fornebuklinikken-logo-web

kosmetiske-behandlinger - Forbered huden din til våren

ta-vare-pa-huden-fornebuklinikken
kosmetiske-behandlinger

Forbered huden din til våren

Skrevet av: Julie Svenneby-Arvnes    Publisert: 13.04.2022

Fjern døde hudceller

Mange av oss er flinke til å rense ansiktet morgen og kveld, men glemmer å tenke på at huden kan trenge litt ekstra hjelp til å kvitte seg med døde hudceller. Regelmessig, ukentlig peeling kan hjelpe deg til å oppnå glatt, sunn hud som får deg til å se mer glødende og frisk ut.
 
Det finnes et utall muligheter for å eksfoliere effektivt, som børster, kluter og produkter med eksfolierende ingredienser. Velg den varianten du liker best, men husk at det bør gjøres med litt forsiktighet, slik at du ikke skader huden eller stripper den fullstendig for dens naturlige og beskyttende fettlag.
 
En kjemisk peeling inneholder syrer som får huden til å kvitte seg med det ytre laget og avslører ny, glatt hud. Slike behandlinger gir en betydelig raskere effekt, men må utføres av en profesjonell behandler. Tidligere var kjemiske peelinger noe man utelukkende anbefalte høst og vinterhalvåret, men ny utvikling har gjort at det nå finnes produkter, som bl.a. PRX-T33, som trygt kan benyttes året rundt. Du kan lese mer om kjemisk peeling her

Fukt huden fra innsiden

En behandling med Skinbooster er perfekt for denne årstiden. Skinbooster består av hyaluronsyre som finnes naturlig i alle levende organismer, og er laget for å gjenfukte huden i dypet, og for å bedre hudens kvalitet innenfra.
 
Det er gjort grundige tester og studier på at Skinbooster øker hudens elastisitet, gir fastere, mykere og glattere hud, reduserer fine linjer og ujevnheter i huden som arr og solskader. Du kan lese mer om hyalaronsyre her.

Velg riktig behandling mot synlige store porer, kviser eller urenheter

Med det skarpe sollyset blir urenheter og store porer mer synlig. Her er det likevel som alltid viktig å ikke plukke på kvisene og å behandle huden med effektive, aktive ingredienser som f.eks. salisylsyre og benzoylperoksid tilpasset din hud. Husk også at selv uren hud trenger fuktighet, bare vær nøye med å velge riktig produkt til denne hudtypen, slik at nye urenheter unngås. En behandling med Mesoterapi kan være nyttig for å bekjempe urenheter. Les mer om behandling av kviser her.
 
Store porer vil ha god effekt av en kjemisk peeling eller en behandling med Dermapen. Du kan lese mer om Dermapen her.
 

Beskytt huden mot farlige UV stråler

Selv om vi er blitt flinkere til å huske solkrem er det fortsatt mange som ikke bruker solkremen over alle områder som utsettes for sol. Et eksempel er å utelate krem rundt øynene. Noe av årsaken til dette er at man kan oppleve at solkremen virker irriterende på den tynne huden rundt øynene. Solkrem skal påføres over hele ansiktet, på halsen, nakken og ørene. Hos oss har vi både produkter spesielt utviklet for området rundt øyet, og flere gode alternativer for ulike hudtyper for ansiktet. Her har vi plukket ut tre av våre mest populære solprodukter:
 
1: Smart Tone fra ZO spf 50. Dette er et lett produkt som også inneholder litt farge. Den tilpasser seg de aller fleste hudtoner. Perfekt for deg som ønsker litt glød etter påføring av solfaktor.
 
2: SkinCeuticals Ultra Facial Defence spf 50. Denne solkremen trekker lett inn, vil ikke legge seg som et lag på huden og gir i tillegg fukt.
 
3: Colorscience Total Eye spf 35. Dette er et 3-i-1 produkt spesielt tilpasset området rundt øynene. I tillegg til å inneholde spf 35 er dette også en concealer og en øyekrem. Her behandler og beskytter du øyeområdet i ett og samme produkt.
 
 

Velg et hudpleieprodukt med C-vitamin

C-vitamin kan bidra til å lysne hyperpigmenteringer, dempe rødhet og inflammasjon i huden, gi glød og minske fine linjer. I tillegg beskytter C-vitamin huden mot frie radikaler og forurensning. Her kan vi anbefale:
 
1:  10% C-Bright serum fra ZO. Dette serumet inneholder 10% askorbinsyre og kommer i en vannfri formel. Det er litt tykkere i konsistensen enn andre antioksidantserum.
 
2: Skinceuticals Phlorentin CF. Dette er et lett antioksidantserum, fint for deg som også sliter litt med fet hud og urenheter.
 
Lurer du på hvilke hudpleieprodukter eller behandlinger som passer for deg kan du bestille en uforpliktende konsultasjon hos kosmetisk sykepleier her:
 
Har du spørsmål til noen av produktene eller behandlingene kan du kontakte fagansvarlig kosmetisk sykepleier her.
 
Ha en herlig vår!

Om artikkelforfatteren

Julie Svenneby-Arvnes er fagansvarlig for kosmetiske behandlinger på Fornebuklinikken.
 
Hun har over 14 års erfaring og har blant annet vært klinikksjef ved Akademiklinikken. Julie er opptatt av å gi sine pasienter et naturlig, friskt resultat, og har oppnådd graden injeksjonsspesialist på behandlinger med Restylane og Botox. Julie har bred erfaring innen ulike behandlingsfelt og utfører alle typer injeksjonsbehandlinger som rynkebehandling, fillere, Skinbooster, leppebehandling, svettebehandling, alle typer laserbehandlinger og hudoppstramming, behandlinger med Dermapen, kjemiske peelinger, kremprogram og sclerosering.
julie-svenneby-kosmetisk-sykepleier

Anbefalte innlegg

Fettransplantasjon – hva er det? kropp
kropp - Fettransplantasjon – hva er det?
Når kan du forvente et endelig resultat etter kosmetisk kirurgi? kropp, klinikk
kropp, klinikk - Når kan du forvente et endelig resultat etter kosmetisk kirurgi?
Dette er de vanligste kosmetiske inngrepene kropp, klinikk
kropp, klinikk - Dette er de vanligste kosmetiske inngrepene
Unngå pigmentflekker og solskader i sommer kosmetiske-behandlinger, livstil
kosmetiske-behandlinger, livstil - Unngå pigmentflekker og solskader i sommer
Fordeler med peeling PRX-T 33 kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Fordeler med peeling PRX-T 33
Delte magemuskler, rectus diastase kropp
kropp - Delte magemuskler, rectus diastase
De vanligste kosmetiske behandlingene for menn kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - De vanligste kosmetiske behandlingene for menn
Hudforbedring med PRX-T33 kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Hudforbedring med PRX-T33
Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det? brystkirurgi, kropp
brystkirurgi, kropp - Det finnes runde, og det finnes dråpeformede proteser. Hva betyr det?
Forbered huden din til våren kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Forbered huden din til våren