jubileumslogo-2024-fullt%20navn

Plastikkirurgi

Hva er plastikkirurgi?

En plastikkirurg er en lege som har spesialisert seg på det medisinske fagfeltet plastikkirurgi. 
Plastikkirurgi er et bredt medisinsk fagfelt og vi skiller mellom to typer plastikkirurgi; rekonstruktiv kirurgi og kosmetisk kirurgi.
 

Rekonstruktiv plastikkirurgi

En plastikkirurg som jobber med rekonstruktiv plastikkkirurgi hjelper pasienter med å få tilbake et normalt utseende og funksjon etter traume/skader, operasjoner, sykdom, eller medfødte misdannelser.
 
Eksempler på rekonstruktiv plastikkirurgi er rekonstruksjon av bryst etter brystkreft, korreksjoner etter brannskader eller andre ulykker og korreksjoner av medfødt leppe-kjeve-gane-spalte.
 

Kosmetisk plastikkirurgi

Plastikkirurgi for å endre folks utseende av estetiske grunner kaller vi for kosmetisk plastikkirurgi. Dette handler vanligvis ikke om mennesker med skade eller en sykdom, men friske mennesker som ønsker å forandre på kroppen sin.
 
Kosmetisk plastikkirurgi kan utføres på alle områder av hode, nakke og kropp. Fordi de behandlede områdene funksjonelt fungerer som de skal, sier vi at den kosmetiske plastikkirurgien er elektiv (valgfri).
 

Vanlige inngrep utført som kosmetisk plastikkirurgi er:

 
  • Brystoperasjoner: Brystforstørrelser, Brystløft, Brystreduksjon
  • Ansiktsoperasjoner: Neseoperasjoner, Øreoperasjoner, Ansiktsløft, Øyelokkoperasjoner
  • Figurforming: Fettsuging, oppstramming av armer, oppstramming av lår, oppstramming av rumpe, mageplastikk (stor og liten), fettransplantasjoner og intimkirurgi. 
  • Rekonstruktiv plastikkirugi utføres vanligvis på offentlige sykehus ved plastikkirurgiske avdelinger. Kosmetisk plastikkirurgi utføres som regel på private klinikker.

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Det å bestemme seg for å gjøre en forandring er ofte knyttet til mye usikkerhet, og mange har flere spørsmål og bekymringer knyttet til dette. Er det smertefullt? Når kan jeg leve som normalt igjen? Hvordan skal jeg forholde meg etter inngrepet?

Se ofte stilte spørsmål her eller ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg.