fornebuklinikken-logo-web
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken

Svettebehandling ved overdreven svetting - hyperhidrose

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Hos enkelte fungerer ikke denne reguleringen som den skal, og kan derfor bidra til at man svetter mer enn hva som er normalt. Det medisinske navnet for denne tilstanden er hyperhidrose. 
Julie
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
Bestill konsultasjon >
Svetting er et tabubelagt tema, som gjør at mange ikke snakker åpent om dette problemet. Omtrent 150 000 Nordmenn er rammet av hyperhidrose, og ca. 30-50 prosent av disse har familiemedlemmer som lider av samme tilstand. Et flertall av disse vet ikke at de lider av en svettesykdom, og at dette er noe som kan behandles på klinikk.
Overdreven svetting er vel så vanlig hos kvinner som hos menn. I enkelte tilfeller forsvinner disse problemene med alderen, mens i andre tilfeller kan problemet bli verre med årene. De vanligste områdene på kroppen med økt svetteproduksjon er i håndflater, i armhuler, på rygg, under føtter, og i ansikt. 

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss >

svettebehandling-fornebuklinikken
Hyperhidrose kan oppleves svært skjemmende for mange og kan derfor også gå utover både selvbildet, livskvaliteten og virke hemmende i sosiale settinger.
kontakt-fornebuklinikken-julie-svenneby
LURER DU PÅ NOE?
Julie Svenneby-Arvnes
Fagansvarlig kosmetisk sykepleier
67 11 54 22
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING
Hva kan man gjøre mot overdreven svette?
Er problemet armsvette kan det i noen tilfellervære tilstrekkelig med en deodorant som inneholder høyere innhold av aluminiumklorid for å få bukt med problemet. Denne kan kjøpes på apoteket.
Skulle ikke en deodorant være tilstrekkelig, kan et alternativ være en injeksjonsbehandling med botulinum toxin. Dette vil gi en effektiv og langvarig effekt, uten bivirkninger.
 
Hvordan gjøres svettebehandling med injeksjoner?
Preparatet injiseres via en sprøyte direkte inn i svettekjertlene. Nerveimpulsene vil da blokkeres, slik at svettekjertlene hindres i å skille ut svette.
 
Behandlingen tar ikke lenger enn 20-40 min, og kan fint utføres i lunsjpausen. Alle som behandles bør sitte med bedøvelseskrem i forkant, da noe svie og sårhet kan oppstå. Unngå trening samme dag.
 
Hvilket resultat kan man forvente etter svettebehandling?
Etter behandling vil man kunne bli nærmest svettefri. Effekten er langvarig og kan vare i opptil 6-8 måneder etter første behandling.
 
iStock-583994456%20lite
Svettebehandling med injeksjoner kan være et meget effektivt alternativ mot overdreven svetting hos kvinner og menn.