fornebuklinikken-logo-web
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken
Før og etter operasjonen >
Plastisk kirurgi - før og etter operasjon

Sklerosering

Ønsker du penere ben og har synlige blodkar kan sklerosering hjelpe deg. Sklerosering er en effektiv metode vi bruker til å fjerne sjenerende blodårer på ben.
Julie
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
Bestill konsultasjon >
Behandlingen skjer ved at Aethoxysklerol 0,5 % eller 1 % sprøytes inn i aktuelle blodårer. Væsken virker vevsirriterende og utløser en lokal irritasjon i åreveggen, slik at blodåren klemmer seg sammen og hindrer blodgjennomstømming. Blodårene blir ikke borte, men blodtomme og dermed lite eller ikke synlige. Årene vil være mer synlige den første tiden etter behandlingen, for deretter å gradvis forsvinne de neste 4 til 8 ukene.
kontakt-fornebuklinikken-julie-svenneby
LURER DU PÅ NOE OM SKLEROSERING?
Kontakt Julie på 67 11 54 22
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING
Behandlingen krever ingen forbehandling og er nærmest smertefri. Ved små blodkar kan det være nok med 1-2 behandlinger, mens grovere blodkar krever opptil 5 behandlinger. Behandlingene anbefales å gjennomføres med 4-6 ukers mellomrom. Har man mange områder som skal behandles anbefales det å gjøre behandlingen i flere omganger.
 
Etter behandlingen er det nødvendig å bruke støttestrømper slik at blodårene ikke åpner seg. Støttestrømpene brukes dag og natt i 4 dager, deretter på dagtid i 2 uker. Strømpene kan kjøpes på forhånd eller her på klinikken.
 
Det første døgnet etter behandlingen unngås trening helt, og de første 2 ukene anbefales det å avvente hard trening som løping og styrketrening av ben. For hard trening kan føre til at blodkarene utvider seg på begrunn av muskelpress i ben. Ellers er det ønskelig at solfaktor 30 eller høyere brukes 1 måned etter behandling.
 
Endeling resultat av skleroseringen ses først etter 6 måneder.
 
Dersom du ønsker mer informasjon om behandlingen kan du bestille time hos kosmetiske sykepleier for en gratis hudkonsultasjon.