Smertefrihet og bedøvelse

Lett intravenøs narkose

Alle plastikkirurgiske operasjoner ved Fornebuklinikken utføres i lett intravenøs narkose, det vil si at du sover under inngrepet. Etter at du har sovnet, settes lokalbedøvelse. På denne måten reduseres den nødvendige dosen med narkosemiddel, du vil ikke merke noe ubehag eller smerte. Ved å benytte denne metoden vil det være mindre sjanse for kvalme og/eller ubehag etter narkosen.

Før operasjonen

Før operasjonen starter settes det inn en liten nål i armen der narkosemedisinene blir gitt.

Under operasjonen

Under operasjonen vil en anestesisykepleier og/eller -lege til en hver tid passe på at man har det bra og at det blir gitt riktige doser med bedøvelse og sovemedisin. Under en slik narkose vil man sove tungt og vil ikke kunne høre eller merke noe til det som skjer uten å kunne røre eller meddele seg.

Etter operasjonen

Når operasjonen er ferdig vil vi ikke gi deg ikke mer sovemedisin og du vil våkne ganske raskt. Du vil føle deg litt trøtt en stund etterpå, men ellers vil man være i god form. Lokalbedøvelsen vil fortsatt virke noen timer slik at det ikke er vondt når man våkner.

Smertestillende

De fleste operasjoner vi utfører gir moderate sårsmerter og en følelse av spenning eller "spreng" i operasjonsområdet etter inngrepet. Foruten de smertestillende medisinene du har fått på resept før inngrepet, får du sterkere smertestillende medisiner med hjem. Ved å følge våre råd og anbefalte dosering av medisiner reduseres ubehaget til et minimum.


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.