Hvordan velger jeg størrelse på innleggene?

Hvilken BH cup får jeg?

Før du kan få utført brystforstørring må vi foreta en konsultasjon. Enten ved fremmøte (best). Eller via telefon (da må vi ha et bilde). En viktig del av konsultasjonen er å finne ut hvilken størrelse du ønsker. De fleste erfarne kirurger bestemmer ikke størrelse på forhånd eller gir kvinnen råd om hvilken størrelse hun bør velge. Det er viktigere å prøve å finne ut hva kvinnen selv ønsker. Så blir det kirurgens oppgave å prøve å oppfylle ønsket i størst mulig grad.

Å vise bilder av andre opererte kvinner ("før- og etterbilder") på nettsidene er til liten hjelp. Du kan ikke se på en annen kvinne å si "hun ser ut slik som meg - hun fikk 280 - det ble fint - det vil jeg også ha". Brystkassens form, alder, hudens elastisitet og plassforholdene inne i brystet er nemlig forskjellige fra kvinne til kvinne. I forbindelse med en konsultasjon, kan det være nyttig å vise før- og etterbilder. Men mest å forklare hva inngrepet går ut på - ikke for å påvirke noen til at et bestemt utseende på brystene er mer akseptabelt enn et annet.

Ønsker om størrelse uttrykker gjerne i volum eller vekt på innleggene - altså i milliliter eller gram. Du kan prøve selv med ris eller sukker i en brødpose - men denne "metoden" er veldig omtrentlig. Vi har spesielle testinnlegg i klinikken som legges utenpå brystet og som ganske nøyaktig viser hvordan brystet blir seende ut med en bestemt størrelse på innlegget.

Alternativt kan ønske om størrelse uttrykkes som BH-cup. De fleste ønsker å gå opp en cup-størrelse. Fra A til B eller fra B til C tilsvarer omrent et innlegg på 250 ml. En BH cup "regnes" ofte ut på følgende måte: Ta først mål i cm rundt brystkassen i nivå med brystvortene. Ta så mål rundt brystkassen rett under brystene og trekk dette målet fra det første. Differansen sier noe om cup-størrelsen - noenlunde slik: Differanse 12 cm = A cup, 15 cm = B, 18 = C og 20 = D. Metoden er ikke nøyaktig og varierer noe fra produsent til produsent.

Bildene nedenfor er kun noen eksempler - ikke nøyaktige angivelser av BH-cup’er. Pynte-BH og sports-BH er ulike. Asiatiske, amerikanske og europeiske cup’er er også forskjellige. Spiler kan få brystet til å virke større enn det er.

Du kan også vise kirurgen et bilde av en annen kvinne - operert eller ikke operert. Det gir kirurgen en god ide om hvordan du ønsker at resultatet skal bli. Ofte er det ikke så lett å oppfylle slike ønsker. Men en erfaren kirurg kan da fortelle deg om dine ønsker er oppnåelig eller ikke. Kanskje ønsker du deg bryster som absolutt ikke er oppnåelig. Da kan det noen ganger være best å avstå fra operasjon.

Du bør innstille deg på at brystene etter en operasjon kanskje ikke blir 100% slik som du ønsker deg. Noen ganger er det romslige forhold inne i brystet eller en del hud "til overs". Da kan innleggene bli litt større. Andre ganger er det blodårer og nerver som gjør plassforholdene begrenset. Da må vi legge inn litt mindre enn det vi på forhånd antok. Den endelige størrelsen kan vi derfor ikke bestemme helt før under operasjonen.


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.