jubileumslogo-2024-fullt%20navn

Plastisk kirurgi: Før og etter operasjon - vi følger deg hele veien


Før du bestemmer for å få utført plastisk kirurgi er det viktig for oss at du har fått tilstrekkelig god informasjon rundt hele prosessen fra konsultasjon til det endelige resultatet. Nedenfor kan du lese om de viktigste forberedelsene du må kjenne til både før- under- og etter behandlingen.

Konsultasjonen før plastisk kirurgi

En grundig konsultasjon med en av våre erfarne plastikkirurger legger grunnlaget for valg av inngrep og operasjonsmetode. Under konsultasjonen vil du få svar på alle dine spørsmål, og en omfattende gjennomgang av viktige aspekter ved forandringen du ønsker å få utført.
Ved timebestilling til konsultasjon får du tilsendt en helsedeklarasjon som må fylles ut før oppmøte. Kirurgen vil lese denne nøye som forberedelse til samtalen mellom dere. Ved selve konsultasjonen vil du bli nøye undersøkt i det aktuelle området som skal behandles, og dine ønsker vil bli diskutert og hensyntatt så langt det er mulig.
 
Du vil få svar på eventuelle spørsmål rundt behandlingen.

Før- og etterbilder av plastisk kirurgi 
Sammen med kirurgen får du se før- og etter bilder av pasienter som har fått utført tilsvarende operasjon. Slik kan du lettere danne deg et bilde av ditt forventede resultat. Det tas også bilder og eller 3D bildeanimering av deg til journalen.

 
Det er viktig at du leser informasjonssidene våre vedrørende den behandlingen du vurderer, godt før du kommer. Dette vil også lette forundersøkelsen. Såfremt det ikke er noen medisinske grunner som taler imot en operasjon, bestemmer du selv om du vil foreta inngrepet eller ikke.
 
Etter konsultasjonen med plastikkirurgen vil du få en kort samtale med en av våre pasientkonsulenter om praktisk informasjon knyttet inngrepet. Her vil du også få mulighet til å booke operasjonsdag.
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rt_BAW_10
Plastisk kirurgi - Før du bestemmer deg for å få utført en behandling er det viktig for oss at du har fått tilstrekkelig og god informasjon. Det får du ved å gjennomføre en uforpliktende konsultasjon med en av våre erfarne plastikkirurger.

Plastisk kirurgi - Viktige hensyn før operasjon

Les mer

Plastisk kirurgi - Annet som må gjøres før operasjon

Les mer

Plastisk kirurgi - Hvem kan behandles?

Les mer

Plastisk kirurgi - operasjonsdagen

Hos oss kommer pasientsikkerheten først. Våre plastikkirurger, anestesileger og spesialsykepleiere har derfor topp formell kompetanse i alle fagfelt. Alle våre operasjoner gjennomføres med meget lav risiko for komplikasjoner.

 

Forberedelser før ankomst på Fornebuklinikken

Før du drar hjemmefra på operasjonsdagen dusjer du og tar hel kroppsvask, samt hårvask, med en desinfiserende såpe (Hibiscrub som du har fått resept på). Spesielt nøye vaskes området som skal behandles. Såpen skal deretter skylles av med mye vann. Husk også å gjøre nødvendig håefjerning.

Du skal møte fastende fordi inngrepet vil foregå i intravenøs narkose. Det vil si ikke spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi fra kl. 24.00 kvelden før. Bruker du faste medisiner kan de tas om morgenen sammen med litt vann.

Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg eller ta en taxi. Du kan ikke kjøre egen bil eller ta tog/ buss hjem. Du bør også oppholde deg innen 2 timers bilkjøring fra Fornebuklinikken den første natten. Dersom du bor lengre unna klinikken og ikke har familie eller venner som du kan overnatte hos, er vi behjelpelige med å skaffe hotellrom i nærheten.
 

Ankomst på klinikken

Ved fremmøte på Fornebuklinikken blir du mottatt av en sykepleier. Kirurgen vil undersøke deg og gjøre nødvendige oppmålinger og markeringer. Fordi inngrepet foregår i intravenøs narkose, sover du rolig uten å merke noe ubehag.

Operasjonene tar normalt fra én time til fire timer.

 
Plastisk kirurgi - etter operasjonen
Våre erfarne og omsorgsfulle intensivsykepleiere tar trygt hånd om deg når du våkner etter inngrepet. Du vil få et lett måltid samt noe å drikke mens du ligger og hviler deg på klinikken til du er i form til å dra hjem. Normalt vil du være reiseklar etter 1-2 timer.
 
Før du reiser hjem får du nøyaktig skriftlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden. 
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rt_BAW_02

Etter at du har kommet hjem 

De første timene og dagene

Les mer

Smertelindring

Les mer

Ro er viktig

Les mer

Kompresjonsplagg, dusjing, bandasje/teip og sol

Les mer

Kontroll

Les mer

Vurdering av det endelige resultatet

Les mer
Ofte stilte spørsmaal

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Det å bestemme seg for å gjøre en forandring er ofte knyttet til mye usikkerhet, og mange har flere spørsmål og bekymringer knyttet til dette. Er det smertefullt? Når kan jeg leve som normalt igjen? Hvordan skal jeg forholde meg etter inngrepet?

Se ofte stilte spørsmål her eller ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg.