Lene Alexandra Øien og Aylar Lie

I den senere tid har vi fått mange spørsmål om hvorfor brystene til Lene Alexandra og Aylar ikke ser naturlige ut. Begge har som kjent fått operert inn silikonproteser (også kjent som silikonpupper). Det er ikke så enkelt å svare på dette uten å ha undersøkt verken Lene Alexandra eller Aylar. Men ut i fra bilder som ligger på nettet har vi visse "teorier". Noen har også spurt oss om de har mulighet for å få så store silikoninnlegg som Lene Alexandra og Aylar.

Lene Alexandra Øien (22), har i følge VG, selv lagt inn 600 ml i hvert bryst og gått opp fra en B til en E-cup. Så store innlegg er svært uvanlige hos en så slank kvinne. Det er også sjelden plass til slike store størrelser. De aller fleste er fornøyd med å gå opp en cup-størrelse, f.eks. fra B til C eller fra A til B. Og det kan vanligvis oppnås med innlegg som er mellom 200 til 260 ml.,. Ut fra de bildene vi har fått tilsendt, ser det også ut som hennes BH har en kraftig push-up effekt, noe som kan forsterke den unaturlige formen.

Aylar er ikke så høy og meget slank. Hos henne hadde et innlegg på mellom 150 - 180 gitt en økning på en cup-størrelse. Slanke kvinner som ønsker så store silikoninnlegg som Aylar, må regne med å få en brå overgang fra brystkassen til selve brystet særlig hvis silikoninnleggene er lagt under brystkjertelen. Aylar har også ganske store innlegg, men har så vidt vi vet ikke røpet størrelsen for noen. Ut i fra det bildet som vi ser i VG,s nettsider, ser det ut som protesene er lagt under brystkjertelen. Fordi Aylar er så tynn, ville hun kunne se mer naturlig ut om de var lagt under muskelen. Men innlegg under muskelen er noe mer omfattende inngrep og det gjør mer vondt etterpå. Noen kvinner med innlegg under muskelen og som trener mye synes de har blitt svakere i brystmuskulaturen.

En annen mulighet er at bildene er manipulert for å fremheve brystene - det er ikke så uvanlig i modellbransjen.

Men det er liten grunn til å være urolig: De fleste unge kvinner som gjør slike operasjoner i Norge får pene naturlige bryster etterpå. Med brystoperasjoner gjelder en regel som ellers i livet: Alt med måte!

Til dere som ønsker så store bryster som Lene Alexandra og Aylar vil vi si: Det er ikke alltid det er plass til så store silikonproteser. Er det ikke plass må dere akseptere noe mindre. Men etter et par år er det kanskje plass til mer. Da har vevet i brystene tilpasset seg innleggene. Glem heller ikke at vekten av svært store bryster kan være ubehagelig for skuldre og nakke. Og tyngdekraften skal dere heller ikke se bort fra. Etter noen år vil meget store bryster ha en tendens til å bli slappe - mer "hengende".

Ellers har både Lene Alexandra Øien og Aylar Lie egne nettsider og de som ønsker å vite noe mer om brystene deres, kan jo spørre dem selv. De begge virker veldig meddelsomme og er tydeligvis ganske bevisst på sine bryster.

Les mer om Aylar og Lene Alexandra her.Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.