jubileumslogo-2024-fullt%20navn
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken
Før og etter operasjonen >
Plastisk kirurgi - før og etter operasjon

Hårfjerning med laser

Uønsket og sjenerende hårvekst? Soprano Titanium er et gjennombrudd innen hårfjerning med laser
Julie
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
Bestill konsultasjon >
Uønsket og sjenerende hårvekst kan fjernes med laser. Vi er stolte over å være en av de første i Norge som har den unike hårfjerningslaseren Soprano Titanium fra Alma Lasers, en hårfjerningsplattform som kombinerer topp funksjonalitet med enestående komfort. Takket være den store applikatoren og et meget avansert kjølesystem, er behandlingene nå mye raskere og praktisk talt smertefrie. Laseren kan brukes på alle hudtyper, selv solbrun hud. Soprano Titanium er utviklet med tre kombinerte bølgelengder i tillegg til en forbedret pasientopplevelse og tilbyr dermed en helt ny løsning innen profesjonell laser hårfjerning.
 
 

Hvorfor velge hårfjerning med laser med vår Soprano Titanium? 

  • Effektiv 3D teknologi, klinisk bevist
  • Raskere behandling
  • Trygg behandling med SHR – Super Hair Removal
  • Kjølende og komfortabel behandling med ICE Plus 
  • Effektiv 3D Teknologi

Har du spørsmål om hårfjernig med laser? Ta kontakt med oss >

Fornebuklinikken-08
Soprano titanium hårfjerning. Bilde av modeller på strand.

Med sin eksklusive 3D-teknologi kombinerer Soprano Titanium de tre mest effektive laserbølgelengdene i en enkelt applikator -  Alexandrite, Yag, og Diode - og retter seg dermed mot forskjellige vevsdybder og anatomiske strukturer i hårsekken.  Dette gir en mer effektiv og trygg behandling på alle hudtyper, hudfarger også på solbrun hun.


Hårfjerning med laser - trygg behandling med SHR – Super Hair Removal
SHR ™ er den eneste klinisk anerkjente metoden for laser hårfjerning som er nesten helt smertefri, og det er den tryggeste laserhårfjerningsmetoden for alle hudtyper, inkludert mørk og solbrun hud. Dens gradvise oppvarming og enkeltpulsleveringsmetode behandler hårfollikelen effektivt og hindrer ny hårvekst, samtidig som den hindrer skade på huden. SHR ™ påvirker melaninet i huden ved hjelp av en unik metode, slik at prosedyren kan utføres når som helst på året, samt på solbrun hud.
 
Soprano Titanium er FDA godkjent i USA for alle hudtyper (I-VI) og har full CE-markering i Europa.

Hårfjerning med laser - ICE Plus Kontinuerlig avkjøling
ICE Plus er en avansert teknologi som kontinuerlig avkjøler huden og sørger for en kontrollert temperatur under behandlingsøkten. ICE Plus sørger for en mer behagelig, avkjølende og behagelig opplevelse gjennom hele behandlingen.

Hårfjerningslaseren Soprano Titanium kombinerer tre bølgelengder samtidig. Alexandrite, Yag, og Diode. Dette gir en mer effektiv og trygg behandling på alle hudtyper, hudfarger og solbrun hun. Det vil si at laseren jobber I flere dybder I huden, samtidig som den tilnærmet er smertefri.
 
Fornebuklinikken_BAW_12
LURER DU PÅ NOE OM HÅRFJERNING MED LASER?
Ta kontakt med oss
67 11 54 22
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon hårfjerning med laser
GÅ TIL BESTILLING

Hvem kan får utført hårfjerning med laser?

Alle kan i utgangspunktet få utført hårfjerning med laser, men vi tilbyr ikke hårfjerning med laser dersom:
  1. Du er gravid
  2. Du har et sår eller en infeksjon i hudområdet som skal behandles
  3. Du bruker medisiner som gir økt lysømfintlighet
  4. Du har epilepsi

Ved hårfjerning med laser behandler vi alle områder på kroppen med unntak av området rundt øynene og genitalier (bikinilinje kan fint behandles).

Det er viktig å merke seg at ved hårfjerning med laser kan vi ikke garantere at du får en 100% permanent hårfjerning. Likevel vil den hårfrie perioden utvides med flere måneder. Gjentatte behandlinger (hårfjerning med laser) øker sannsynligheten for en effektiv langtidsfjerning av den uønskede hårveksten.

Hår som ikke egner seg for hårfjerning med laser
Hvitt og grått hår inneholder ikke melanin i hårsekken og er derfor ikke egnet for behandling med laser. Rødt hår kan også være vanskelig å oppnå gode resultater med. Har du en mørkere hårtype, så er det ikke noe problem å behandles med laser.


Hirsutisme og hårfjerning med laser

Hirsutisme er en medisinsk tilstand som gir kvinner økt hårvekst. Tilstanden gir mannlig hårvekst i ansiktet med tilløp til bart, skjegg, hår på brystkassen, rundt brystvorter og økt hårvekst på armer og ben. Kroppshår er normalt, men i dette tilfellet er håret ofte mørkt og hårveksten er tett.  Tilstanden som beskrives kan være til stor sjenanse. Som oftest er det hormonelle endringer som er årsaken til dette, og det forekommer hos 5-15% av kvinner I reproduktiv alder.
Hårfjerning med laser kan bidra til en betydelig reduksjon av den skjemmende hårveksten, og hårene vil også bli lysere og tynnere over tid. Ved hårfjerning med laser vil man oppnå gode resultater, men vær oppmerksom på at hårene som oftest vil fortsette å komme tilbake etter endt behandlingsforløp, grunnet hormonforandringene i kroppen. Vi anbefaler derfor å ta 1 - 2 vedlikeholdsbehandlinger (hårfjerning med laser) i året, for å unngå nydannelse av hårvekst.

 

iStock_000014019987XLarge

Forberedelser før behandling

Før du kan gjennomføre en hårfjerning med laser må vi foreta en vurdering (hudkonsultasjon). Denne gjennomføres av våre svært erfarne kosmetiske sykepleiere, da har lang og god erfaring med behandlingen - hårfjering med laser. Vurderingen er gratis, og helt uforpliktende, vil vi se på fargen og tykkelsen på hårene, samt mengden hår som skal fjernes. Du vil få informasjon om selve behandlingen, pris, behandlingsforløp samt god informasjon om hva man bør unngå i tiden etter man har gjennomført hårfjering med laser. Vi vil også snakke med deg om dine ønsker og forventninger til resultatet av behandlingen, og hvor lang tid som er estimert før vi kommer når ønsket resultat. Dersom du ønsker å fullføre x antall behandlinger, eller vil behandle flere områder samtidig, så skreddsyr vi en pakkepris tilpasset deg og ditt behandlingsforløp.

For best mulig effekt er det viktig at du ikke napper, vokser eller epilerer hårene de siste 4 ukene før laserbehandling, slik at vi kan behandle normale hårsekker. All form for laserbehandling kan i sjeldne tilfeller gi en lettere brannskade i huden eller gi pigmentforandring. Det er derfor viktig å unngå sol/solarium på området 4 uker før og etter. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området det siste uken før behandling. Området som skal laserbehandles skal barberes 1–2 døgn før behandling.
Unngå kremer og peelinger som irriterer huden den siste uken før behandling.

Hvordan gjøres en hårfjerning med laser?
Først blir området som skal behandles rengjort, oppmerket og det påføres ultralydgele for å forsterke laserens gjennomtrenging i huden. Du får utdelt beskyttelsesbriller som skal være på under hele behandlingen.

Laseren arbeider ved å gradvis oppvarme huden til den temperaturen som kreves for å ødelegge hårsekkene, og derigjennom forhindre gjenvekst av nytt hår. Selve hårfollikkelen blir skadet ved at pigmenteringen i håret absorberer lyset fra laseren ned i hårsekken. Denne gradvise oppvarmingen oppnås med høy frekvens av korte pulser, mens ICE-teknologien kjøler ned huden for å forhindre små forbrenninger og for mindre smertefull hårfjerning. Den nye teknologien i denne laseren gjør også at vi nå kan behandle hvert hudområde meget raskt, det tar ca. 4 minutter å behandle en rygg og ca. 30 minutter å behandle en hel kropp.

Hårsekken har tre ulike vekstfaser, og fordi denne kun kan ødelegges i den voksende (anagene) fasen, må laserbehandlingene gjentas i syklus. Vi anbefaler mellom 8–12 behandlinger for best mulig resultat. Mellom hver behandling bør det gå mellom 4–8 uker avhengig av hvilket hudområde som skal behandles.
BESTILL TIME TIL HÅRFJERNING MED LASER HER > 
iStock_000011805146_Large
SHR ™ er den eneste klinisk anerkjente metoden for laserhårfjerning som er nesten helt smertefri, og det er den tryggeste laserhårfjerningsmetoden for alle hudtyper, inkludert mørk og solbrun hud.

Tiden etter behandling

Etter behandling må du følge våre skriftlige råd. Du må ta godt vare på huden din og være spesielt forsiktig med soling. Solfaktor 50 skal benyttes hver dag etter behandling, uansett vær, på områder som ikke er tildekket av klær. Dette for å beskytte huden mot økt pigmentering i området, da huden er svært sårbar den første tiden etter behandling.

Mellom hver behandling kan håret barberes eller klippes. Unngå voksing og napping.

Det er ikke uvanlig at det kan sitte igjen enkelte hårstrå etter behandling, men de er som regel mye tynnere enn det opprinnelige håret. Hormonelle forstyrrelser kan påvirke resultatet negativt. Når hårsekken “dør”, vil håret miste sitt feste fra huden. Kroppen vil da frastøte seg håret, slik at det løsner og faller ut.

Bivirkninger og risikofaktorer
Etter behandling kan det i noen få tilfeller oppstå kortvarig mild irritasjon, hevelse og rødhet i huden. Disse bivirkningene forsvinner som oftest i løpet av noen få timer.  Det kan være nyttig å kjøle ned det behandlede hudområdet slik at man reduserer muligheten for bivirkninger ytterligere. Eventuelle mer alvorlige bivirkninger, som blemmer, brannskader og pigmentforstyrrelser, er svært sjeldne, men kan føre til infeksjoner og varig arrdannelse. Skulle dette oppstå må du kontakte klinikken med en gang for videre oppfølging og behandling.

Resultater etter behandling
Allerede ca. 14 dager etter behandling ser man et merkbart resultat -  hele  60-90% av hårstråene har løsnet. Den delen av håret som var i den såkalte hvilende fasen under behandling, kommer til å vokse ut igjen. Det vil da være på tide med neste behandling. 

Vedlikeholdsbehandlinger
Vi anbefaler at du gjør årlige vedlikeholdsbehandlinger slik at du opprettholder det gode resultatet. Som regel er det tilstrekkelig med en behandling i året, etter endt hårprogram. Ved hormonelle forandringer, kan det i noen tilfeller være behov for 2-3 vedlikeholdsbehandlinger årlig.
 
Ønsker du mer informasjon om hårfjerning med laser utført med Soprano Titanium, kan du booke en konsultasjon på våre hjemmesider. Timen er uforpliktende og kostnadsfri, selv om du ikke ønsker behandling. I tilfeller der det er usikkert om vi kan oppnå gode resultater med laseren, utfører vi gjerne en kostnadsfri behandling på et «test felt» for å sjekke at det er nok pigment i hårsekken til å behandle.
 
Velkommen til oss på Fornebuklinikken!
LASER HÅRFJERNING PRIS LES MER HER
Quatro Titanium maskinen
kontakt-fornebuklinikken-julie-svenneby
LURER DU PÅ NOE OM LASER HÅRFJERNING?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon for laser hårfjerning
GÅ TIL BESTILLING