fornebuklinikken-logo-web

kosmetiske-behandlinger, livstil - Våre 5 beste tips for ungdommelig hud

article-banner-image-2
kosmetiske-behandlinger, livstil

Våre 5 beste tips for ungdommelig hud

Skrevet av: Julie Svenneby-Arvnes    Publisert: 21.04.2021

1. Start med daglige, faste hudpleierutiner 

Et godt renseprodukt tilpasset din hudtype er avgjørende for å hindre tilstoppede porer og for at serum og krem skal ha optimal effekt. Det anbefales at man renser huden to ganger på kvelden for å oppnå en optimal rens.  2-3  ganger pr. uke bør du i tillegg bruke en skrubb/eksfoliator for raskere å få fram ny, frisk hud.

En god fuktighetskrem er avgjørende. Velg produkter med aktive ingredienser. A vitamin (retinol), AHA syrer, peptider, antioksidanter og botaniske ekstrakter har god effekt på flere hudtilstander. For ekstra effekt kan du benytte et konsentrert serum om kvelden før du legger på krem.

Beskytt huden daglig med solkrem mot skadelige solstråler, eller velg en fuktighetskrem med solfilter. Husk at solstrålene treffer huden din både når det er overskyet ute og gjennom vindu når du er inne. Ikke glem leppene.  Skal du oppholde deg ute i sterk sol over lengre tid er det viktig å påføre ny solkrem etter et par timer. Visste du at solfaktor er det viktigste produkter for å forbygge linjer og rynker?
 

2. Fukt huden innenfra 

Restylande Vital Skinbooster er en unik behandling som gjenfukter huden i dypet, bedrer hudens kvalitet samt gir glød.  Behandling med Vital skinbooster vil øke hudens elastisitet. Gi faster, mykere og glattere hud. Den vil også redusere fine linjer og ujevnheter i huden, som for eksempel arr. Vi anbefaler en kur på 3 behandlinger. Huden vil fortsette å forbedre seg ytterligere de 6-12 påfølgende månedene etter  behandling.  

3. Fyll på med vitaminer og mineraler 
Akkurat som resten av kroppen din trenger huden næring for vitalitet og beskyttelse mot miljøskader. I tillegg til å velge riktig hudpleieprodukter med gode antioksidanter bør du forsøke å leve så sunt som mulig. Et variert kosthold er bedre enn utelukkende å fokusere på kosttilskudd. Grønnsaker, nøtter, fisk, egg, hvitt kjøtt, frukt og bær er gode næringskilder. Drikk rikelig med rent vann hver dag.
 
 

4. Vurder om en profesjonell behandling kan være noe for deg 

Kjemisk peeling
En kjemisk peeling er en velkjent og mye brukt kosmetisk behandling hvor en kjemisk løsning påføres huden og tillates å trekke dypt ned i hudlagene. I løpet av de neste 1 til 14 dagene, avhengig av hvor dyp peelingen er gjort, flasser den gamle huden av, og ny frisk hud kommer til syne. Ved denne behandlingen ødelegges deler av huden på en kontrollert måte slik at ny hud kan vokse frem. Snakk med din behandler om dette anbefales for din hud.
 
Dermapen
Dermapen er en avansert form for microneedling, som øker hudens kollagenproduksjon. Dette er en effektiv behandling som kan brukes på alle hudtyper. Med 12 sterile engangsnåler lager Dermapen små kanaler inn i huden, dette stimulerer til reparasjon og ny cellevekst. Lengden på nålen kan justeres, slik at behandlingen blir tilpasset riktig indikasjon. Dermapen har en kraftig motor som gjør behandlingen effektiv.
 
Rynkebehandling med injeksjoner
Botulinumtoksin er et veldokumentert legemiddel som har vært brukt i mange år. Botulinumtoksin benyttes med svært positive resultater i stort omfang på verdensbasis. De vanligste behandlingsområdene er rynker og linjer i pannen. Både tvers over-linjene og "sinna-rynken" eller øyeområdet (kråketær), med botulinumtoksin behandler vi også ”gummy smile”, armsvette, tanngnissing  og migrene. Botulinumtoksinet blokkerer nerveimpulsene til de små ansiktsmusklene og forhindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir huden over musklene glatt og rynkene jevner seg ut.
 
Fillere

En fillerinjeksjon er en kosmetisk behandling som brukes til å glatte rynker, ujevnheter eller arr i huden i ansiktet, samt forbedrer hudens kvalitet og glød. Den kan også brukes til å øke volumet eller forsterke en kontur i leppe, hake kinnben eller kjevelinje. Det finnes flere typer injiserbare fyllstoffer, men den mest vanlige hudfilleren er hyaluronsyre. Vi benytter både Juvederm og Restylane som er veldig lik din egen huds hyaluronsyre. Disse veldokumenterte produktene er laget for å virke i hudens ulike lag, tilføre volum og fuktighet til huden.
 
5. Beveg deg så mye som mulig 
Når du svetter kvitter du deg med avfallsstoffer og får fart i blodsirkulasjonen. Da hjelper du huden din med å fornye seg selv, og du vil trolig sove bedre.
 
Røyker du er tiden inne for å slutte nå. 

Ønsker du tips til produkter eller behandlinger som passer til akkurat din hud er du velkommen til å booke en kostnadsfri konsultasjon hos kosmetisk sykepleier.

Anbefalte innlegg

Unngå pigmentflekker og solskader i sommer kosmetiske-behandlinger, livstil
kosmetiske-behandlinger, livstil - Unngå pigmentflekker og solskader i sommer
5 viktige ting å tenke på før kosmetisk kirurgi klinikk
klinikk - 5 viktige ting å tenke på før kosmetisk kirurgi
Fordeler med peeling PRX-T 33 kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Fordeler med peeling PRX-T 33
Delte magemuskler, rectus diastase kropp
kropp - Delte magemuskler, rectus diastase
De vanligste kosmetiske behandlingene for menn kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - De vanligste kosmetiske behandlingene for menn
Hudforbedring med PRX-T33 kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudforbedring med PRX-T33
Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det? brystkirurgi, kropp
brystkirurgi, kropp - Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det?
Forbered huden din til våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Forbered huden din til våren
Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ. kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ.
Hvordan gjøre noe med fine linjer og rynker? kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hvordan gjøre noe med fine linjer og rynker?