jubileumslogo-2024-fullt%20navn
search-icon-dark

brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Forberedelser før kosmetisk kirurgi

_BAW5531
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk

Forberedelser før kosmetisk kirurgi

Skrevet av: Fornebuklinikken    Publisert: 10.08.2023

Går du med tanker om å få utført kosmetisk kirurgi er det viktig å planlegge for dette i god tid, og aller først bestille time til konsultasjon hos en erfaren plastikkirurg for en grundig vurdering. 

Forutsetningen for all estetisk kirurgi er at den utføres når du er frisk og ved god helse. Dette er viktig uansett hvilken behandling du vurderer, fordi et underliggende helseproblem vil ha økt risiko for komplikasjoner under, eller etter inngrepet. Før du møter kirurgen til konsultasjonen må du derfor svare på spørsmål om din sykdomshistorie og din helsetilstand (helsedeklarasjon). Her spør vi også om hvilke eventuelle faste medisiner du tar. Basert på denne informasjonen kan våre kirurger avgjøre om det er trygt for deg å gå videre med plastisk kirurgi.

Konsultasjonen danner grunnlaget for at du får tilstrekkelig og god informasjon rundt selve operasjonen og prosessen du eventuelt skal igjennom. Les derfor nøye igjennom informasjonen på våre nettsider som gjelder den behandlingen du vurderer, slik at du kan stille spørsmål direkte til kirurgen. 

Under konsultasjonen gjøres også valg av inngrep og operasjonsmetode, og sammen med kirurgen får du se før- og etter bilder av pasienter som har fått utført tilsvarende operasjon. Slik kan du lettere danne deg et bilde av ditt forventede resultat. Det tas i tillegg bilder og eller 3D bildeanimering av deg til journalen.

Når du eventuelt er klar for å gå videre, og er klarert for behandlingen du ønsker å gjennomføre, er det viktig å gjøre noen praktiske forberedelser for at tilhelingsperioden og sluttresultatet skal blir best mulig:

En sunn og balansert diett både før og etter operasjonen, kan bidra til en raskere rekonvalesens og et bedre sluttresultat. En blanding av frukt, grønnsaker, proteiner og næringsstoffer hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner, og til en best mulig tilheling.

Drikk rikelig med vann. Vann kan forbedre hudhelsen din, samtidig som det opprettholder viktige funksjoner som fordøyelse og sirkulasjon. Det er spesielt viktig å holde seg hydrert gjennom hele rekonvalesenstiden. 

Gjør avtaler med et familiemedlem eller en venn om transport til og fra klinikken, og bistand den første dagen og natten etter operasjonen. 

Forbered også hjemkomsten ved å skifte på sengen, finne fram ekstra puter og tilrettelegg for god søvn og hvile etter inngrepet.

Avhengig av type behandling og din familiesituasjon, er det også viktig å gjøre noen forberedelser i forhold til hjelp og støtte hjemme den første tiden. Har du små barn eller forsørgeransvar trenger du mere hjelp i forhold til husarbeid, matlaging og barnepass. Hvor lang tid det må gå før du kan gjenoppta hverdagslige aktiviteter vil vi informer deg om på konsultasjonen. 

Viktige hensyn kort tid før operasjonen:

• Rett før operasjonen må huden i området som skal behandles være ren uten betennelser eller sår.

• Noen medisiner nedsetter tilhelingsevnen eller øker blødningsrisikoen (bl.a. NSAIDs og smertestillende med acetylsalisylsyre) og må ikke tas de to siste ukene før et slikt inngrep. Personer som bruker acetylsalisylsyre pga. hjerte- og karsykdom anbefales ikke å slutte med disse, og kan ikke tilbys operasjon pga. økt blødningsrisiko.

• Unngå alle homeopatmedisiner, E-vitaminer i doser over 50mg daglig, samt tran og Omega-3 preparater. Slike medikamenter gir økt blødning.

• Unngå også alkohol tre dager før og én uke etter operasjonen.

• Fordi operasjonen medfører stram lukking av såret/stor innvendig sårflate, må man ikke røyke, bruke snus eller plaster/tyggegummi med nikotin, én uke før og én uke etter inngrepet. Nikotin reduserer blodtilførselen i vevet og kan resultere i manglende sårtilheling.

• Operasjonen utføres ikke dersom man har influensa eller influensalignende sykdom med feber/hoste eller annen infeksjon.

 

Før du reiser til klinikken på operasjonsdagen, husk også:

• Å gjøre nødvendig hårfjerning gjøres før du reiser hjemmefra. Dette er spesielt viktig ved bukplastikk og lipo mage

• Å ta av smykker, ørepynt og ringer, og la disse bli igjen hjemme

• At alle piercinger i navle, bryst eller tunge må tas ut dagen før inngrepet

• Å bruke løse og ledige klær på operasjonsdagen

• Å fjerne evt. linser      

Har du spørsmål til oss? Kontakt oss gjerne på 67 11 54 20 eller send oss en e-post her.

 

 

Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rt_BAW_01

Anbefalte innlegg

Hva innebærer en brystreduksjon? brystkirurgi
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
FBK mastopexi (brystløft) brystkirurgi
brystkirurgi - FBK mastopexi (brystløft)
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse kropp
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?
Forberedelser før kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Forberedelser før kosmetisk kirurgi
Soling etter kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil
brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil - Soling etter kosmetisk kirurgi
Laserbehandling av arr etter kirurgi brystkirurgi, kropp, kosmetiske-behandlinger
brystkirurgi, kropp, kosmetiske-behandlinger - Laserbehandling av arr etter kirurgi
Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette kropp
kropp - Ultralydvurdering av rectus diastase og behandling av dette
3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon ansikt
ansikt - 3D simulering av resultat før neseplastikk / neseoperasjon