fornebuklinikken-logo-web
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken
Før og etter operasjonen >
Plastisk kirurgi - før og etter operasjon

Hybrid brystforstørrelse

Er en brystforstørrelse med silikon og fettransplantasjon samtidig (hybrid brystforstørrelse) noe for deg? Her finner du informasjon om fordelene med brystinnlegg og fettransplantasjon, slik at du selv kan ta en avgjørelse.
Marius_B
Dr. Marius Barstad
Klinikksjef og partner i Fornebuklinikken, Dr. Med. Spesialist i plastikkirurgi, generell kirurgi og thorax kirurgi.
Bestill konsultasjon >
Dette sier våre pasienter
Pasienthistorier, bilde av en vakker moden dame som smiler
"Jeg vil gjerne komme med en tilbakemelding til dere av min opplevelse! Jeg hadde aldri operert noe før, så var ganske nervøs frem mot operasjonsdagen. Men så fort jeg ankom klinikken ble jeg tatt imot av deres hyggelige personale følte jeg meg straks mer avslappet! Alt gikk veldig fint og mye bedre enn jeg fryktet, Hadde en god opplevelse av det hele, både før og etter inngrepet. Det var absolutt ikke noe å grue seg til. Følte meg trygg og ivaretatt ved oppvåkningen og hatt relativt lite smerter i ettertid! Og for ikke å snakke om et fint resultat, Kan allerede nå se at fasong og størrelse vil bli slik jeg ønsket, Dr. Barstad har gjort en god vurdering og kom frem til et godt valg for meg! " 

- Kvinne 27 år , operert av Dr. Marius Barstad - 
Illustrasjonsfoto
Les flere tilbakemeldinger fra våre pasienter
Les mer>
Fornebuklinikken_BAW_16
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING
Fornebuklinikken utfører årlig over 1000 brystforstørrelser med silikonproteser. En rekke av disse operasjonene utføres som hybride brystforstørrelser. For mer informasjon om brystforstørrelse med protese, protesetype etc. les her.
 

1. Hva menes med hybrid brystforstørrelse?


Med hybrid brystforstørrelse kombinerer man bruken av silikonproteser og transplantert fett. Fettet hentes ofte fra områder på kroppen der man har uønsket fettansamlinger og transplanteres til brystene. Fordelen med metoden er at man får bedre dekning av implantatet og dermed en mer naturlig brystfølelse enn ved kun bruk av brystimplantat. Med denne metoden vil man legge litt mindre implantat og deretter beregne hvor mye fett som skal transplanteres for å oppnå riktig størrelse.

2. Mykere og mer naturlig resultat

 
Generelt kan man si at man ved en hybrid brystforstørrelse oppnår man et mykere og mer naturlig resultat, med mindre sannsynlighet for følbare og synlige kanter av innlegget. Pasienter som gjennomgår brystforstørrelse med kun eget fett, vil ofte ikke oppnå rundheten og projeksjonen et silikoninnlegg kan gi. Med hybrid brystforstørrelse får man det beste av to verdener.

Vår erfaring er at det skal en del til å få den fasong og projeksjon som kvinnene ønsker ved hjelp av fettransplantasjon alene. Det stilles også større krav til en større mengde fett, noe som ikke alle har nok av, les mer om brystforstørrelse med eget fett. Hybrid brystforstørrelse er den prosedyren som har av mest interesse internasjonalt akkurat nå for tiden.
Priser og fakta om hybrid brystforstørrelse

3. Hvem er egnet for metoden?

 
Selv kvinner som har lite overskudd av fett på kroppen kan være egnet for denne metoden, da man ikke har behov for å høste svært mye fett. Det vil også kunne medføre at en klar kandidat (slank og med for lite dekning av innlegget) for submuskulært innlegg, kan konverteres til subglandulært innlegg. Ler mer om plassering av protese her.
 
Tubulære bryst er betegnelsen på brystutvikling hvor brystene får en spesiell fasong kjennetegnet ved smalt bryst, spisst brystanlegg og kort eller manglende nedre pol-fylde. Avstanden fra nippel til fold er kort. Tidligere løste man det med å legge anatomiske /dråpeformede silikonproteser som fylte mer der volumet manglet i nedre del av brystet. I dag løser vi dette med et rundt mykt silikon innlegg kombinert med fett transplantsjon for å gi nødvendig økt fylde/utjevning i nedre del. Dette gir et mykere og finere resultat, som både ses og føles mer naturlig.
 
Ved bytte av proteser er kombinasjon av proteser og fettransplantasjon svært godt egnet. Tilføring av fettvev i det aldrende og tynne vevet rundt de gamle protesene vil kunne bedre resultatet. Man ser også at hudkvaliteten blir bedre, noe man tror skyldes stamcelleeffekten (se kapitel om fettransplantasjon)

 
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rte_BAW_16
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING

4. Hvordan foregår operasjonen?

 
På forhånd planlegger kirurgen nøye hvordan man vil bygge opp volumet i brystenes ulike sektorer i tillegg til effekten av silikonprotesen. Mens operasjonen skrider frem vil kirurgen modellere volum og fasong frem til ønsket resultat. Vanligvis settes like volumer på de to sider, men ulikheter og asymmetrier kan også samtidig jevnes ut under kirurgens hånd. Ca. 70 % av fettcellene overlever transplantasjonen. Disse cellene vil bli permanente og ha normale egenskaper i vevet. Installeres 100 ml fett i hvert bryst, så vil med andre ord ca. 70 ml være igjen.

På siden plastikkirurgi - vi følger deg hele veien kan du lese om konsultasjoner på Fornebuklinikken, hvilke forberedelser du skal gjøre før du kan opereres og hvordan du skal forholde deg etter inngrepet.
 

Mer informasjon


Les mer om brystforstørrelse med silikon her
Les mer om fettsuging her
Les mer om fettransplantasjon her
Ofte stilte spørsmaal

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Det å bestemme seg for å gjøre en forandring er ofte knyttet til mye usikkerhet, og mange har flere spørsmål og bekymringer knyttet til dette. Er det smertefullt? Når kan jeg leve som normalt igjen? Hvordan skal jeg forholde meg etter inngrepet?

Se ofte stilte spørsmål her eller ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg.