelokksoperasjon - hva er det?
ansikt - Øyelokksoperasjon - hva er det?

Siste innlegg

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur?
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon?
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
Hva er et brystløft, og hvem passer det for?
- Hva er et brystløft, og hvem passer det for?