Besøk på Costa Rica

Kirurger fra Fornebuklinikken har besøkt Motiva Labs imponerende fabrikk i sommer.

Dr. Jørgen Utvoll og dr. Marius Barstad har vært på Costa Rica og besøkt Establishment Labs, som fremstiller Motiva silikon brystproteser. Costa Rica har lang tradisjon med etablering av ”high tech” produsenter av medisinsk utstyr. Fabrikken og fabrikkområdet like utenfor San Jose var ikke mindre enn imponerende. Vi fikk grundig innsyn i alle ledd i produksjonen. Alle innleggene er håndlagde, et og et, og gjennomgår nøye kvalitetskontroll i hvert ledd. Vi fikk anledning til å se og diskutere nyutvikling av produkter. Establishments labs er en ung bedrift og med en entusiastisk ung stab, mens management har meget bred erfaring og er hentet inn fra ulike deler av medisinskteknisk bransje. Målsettingen er klar, å bli verdens ledende i utvikling og produksjon av brystproteser. Allerede har de stor suksess med ideen om å utvikle implantater som oppfører seg mykere, men har samme sikkerhet mot lekkasje som fastere standard implantater har i dag. Fornebuklinikken har meget god erfaring med Motiva brystinnlegg.

Dr. Jørgen Utvoll og dr. Marius Barstad fikk anledning til i noen dager å utforske Costa Rica’s fantastisk natur og strender. Vi hadde gleden av å reise sammen med dr Magnus Hober, plastikkirurg i Stockholm, og hans professor hustru Sophia Hober. Vertskapet stilte med minibuss, og vi ble guidet av surfeentusiast og opplæringsansvarlig på Establishment Labs (medisin student på si) Dylan Morehead. Veldig laid back stemning på vestkysten av Costa Rica, kan anbefales om man vil hoppe av karusellen litt og nyte tilværelsen…

Fra venstre: Dr. Jørgen Utvoll, dr. Marus Barstad, CEO & Founder Juan José Chacón-Quirós, dr. Magnus Hober, prof. Sophia HoberBestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.