jubileumslogo-2024-fullt%20navn

brystkirurgi, kropp - Når brystene har en annerledes fasong

_LW29359
brystkirurgi, kropp

Når brystene har en annerledes fasong

Bryster hos kvinner er ofte litt asymmetriske og det er stor variasjon i størrelse og fasong. Ganske vanlig å se er tuberøse (tubulære) bryst. Tubulære bryst skyldes en utviklingsforstyrrelse av brystene hvor bindevevet er stramt og det er en manglende kjertelutvikling i hele eller deler av brystet. Det finnes ulike grader av tubulære byster, men den milde formen er mest vanlig.

Tubulære bryster er vanligvis smale, spisse og langstrakte i formen. Avstanden mellom brystene er større enn vanlig og brystene kan ha forskjellig størrelse (asymmetri). Brystvorten (areola) er vanligvis stor og utvidet, og det er kort avstand mellom brystvorten og til folden under brystet fordi nedre del av brystet er underutviklet. Når brystene oppleves som markant forskjellig fra mer vanlig utseende bryst, eller asymmetrien oppleves som stor, kan ønske om kirurgisk korreksjon oppstå.
Den kirurgiske behandlingen av tubulære bryst kan være komplisert. Vanligst er  det å korrigere med brystinnlegg/silkonproteser, og da som regel med anatomiske (dråpeformede) proteser. Dette fordi man foruten å gi økt volum må ta hensyn til hvor volumet i det ny brystet skal økes for å forbedre fasongen. Er den nedre delen av brystet underutviklet må man øke volumet mer i denne delen enn i øvre del for å skape balanse. Korreksjoner for alvorlig asymmetri på brystene er også best fortatt med anatomiske innlegg fordi man lettere kan skreddersy behandlingen og få til best mulig symmetri. Er forandringen litt mindre uttalt, kan runde silikonproteser kombinert med fett-transplantasjon benyttes for å opprette balanse.

I enkelte tilfeller av brystforstørrelse eller korreksjon av tubulære bryst, der hvor brystene henger, må man foreta brystløft samtidig med nøye valg av silikoninnlegg (silikonproteser). Med samtidig løft står man friere til å velge runde proteser. Vi erfarer at de yngre kvinnene ofte synes runde innlegg gir en finere fasong. Ulempen er at brystløft etterlater arr på brystene, rundt brystvorten og under brystet. Men, de aller fleste synes arrene er så tynne og ubetydelige i forhold til forbedingen generelt at det ikke betyr noe. Bonus med brystløft er også at omkretsen på areola (brystvorten) kan reduseres og bli mer tiltalende.

Er brystene relativt store, men fasongen trenger korreksjon, foretar man et brystløft alene. Å gjøre brystløft og samtidig legge inn silikon på relativt store bryst, gir ikke så fine resultater fordi løftet siger lettere. Den rundere og høyre fasongen som oppnås med brystløft er som regel nok til at de fleste føler seg vel.  Men, noen kvinner ønsker å legge inn brystproteser/silikoninnlegg senere, noe som er fullt mulig fordi brystene nå har fått fasongen som kreves.

Fornebuklinikken har meget bred og lang erfaring i vurdering og valg av behandling tilpasset de ulike formene for tubulære bryst. Har du spørsmål vedrørende dette så kan du sende bilder eller aller best, avtale time for uforpliktende konsultasjon.
 
Operasjonsutstyr

Anbefalte innlegg

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon. kropp
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur? kropp
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken. klinikk
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon? brystkirurgi
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
FBK mastopexi (brystløft) brystkirurgi
brystkirurgi - FBK mastopexi (brystløft)
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse kropp
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?
Forberedelser før kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Forberedelser før kosmetisk kirurgi

Siste fra Bloggen

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Hva er VASER liposkulptur?

Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren