jubileumslogo-2024-fullt%20navn

kosmetiske-behandlinger, livstil - Unngå pigmentflekker og solskader i sommer

Skjermbilde%202022-07-01%20kl_%2011_03_29
kosmetiske-behandlinger, livstil

Unngå pigmentflekker og solskader i sommer

Sommerferien står for døren for de fleste av oss, med late dager, sol og bading. Selv om dette i seg selv skulle være nok å glede seg over, viser forskning at det å ta ferie også er godt for både vår fysiske og psykiske helse, og at effekten varer lenge etter at ferien er avsluttet. Men, som med alle gode ting er det viktig å balansere, og det som gjør sinnet godt er ikke nødvendigvis det beste for huden. 


Bruk solkremen riktig

Selv om vi er blitt flinkere til å huske å bruke solkrem, er det fortsatt mange som ikke bruker solkremen over alle hudområder som utsettes for sol. Et eksempel er å utelate krem rundt øynene. Mange føler at solkremen virker irriterende på den tynne huden rundt øynene. På Fornebuklinikken har vi produkter spesielt utviklet for området rundt øyet. Solkrem skal påføres over hele ansiktet, så hvis du har problemer med ditt vanlige merke – bytt til en
annen solkrem.

Andre områder det er fort gjort å glemme, er baksiden av ørene og nakken, spesielt dersom man har håret oppsatt eller i hestehale. Hudkreft (basaliom) forekommer hyppig på hodet og i nakken, fordi dette er områder som ofte er utsatt for soleksponering. Melanom hudkreft oppstår ofte på leggene, så husk også å påføre solkrem der før du skal trene utendørs med bar hud. Husk at påføringen av solbeskyttelse må gjentas i løpet av dagen. En påføring holder bare noen timer. Har du sminket deg i mellomtiden, kan solfaktor i pudderform være
en god løsning.


Beskytt leppene og hodebunnen

Visste du at huden din ikke er den eneste delen av deg som kan bli solbrent? Pass på at leppene dine og hodebunnen også er beskyttet. Bruk solstift eller leppestift med SPF 30 eller høyere, for å unngå solskader og sprukne lepper. Hodebunnen beskytter du best med hatt eller annet hodeplagg, men dersom du velger å gå uten er en god solkrem med sunblock det beste for hodebunnen.


Legg til ekstra vitaminer under solkremen

Vil du gjøre huden din ekstra godt, legger du til et serum med antioksidanter (vitamin C, vitamin E) under solkremen. Antioksidantene vil bidra til å nøytralisere eller motvirke skaden som oppstår under solingen, til tross for at du bruker solkrem. Det finnes også flere gode produkter som kan bidra til å forebygge pigmentflekker, så spør oss gjerne om råd.


Husk å rense huden hver dag – men vær forsiktig med eksfolierende produkter

Det er aldri lurt å droppe å rense huden om kvelden, men det er viktigere enn noen gang å rense når du bruker solkrem hele dagen. Mange avanserte hudpleieprodukter inneholder syrer som glykolsyre og salisylsyre, som er effektive både for anti-age og problemhud. Bruker du slike produkter om sommeren må du imidlertid være oppmerksom på at disse er laget for å fjerne et lag av hudceller, og at dette vil gjøre huden mer sårbar for UVA og UVB stråler fra solen. Jo høyere andel syre, jo mer forsiktig må du være med soleksponeringen, og ekstra
nøye med kontinuerlig solbeskyttelse. Hvis ikke vil du være langt mer sårbar for solskader som kan føre til tidlig aldring og pigmentflekker. En effektiv, men mild rens med påfølgende toner gir huden det den trenger gjennom sommeren.


Ta en dusj etter svømming i basseng

Liker du å bade i basseng bør du være nøye med å skylle av deg klorvannet med en gang du har badet. Dette er spesielt viktig dersom du har hudsykdommer som eksem eller rosacea, men bading i klor og soling kan utløse en reaksjon eller sensitivitet for flere hudtyper. Kombinasjonen saltvann og solskinn er derimot veldig anti-inflammatorisk for huden, selv om noen opplever at huden kan bli litt for tørr av for mye saltvann.


La gjerne huden din puste

Bruker du vanligvis foundation, concealer og pudder kan du med fordel la huden din puste over sommeren ved å ikke ha på deg sminke. Dersom du er opptatt av noe som gir farge eller har noe dekkevne, kan du bruke solkrem som gir litt glød/farge og eller spesialtilpasset solpudder som ikke tetter porene. Dette vil gjøre underverker for huden din.


Sist, men ikke minst - drikk masse vann!

Fuktighet er utrolig viktig både for kroppen og huden i sommervarmen, og det beste er å drikke rent, friskt vann. Synes du det blir kjedelig å bare drikke vann uten smak, kan du med fordel tilsette frukt eller bær og noen friske blader av mynte.


Vi ønsker deg en riktig god ferie!

Anbefalte innlegg

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon. kropp
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur? kropp
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken. klinikk
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon? brystkirurgi
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
FBK mastopexi (brystløft) brystkirurgi
brystkirurgi - FBK mastopexi (brystløft)
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse kropp
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?
Forberedelser før kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Forberedelser før kosmetisk kirurgi

Siste fra Bloggen

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Hva er VASER liposkulptur?

Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren