fornebuklinikken-logo-web

kosmetiske-behandlinger - Kosmetisk behandling av øyeområdet

Modell%20bredt%20snittt
kosmetiske-behandlinger

Kosmetisk behandling av øyeområdet

Skrevet av: Fornebuklinikken kosmetiske sykepleiere    Publisert: 11.08.2020
Akkurat som resten av kroppen, endrer også huden rundt øynene seg med årene. Dette skyldes både genetiske og miljømessige årsaker som f.eks. sol, kosthold, lite søvn og mye stress.
 
Området rundt øynene er oftest det første stedet som får fine linjer. Huden rundt øynene er tynnere enn andre steder på kroppen, og den blir utsatt for mimikk og bevegelse hele tiden.

Kombinasjonen av blodkar, pigmenter og tykkelsen på huden, sammen med væske som kan samle seg i dette delikate, følsomme området, er avgjørende for om man har mørke ringer eller poser under øynene.

Med årene vil dessuten kroppen produsere mindre kollagen, elastin og hyaluronsyre, noe som bidrar til dårligere elastisitet og volumtap i ansiktet.
 

Hva kan man gjøre for å forebygge og behandle det sensitive øyeområdet?

 

Hjemmebehandling

Start med å investere i en effektiv øyekrem og eller et serum tilpasset deg og din hud. Velg gjerne et produkt som både forebygger og behandler, og som er rikt  på antioksidanter.  Gode ingredienser som gir fukt, kan bidra til å gjøre kapillærer mindre synlige, redusere poser under øynene og redusere rynker er bl.a.:

C-vitamin og koffein – for å beskytte cellene mot miljømessig stress, forbedre drenering og redusere hevelse. Produktforslag: SkinCeuticals AOX+ Eye Gel inneholder en patentert C-vitamin-teknologi som bygger på en synergisk antioksidantkombinasjon, botaniske ekstrakter og koffein.

Hyalaronsyre -  kan bidra til å forbedre hudens fylde og fasthet. Produktforslag: SkinCeuticals Hyaluronic Acid Intensifier er et effektivt serum som styrker hudens innhold av hyaluronsyre, korrigerer og fukter.  

Peptider – er som byggesteiner for kollagen, som igjen bidrar til å holde huden stram og glatt. Produktforslag: ZO Skin Health Intense Eye Cream har en svært fuktgivende formel som inneholder stabilisert retinol og avanserte peptider som bidrar til å styrke huden og minimere fine linjer og rynker rundt øynene. Lysreflekterende pigmenter reduserer synligheten av mørke ringer under øynene.
SkinCeuticals A.G.E Eye Complex er et tredimensjonalt øyepleieprodukt som markant forbedrer tydelig tegn på aldring i området rundt øynene.

Retinol – bidrar til økt cellefornying, forebygger og reduserer fine linjer/rynker.
Produktforslag: ZO Skin Health Intense Eye Brightening Cream, en avansert anti-age-formulering med retinol og ZPRO®-kompleks jobber målrettet for å reduserer linjer, mørke ringer og hevelser rundt øynene.
 

Profesjonelle kosmetiske behandlinger utført på klinikk

Den mest effektive behandlingen for linjer rundt selve øyepartiet er injeksjonsbehandling med botulinumtoxin. Dette er en behandling som reduserer bevegeligheten i selve muskulaturen, slik at huden ikke lenger klarer å danne mimiske rynker/ linjer i huden. Effekten av behandlingen er 4-6 måneder, avhengig av hvor kraftig mimikk man har i utgangspunktet. Les mer om rynkebehandling med injeksjoner her.
 
Etter hvert som vi eldes blir også øyehulen større, noe som bidrar til at øyet synker innover og ansiktet kan bli seende mer «dratt ut». Dette kan gjøre at man både ser og føler seg mer trøtt og sliten, samtidig som det dannes mørke ringer og ujevne partier under øynene.  Behandling med filler i øyepartiet kan bidra til å «løfte ansiktet», samtidig som søkk og skygger i området blir mindre synlig.

Dette er ikke en behandling som er egnet for alle, og man er avhengig av at huden i området fortsatt har god spenst og drenering i øyepartiet for å oppnå gode resultater

Effekten av behandlingen er normalt 8-12 måneder. I noen tilfeller trenger man flere behandlinger en 1, men man ser synlige resultater allerede etter første behandling. Les mer om behandling med filler her.

Et annet alternativ er Mesoterapi rundt øynene. Dette er en behandling som består av ulike ingredienser, som bidrar til å tilføre huden næring. Dette kan være ingredienser som gir huden fuktighet, som stimulerer til økt oppstramming, eller sin forbedrer hudens mikrosirkulasjon. Resultatet av dette er en jevnere hudtone, mindre tretthetslinjer, og forbedret spenst rundt øyepartiet.

Behandlingen utføres ved hjelp av flere overfladiske nålestikk, som penetrerer huden. Behandlingen er utført på 2-5 minutter og gir lite nedetid. Blåmerker er sjeldent, rødhet og hevelse forekommer.
 

Hvordan ser man ut rett etter en injeksjonsbehandling?

Huden rundt øynene er mer sensitiv enn andre steder i ansiktet. De vanligste bivirkningene etter behandling er blåmerker og hevelse, alt avhengig av hva som har blitt gjort og hvor mye produkt som har blitt brukt per behandling. Rett etter behandling kan man også være litt øm og rød i området. Dette trekker seg normalt sett tilbake etter 2-5 dager. Les mer om mesoterapi her.

Optimalt resultat ser man ofte ikke før 2 uker etter behandling. Unngå trening, sol og sauna 1-2 dager etterpå.
 

Kjemiske peelinger

En kjemisk peeling være et effektivt virkemiddel for å fornye huden i øyeområdet. Nedetiden kan være noe lengre en ved øvrige behandlinger, men det er et godt virkemiddel for å redusere fine linjer, lysne huden og for å stimulere til økt cellefornying. Les mer om kjemisk peeling her.
 

Clearlift laserbehandling

Harmony XL Pro Clearlift, er en behandling som virker som en kollagenbooster som strammer opp huden i øye området, kan hjelpe mot mørke ringer og poser under øynene og redusere fine linjer/rynker. Clearlift behandler i dybden og ikke på overflaten, og det blir derfor ingen sårhet på huden etter behandling. Les mer om Clearlift her.

Anbefalte innlegg

Unngå pigmentflekker og solskader i sommer kosmetiske-behandlinger, livstil
kosmetiske-behandlinger, livstil - Unngå pigmentflekker og solskader i sommer
5 viktige ting å tenke på før kosmetisk kirurgi klinikk
klinikk - 5 viktige ting å tenke på før kosmetisk kirurgi
Fordeler med peeling PRX-T 33 kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Fordeler med peeling PRX-T 33
Delte magemuskler, rectus diastase kropp
kropp - Delte magemuskler, rectus diastase
De vanligste kosmetiske behandlingene for menn kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - De vanligste kosmetiske behandlingene for menn
Hudforbedring med PRX-T33 kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudforbedring med PRX-T33
Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det? brystkirurgi, kropp
brystkirurgi, kropp - Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det?
Forbered huden din til våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Forbered huden din til våren
Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ. kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Er du lei av å barbere eller vokse uønsket hårvekst? Da kan laser være et godt alternativ.
Hvordan gjøre noe med fine linjer og rynker? kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hvordan gjøre noe med fine linjer og rynker?