jubileumslogo-2024-fullt%20navn

kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

_BAW6552
kropp

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Fornebuklinikken_marius-justert-hvit-frakk
Skrevet av Dr. Marius BarstadKlinikksjef, medisinsk ansvarlig og partner i Fornebuklinikken, Dr. Med. Spesialist i plastikkirurgi, -generell kirurgi og -thorax kirurgi. 
Publisert: 22.05.2024
Dr. Marius Barstad
Mange tenker på plastikkirurgi som en metode for kun å forbedre utseendet. Flere av inngrepene vi utfører på Fornebuklinikken forbedrer både utseendet og gir bedre funksjon eller helse. Mageplastikk er et slik inngrep.
 
Rectus diastase betyr at de to rette magemusklene er glidd fra hverandre i midten. Det kan skje i forbindelse med graviditet og fødsler, vektfluktuasjon eller arv.

De vanligste symptomer som beskrives ved rectus diastase er bulende mage og svekket styrke i magemuskulaturen/ kjernemuskulaturen samt ryggplager. Vitenskapelige undersøkelser viser at øvelser/trening ikke har effekt på å få musklene sammen igjen og lite effekt på forbedring av symptomene (ref.). Flere undersøkelser viser økt følelse av styrke og mestring hos pasienter etter midtlinjereparasjon, men det vært vanskelig å vise noen konkret målbar effekt (ref.). 
 
På Fornebuklinikken har vi de siste 14 årene reparert midtlinjen (sydd sammen magemusklene) hos nesten samtlige av de 3000 pasienter som er blitt operert med mageplastikk. Målet med full mageplastikk er som regel å fjerne overflødig fett og hud, og stramme opp. Men for å få et finere resultat syr man også sammen musklene (reparerer diastasen). Resultatet blir en flatere mage, les om mageplastikk her.

Vi har tidligere, i møte med pasientene, fokusert mest på deres ønske om å bli kvitt en bulende mage og løs hud. Men, når man spør pasientene, så har de aller fleste erfaring med at mageøvelser og ulike trenings former ikke har gitt noen forbedring hverken på bulende mage eller styrke. Mange har lave ryggplager.
 
Vi har foretatt en mindre brukerundersøkelse for å tallfeste effekten av midtlinje reparasjon, som viser at 88 % fikk flatere mage, 80 % fikk bedring av sine ryggplager og 90 % fikk følelsen av bedre styrke ved trening og fysisk utfoldelse. 
 
Konklusjon: Pasientgruppen som har fått utført mageplastikk med oppstramming av midtlinjen er blant de mest fornøyde vi har. Nesten samtlige opplever økt styrke og utholdenhet samt færre ryggplager. 
 
 
 
Buk
Denne fornøyde pasienten hadde en rectus diastase som ble sydd sammen, samtidig som det ble fjernet 2,3 kilo fett og 600 gram hud. Bildet er tatt 12. mnd. etter operasjonen. 
Fornebuklinikken_marius-justert-hvit-frakk
Dr. Barstad er en høyt kvalifisert og erfaren medisinsk fagperson med en imponerende bakgrunn innen kirurgi og medisinsk forskning. Han har en omfattende utdanning og spesialisering innen ulike medisinske fagfelt, og hans bidrag til både klinisk praksis og akademisk forskning er betydelig.
 
På Fornebuklinikken er han, i tillegg til å være plastikkirurg og partner, klinikksjef og medisinsk ansvarlig. Hans bakgrunn og dedikasjon til faget, gjør ham til en respektert autoritet.
 
Dr. Barstads plastikkirurgiske ekspertise strekker seg over et bredt spekter av kosmetiske og rekonstruktive kirurgiske inngrep, med spesielt fokus på mave- og brystoperasjoner.
 
Dr. Barstad er medlem av Den Norske legeforening, Norsk plastikkirurgisk forening og Norsk forening for estetisk plastikkirurgi.

Anbefalte innlegg

Soling etter kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil
brystkirurgi, kropp, ansikt, livstil - Soling etter kosmetisk kirurgi
Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon. kropp
kropp - Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.
Hva er VASER liposkulptur? kropp
kropp - Hva er VASER liposkulptur?
Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudbehandlinger som frisker opp og fornyer huden på våren
Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken. klinikk
klinikk - Smerter etter kirurgi på Fornebuklinikken.
Hva innebærer en brystreduksjon? brystkirurgi
brystkirurgi - Hva innebærer en brystreduksjon?
FBK mastopexi (brystløft) brystkirurgi
brystkirurgi - FBK mastopexi (brystløft)
Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse kropp
kropp - Bruk av ultralyd i forbindelse med Brazillian Butt Lift (BBL) rumpeforstørrelse
Hvordan velge riktig protesestørrelse? brystkirurgi
brystkirurgi - Hvordan velge riktig protesestørrelse?
Liten bukplastikk – hva er det? kropp
kropp - Liten bukplastikk – hva er det?

Siste fra Bloggen

Soling etter kosmetisk kirurgi

Pasienter svarer at reparasjon av rectus diastase i forbindelse med mageplastikk gir bedre utseende og funksjon.

Hva er VASER liposkulptur?