Fornebuklinikken har donert utstyr til sykehus i Kenya

I august var det to spente medisinstudenter, Malu Lian og Håvard Hestdalen, som satt kursen mot Kenya i Øst-Afrika hvor de jobbet tre uker frivillig på en barsel- og fødeavdeling på Kapsabet District Hospital.

I tillegg til frivillighetsarbeid ønsket studentene å hjelpe sykehuset med det de trengte av livsnødvendig utstyr og medisiner. Malu og Håvard fikk både økonomisk støtte og donasjoner fra flere hold før de dro. Vi på Fornebuklinikken synes dette var en god sak og donerte bort en god del utstyr vi mente ville komme godt med.

Reisebrev: ”Vi har hatt det kjempe fint de tre ukene vi har jobbet på Kapsabet District Hospital i Kenya og det virket som om alle på sykehuset var veldig glade for bidragene dere og vi kom med, da de hadde veldig lite utstyr der fra før.

Da vi dro ned hadde vi med oss 40 kg. utstyr som vi gav bort. Det var alt fra sterile operasjonshansker og sytråd til masse babyklær og pledd. 

Der nede bestemte vi oss for at tørkestativ til sykehuslintøy og pasientklær var nødvendig for å opprettholde en viss hygienestandard. I tillegg så vi at "in-patient"-avdelingene gikk tomme for medisiner støtt og stadig og at de trengte et lager de kunne ta av hvis apoteket var tomt.

Det ble satt i gang et ukes byggeprosjekt av 10 tørkestativ som var 15 m lange hver, og 3 rader for å henge på. Det ble også kjøpt inn 20 000 enheter med livsnødvendige medisiner som blir gitt ut til avdelingene når alt annet er tomt.

Sykepleierne, legene, administratorene og pasientene ble alle sammen svært rørt og takknemlige for at dere, og vi, kunne bidra med så nødvendige ting for dem. Absolutt ALLE hilser og sier "God bless you" :)

Fornebuklinikken i Kenya

Vi vil også takke dere masse for at dere ville bidra, det er vanskelig å fortelle på e-post hvor mye bidragene deres har betydd, men for mange har medisinene faktisk betydd forskjellen på liv og død.

Varme hilsner fra Håvard og MaluBestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.