jubileumslogo-2024-fullt%20navn

kosmetiske-behandlinger - Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?

Excited-by-her-flawless-skin-501206267_6432x4912
kosmetiske-behandlinger

Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?

Du har sikkert hørt det mange ganger - antioksidanter er viktig for kroppen fordi de beskytter cellene våre mot frie oksygenradikaler, stoffer som kroppen produserer når den forbrenner oksygen. Dersom vi får for mye frie oksygenradikaler, kan de skade cellene våre.
 
Du vet sikkert også at antioksidanter finnes spesielt i frukt og grønnsaker, men hvorfor skal vi bruke tid og penger på hudpleie med antioksidanter når vi bare kan spise dem? Svaret er ganske enkelt, forskning viser nemlig at flere oksidative reaksjoner faktisk foregår i selve huden. Ved å behandle huden lokalt med antioksidanter vil vi dermed beskytte de sunne hudcellene mot å bli angrepet av skadelige frie radikaler og oksidativt stress. Dette vil igjen kunne bidra til å redusere pigmentering, inflammasjon, fine linjer og rynker.

Hvilke antioksidanter bør man velge for å oppnå god beskyttelse?Det er vanskelig å vurdere antioksidanter opp mot hverandre, og så langt har vi ikke sett noen studier som sammenligner en antioksidant med en annen. Likevel finnes det omfattende og lang forskning bak flere av antioksidantene som har vist seg å være effektive i kliniske studier, og som har bidratt til utviklingen av gode produkter. Vi har samlet de vi anser for å være alternative gode bidragsytere i et daglig hudpleieregime:
 
Vitamin A retinol er en av de mest potente antioksidantene. Her finner vi mye dokumentasjon på dens effekt i forhold til å stimulere kollagenproduksjonen og å bekjempe skader fra frie radikaler. Vitamin A (retinol) bidrar også til  å fremskynde cellefornyelsen, og har derigjennom en innvirkning på synlige tegn til aldring. Den er også effektiv i behandling av uren hud, forbedrer tekstur og reduserer pigmentering.
 
Vitamin B3 er en meget god kandidat til å forsterke hudens egen barriere. Dette er en betennelsesdempende antioksidant som også øker ytelsen til andre antioksidanter. Studier viser også at den bidrar til å bevare hudens egen fuktighet og til å glatte ut fine linjer og dempe pigmentering.
 
Vitamin C er en stjerne blant antioksidantene, som du med fordel bør vurdere å legge til din daglige pleie. I tillegg til å beskytte mot frie radikaler, er den kjent som et naturlig blekemiddel for en jevn hudtone og som en bidragsyter til å stimulere kollagenproduksjonen. Kombinerer du den med vitamin E blir den ekstra effektiv. Det kan være verdt å merke seg at C-vitamin kan være et nokså ustabilt molekyl og at det kan derfor miste effekten sin raskt, så se etter produkter som ivaretar dette.
 
Vitamin E blir kanskje ofte glemt som antioksidant i et hudpleieprogram, men denne vitaminen bidrar til å reparere (f.eks. ved solskader) og beskytte cellene. I tillegg bidrar den til å roe ned huden gjennom å være antiinflammatorisk og til å gjøre huden myk.
 
Resveratrol er en mindre kjent men likevel kraftig antioksidant som bl.a. stammer fra druer, rødvin og noen bær. Resveratrol er antimikrobiell og har vist seg å ha anti-age egenskaper, i tillegg til at den bidrar til å styrke hudens naturlige forsvarssystem.
 
Koenzym Q10  (Ubiquinon) er en fettløselig antioksidant som finnes i alle menneskelige celler og som er avgjørende for den cellulære energiproduksjonen. Når vi eldes og under påvirkning av eksterne stressfaktorer, reduseres tilstedeværelsen av koenzym Q10 i kroppen vår, og gjør oss mer utsatt for rynker og foto-aldring. Forskning har vist at lokal påføring av denne antioksidanten bidrar til å bekjempe skade fra frie radikaler og til å holde hudcellene sunne. Q10 absorberes dessuten lett av huden og bidrar til å forbedre elastisitet og tekstur.
 
Trenger du råd og veiledning til valg av produkter med antioksidanter for akkurat din hud kan du enkelt bestille en uforpliktende konsultasjon hos en av våre kosmetiske sykepleiere her.

Anbefalte innlegg

Soling etter kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil
brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil - Soling etter kosmetisk kirurgi
Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon. kropp
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur? kropp
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken. klinikk
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon? brystkirurgi
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
FBK mastopexi (brystløft) brystkirurgi
brystkirurgi - FBK mastopexi (brystløft)
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse kropp
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?

Siste fra Bloggen

Soling etter kosmetisk kirurgi

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Hva er VASER liposkulptur?