Smertefrihet og bedøvelse

Lett intravenøs narkose

Alle operasjoner ved Fornebuklinikken utføres i lett intravenøs narkose, slik at du sover under inngrepet. Etter at du har sovnet, settes lokalbedøvelse. På den måten kan man redusere dosen med narkosemiddel som må benyttes. Du merker ikke noe ubehag eller smerte. En annen fordel med denne metoden er at sjansen for kvalme eller ubehag etter narkosen, er veldig liten.

Før operasjonen

Før operasjonen starter settes det inn en liten nål i armen der narkosemedisinene blir gitt.

Under operasjonen

Hele tiden under operasjonen passer en anestesisykepleier og/eller -lege på at du har det bra og får riktige doser med bedøvelse og sovemedisin. Du kan ikke ligge våken under denne type narkose og høre eller merke det som skjer, uten å kunne røre eller meddele seg, slik som man har lest om i skrekkhistorier om narkose.

Etter operasjonen

Når operasjonen er ferdig gir vi deg ikke mer sovemedisin og du våkner ganske raskt. Du vil føle deg litt trøtt en stund men ellers i god form. Lokalbedøvelsen vil fortsatt virke noen timer slik at det ikke er vondt når man våkner.

Smertestillende

De fleste operasjoner vi utfører gir moderate sårsmerter og en følelse av spenning eller "spreng" i operasjonsområdet etterpå. Forruten de smertestillende medisinene du har fått på resept før inngrepet, får du sterkere smertestillende medisiner med hjem. Ved å følge våre råd og anbefalte dosering av medisiner reduseres ubehaget til et minimum.


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.