jubileumslogo-2024-fullt%20navn

Ulik bryststørrelse (medisinsk grunnlag)

Fornebuklinikken utfører mer enn 1000 brystoperasjoner årlig.

Korreksjon av ulike, eller asymmetriske bryster er ofte en problemstilling mange henvender seg til oss for. Man har mange muligheter til å forbedre ulike bryster enten bare ved bruk av brystproteser , brystreduksjon av største bryst eller i en kombinasjon brystproteser i begge bryst med samtidig reduksjon av det største brystet. Uansett hvilken metode som velges, vil man oppleve en forbedring av brystasymmetrien, men man vil aldri oppleve å få et resultat som gir en helt like bryster.

Det er viktig å understreke at de aller fleste jenter/kvinner har en brystasymmetri som de lever helt fint med, naturlig asymmetri, og at korreksjon kun er nødvendig dersom den tydelig er synlig eller sjenerende. Særlig i tidlig utvikling er det vanlig å ha asymmetriske bryster, men disse vil jevne seg ut å bli mere like når man er ferdig utvokst.

Enkelte ganger opplever pasienten å utvikle en brystasymmetri etter amming som de synes er til sjenanse og derfor ønsker korrigert. Hvilken kirurgisk metode som er best egnet vil bli avgjort etter en nøye konsultasjon og undersøkelse.

Les mer om våre brystproteser

Les mer om brystreduksjon

Les mer om brystinnlegg