fornebuklinikken-logo-web

Fjerne pigmentflekker

Med vår IPL/DyeVL laser kan man på en effektiv måte behandle/fjerne pigmentflekker og pigmentforandringer  

Hva er pigmentflekker?
Pigmentflekker, leverflekker og solfregner er lyse til mørkebrune flekker i huden. Enkelt forklart består de av en opphopning av små korn av pigmentstoffet melanin i hudens øverste hudlag.

Hva gjør en IPL/DyeVL laser?
Reduserer sprengte blodkar
Reduserer kronisk rødhet i ansikt og på hals
Fjerner/reduserer pigmentforandringer / pigmentflekker

Hvordan fjerne pigmentflekker?
Ved bruk av en IPL/DyeVL laser sprenges pigmentkornene i stykker og fjernes av hudens egne opprydningceller. Øyebeskyttelse brukes under hele behandlingen. En gele legges på huden og lyslederen blir deretter ført over. Behandlingen er ikke smertefri. Ved hver impuls som utløses føles en stikkende varme. Etter behandling kjøles huden ned i ca 10-15 min og tilslutt påføres K-ceutic, en reparerende krem med SPF 50.
 
 
Bilde av silikoninnlegg

Hva er effekten av en IPL/DyeVL behandling?

Pigmentflekkene som ligger i overhuden, fjernes lett med IPL/DyeVL. Typiske pigmentforandringer som har kommet i forbindelse med overdreven soling, skal være enkle å fjerne. Det samme gjelder aldersbetingede flekker i ansikt og på håndrygg.
Effekten av behandlingen vil varierer fra fullstendig fjerning av pigment, til delvis eller ingen – avhengig av pigmentets type og årsak.

I en del tilfeller kreves det mer enn èn behandling for å fjerne pigmentflekker. Å fjerne pigmentflekker som ligger dypere (melasma) er mer komplisert å fjerne, uansett hvilken behandlingsform man velger.

Før man utfører behandling for å fjerne pigmentflekker
  • Man bør unngå sterk sol eller solarium 4 uker før behandling. De 2 siste ukene skal man heller ikke bruke selvbruningskrem.
  • A-vitaminsyre krem må ikke brukes siste uken før behandling.
  • Bruk SPF 50, 4 uker før, og 4 uker etter behandling for å unngå pigmentforstyrrelser.

På behandlingsdagen er det viktig å vaske hudområdet som skal behandles, og evt. sminke og kremer fjernes før du kommer til oss.

Etter behandling - fjerne pigmentflekker
Pigmentflekkene kan se litt mørkere ut enn før behandling. Etter 1-2 dager går den mørke fargen i pigmentene opp til overflaten og flasser av etter 5-10 dager. Hos enkelte kan det sees en lett hevelse i huden, særlig hvis det er flere pigmentforandringer som er behandlet. Det kan oppstå noe hevelse og rødhet. Dette kan vare fra et døgn, til en uke.
 
Det kan i sjeldne tilfeller oppstå overfladiske blemmer. Disse vil forsvinne og falle av uten at det blir overfladiske arr. Hvis det blir blemmer eller skorper – ta kontakt med din behandler.

God hygiene etter behandlingen er veldig viktig. Bruk gjerne en lett hudrens morgen og kveld. Du kan bruke make-up, rett etter behandlingen.

 
kontakt-fornebuklinikken-julie-svenneby
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING
Vanlige spørsmål
Vår garanti
Hvorfor velge oss
Før og etter operasjon
Prisliste