fornebuklinikken-logo-web

ansikt, kosmetiske-behandlinger - Pigmentflekker fjernes effektiv med laser

Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rte_BAW_12
ansikt, kosmetiske-behandlinger

Pigmentflekker fjernes effektiv med laser

Skrevet av: Fagansvarlig kosmetisk sykepleier Julie Svenneby-Arvnes    Publisert: 15.03.2022
Pigmentflekker i ansiktet, på halsen eller décolleté er et svært vanlig hudproblem, både hos kvinner og menn. En svært effektiv og skånsom måte å fjerne pigmentforandringer på er ved bruk av laser, og vintermånedene er den absolutt beste tiden for denne behandlingen. Akkurat nå får du derfor 20% rabatt på første behandling hos oss. Tilbudet varer ut mars måned.


Hva er egentlig pigmentflekker og hvilke typer finnes det?

Leverflekker, aldersflekker
Pigmentflekker, leverflekker (lentigo solare) og solfregner er lyse til mørkebrune flekker i huden. Den vanligste typen pigmentflekker er leverflekker. Disse fremstår som flate lysebrune flekker på huden. Størrelsen på leverflekkene varier veldig.  Alt fra noen få millimeter til over en centimeter er vanlig.  Disse pigmentforandringene oppstår gjerne på soleksponerte områder av huden.  De er ikke farlige, men mange har et ønske om å fjerne disse av kosmetiske årsaker. Enkelt forklart består pigmentflekker av en opphopning av små korn av pigmentstoffet melanin i hudens øverste hudlag. Grunnen til at vi ofte omtaler disse flekkene som alderflekker er at sjansen for å få de øker med alderen.


Postinflammatorisk hyperpigmentering

Postinflammatorisk hyperpigmentering vil si at det oppstår økt pigmentering i huden der huden har vært utsatt for et traume eller skade. Eksempler på dette kan være mørke flekker på huden etter bruk av sterke kremer, eksem eller akneutbrudd. Disse forsvinner ofte av seg selv, men ikke alltid. Da kan de fjernes ved hjelp a IPL/DyeVL eller andre behandlingsformer.

Melasma
En annen form for hyperpigmentering er Melasma. Denne hudtilstanden er vanligst hos kvinner og den fremstår gjerne som tydelige pigmenteringer i panne, under øyne og på overleppen. Fargen på disse hyperpigmenteringene kan varierer veldig. Alt fra lysebrun til grå er vanlig. Melasma trigges både av sol og av varme.


Hvorfor får man pigmentflekker?

Det er flere årsaker til at man får pigmentflekker. De kan oppstå ved soling, bruk av enkelte medikamenter, og ved hormonelle forandringer som p-pille bruk, overgangsalder, graviditet og amming. Både kvinner og menn kan få hyperpigmenteringer. Vi ser at forekomsten av hyperpigementeringer er vanligst hos kvinner og at den øker med alderen. De vanligste stedene å få hyperpigmenteringer er i ansiktet, på brystet og på hendene.


Hva gjør en IPL/DyeVL laser?

1) Reduserer sprengte blodkar i kinn, på hake, på nese og nesevinger. Sprengte blodkar på bryst kan også fjernes.
2) Reduserer kronisk rødhet i ansikt og på hals
3) Redusere/fjerne pigmentflekker og pigmentforandringer.  Med vår laser kan vi både fjerne spredte pigmenteringer på et større område- som bryst eller håndbak. Vi kan også fjerne pigmenter flekkvis i ansiktet. Vi bruker ulik styrke og ulik metode på de forskjellige områdene.

IPL/DyeVL utretter mye positivt for din hud og vil i tillegg til det nevnte over også ha en positiv effekt på hudkvaliteten. Mange pasienter rapporterer om at de syns huden virker strammere og har mer glød etter endt behandling.


Hvordan fjerne pigmentflekker?

Til tross for at hyperpigmenteringer og pigmentflekker ikke er farlig er det allikevel mange som finner dem sjenerende og som derfor ønsker å fjerne pigmentflekker. En enkel og skånsom måte å fjerne pigmentflekker på er ved bruk av vår IPL/DyeVL laser.

Ved bruk av en IPL/DyeVL laser sprenges pigmentkornene i stykker og fjernes av hudens egne opprydningceller. Øyebeskyttelse brukes under hele behandlingen. Når du kommer til en time for å fjerne pigmentflekker hos oss vil vi først ta en konsultasjon, hvor vi ser på huden din, og sammen med deg finner den behandlingen som er best for deg og din hudtype.

Mange syns også det er interessant å starte behandlingsforløpet med en Visia hudanalyse. Her kan vi se hvor dypt pigmentene sitter og hvor mye pigmenter du har. Vi kan også avslutte behandlingsforløpet - fjerne pigmentflekker - med en ny Visia hudanalyse.  Før behandlingen starter renser vi over området som skal behandles og går over med Klorhexidin. Deretter legges en gele på huden, denne geleen er med på å føre lyset ned i området som skal behandles. Lyslederen blir deretter ført over. Behandlingen er ikke smertefri. Ved hver impuls som utløses føles en kortvarig, stikkende varme. Vi kan kjøle ned huden mellom hvert «skudd» for å redusere varmen i huden din. Etter behandling påføres en reparerende krem og en krem med SPF 50. I tiden etter behandling er det viktig at du er flink til å bruke en høy solfaktor. Dette fordi bruk at IPL/DyeVL gjør huden lysømfintlig den første tiden.


Hva er effekten av en IPL/DyeVL behandling?

Pigmentflekkene som ligger i overhuden, fjernes lett med IPL/DyeVL. Typiske pigmentforandringer som har kommet i forbindelse med overdreven soling, skal være enkle å fjerne. Det samme gjelder aldersbetingede flekker i ansikt og på håndrygg.

Effekten av behandlingen vil varierer fra fullstendig fjerning av pigment, til delvis eller ingen – avhengig av pigmentets type og årsak.

I en del tilfeller kreves det mer enn èn behandling for å fjerne pigmentflekker. Alt fra 1- 5 behandlinger er normalt. Å fjerne pigmentflekker som ligger dypere (melasma) er mer komplisert å fjerne, uansett hvilken behandlingsform man velger. I noen tilfeller anbefaler vi kombinasjonen å fjerne pigmentflekker med IPL/DyeVL sammen med andre typer behandlinger. Dette kan være kjemiske peelinger, Dermapen, Mesoterapi eller hudprogram. Vi kan skreddersy behandling på en konsultasjonstime. Kombinasjon av ulike behandlinger gir i mange tilfeller de beste resultatene. Sykepleierne du møter hos oss er eksperter på å fjerne pigmentflekker og vil i samarbeid med deg finne den beste behandlingen for deg og din hudtype.


Hva må gjøres før man utfører behandling for å fjerne pigmentflekker?

Man bør unngå sterk sol eller solarium 4 uker før behandling. De 2 siste ukene skal man heller ikke bruke selvbruningskrem.
A-vitaminsyre og kremer med sterke syrer må ikke brukes de siste dagene før behandling.
Bruk SPF 50, 4 uker før, og 4 uker etter behandling for å unngå pigmentforstyrrelser.På behandlingsdagen er det viktig å vaske hudområdet som skal behandles, og evt. sminke og kremer fjernes før behandlingen hos oss.
Hvordan ser det ut etter behandling?Pigmentflekkene kan se litt mørkere ut enn før behandling. . Det er vanlig å få en følelse av at huden ser litt «skitten» ut. Etter 1-2 dager går den mørke fargen i pigmentene opp til overflaten og noen opplever at pigmentene flasser av etter 5-10 dager. Hos enkelte kan det sees en lett hevelse i huden, særlig hvis det er flere pigmentforandringer under øyet og i øvre del av kinn som er behandlet. Det kan oppstå noe hevelse og rødhet. Dette kan vare fra et døgn, til en uke. Vi anbefaler å kjøle ned huden etter behandling hvis den virker varm og litt sår, dette for å unngå hevelse.

Det kan i sjeldne tilfeller oppstå overfladiske blemmer. Disse vil forsvinne og falle av uten at det blir overfladiske arr. Hvis det blir blemmer eller skorper – ta kontakt med din behandler.

God hygiene etter behandlingen er veldig viktig. Bruk gjerne en lett hudrens morgen og kveld. Å fjerne pigmentflekker med IPL/DyeVL vil vi ikke bryte noen hudbarriere. Du kan derfor bruke make-up, rett etter behandlingen.

Å fjerne pigmentflekker – får man et varig resultat?Er man disponert for å få hyperpigmentering/pigmentflekker vil man alltid kunne få nye. Mange trenger å vedlikeholde behandlingen innimellom, men dette er veldig individuelt. Vi anbefaler uansett bruk av høy solfaktor etter behandling, da dette er det viktigste du kan gjøre selv for å forebygge at nye pigmenteringer oppstår. Din sykepleier kan sette opp et hudprogram til deg som kan gjøre at det gode resultatet etter behandlingen vedvarer lenger.


Har du spørsmål om fjerning av pigmentflekker?

Vår fagansvarlige kosmetiske sykepleier Julie Svenneby - Arvnes har meget god og lang erfaring med bruk av IPL/DyeVL laser og svarer på alle dine spørsmål om fjerning av pigmentflekker, kontakt Julie her. 
 
Lurer du på om en behandling med laser for å fjerne pigmentflekker passer for din hud kan du bestille en uforpliktende hudkonsultasjon her.

Velkommen til oss!

Om artikkelforfatteren

Julie Svenneby-Arvnes er fagansvarlig for kosmetiske behandlinger på Fornebuklinikken.
 
Hun har over 14 års erfaring og har blant annet vært klinikksjef ved Akademiklinikken. Julie er opptatt av å gi sine pasienter et naturlig, friskt resultat, og har oppnådd graden injeksjonsspesialist på behandlinger med Restylane og Botox. Julie har bred erfaring innen ulike behandlingsfelt og utfører alle typer injeksjonsbehandlinger som rynkebehandling, fillere, Skinbooster, leppebehandling, svettebehandling, alle typer laserbehandlinger og hudoppstramming, behandlinger med Dermapen, kjemiske peelinger, kremprogram og sclerosering.
julie-svenneby-kosmetisk-sykepleier

Anbefalte innlegg

Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge? kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Antioksidanter i hudpleie – hvordan virker de og hvilke bør man velge?
Uønsket hårvekst? Vi tilbyr permanent hårfjerning med laser kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Uønsket hårvekst? Vi tilbyr permanent hårfjerning med laser
Våre 5 beste tips for ungdommelig hud kosmetiske-behandlinger, livstil
kosmetiske-behandlinger, livstil - Våre 5 beste tips for ungdommelig hud
Vi firer ikke på kvaliteten. brystkirurgi, klinikk
brystkirurgi, klinikk - Vi firer ikke på kvaliteten.
Vakker hud i høst kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Vakker hud i høst
Kosmetisk behandling av øyeområdet kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Kosmetisk behandling av øyeområdet
Fjerning av brystproteser ved ulike plager brystkirurgi, kropp
brystkirurgi, kropp - Fjerning av brystproteser ved ulike plager
Tunge øyelokk til besvær ansikt
ansikt - Tunge øyelokk til besvær
Pasientsikkerhet og koronasmitte brystkirurgi, kropp, ansikt, kosmetiske-behandlinger, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, kosmetiske-behandlinger, klinikk - Pasientsikkerhet og koronasmitte
Trygghet ved kosmetisk kirurgi brystkirurgi, kropp, klinikk
brystkirurgi, kropp, klinikk - Trygghet ved kosmetisk kirurgi
Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk. ansikt
ansikt - Neseoperasjon - neseplastikk - rhinoplastikk.
Vi tilbyr det siste innen tatoveringsfjerning. kropp, ansikt, kosmetiske-behandlinger
kropp, ansikt, kosmetiske-behandlinger - Vi tilbyr det siste innen tatoveringsfjerning.
Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose? brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk
brystkirurgi, kropp, ansikt, klinikk - Lurer du på hva som skjer når du får narkose, eller er du bekymret for narkose?
CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals. ansikt, kosmetiske-behandlinger
ansikt, kosmetiske-behandlinger - CLEARLIFT Pixel Q Switched Laser – oppstrammende og hudfornyende behandling for ansikt og hals.
Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Nytt, effektivt lasersystem som behandler en rekke hudtilstander
Kjemisk peeling – et godt hudforbedrende alternativ med lang historikk kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Kjemisk peeling – et godt hudforbedrende alternativ med lang historikk
Effektiv behandling av arr ansikt, kosmetiske-behandlinger
ansikt, kosmetiske-behandlinger - Effektiv behandling av arr
Kroppsformende kirurgi etter store vekttap kropp
kropp - Kroppsformende kirurgi etter store vekttap
Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva. brystkirurgi
brystkirurgi - Fornebuklinikken først i Norden med anatomiske proteser fra Motiva.
Fillerbehandling av lepper ansikt, kosmetiske-behandlinger
ansikt, kosmetiske-behandlinger - Fillerbehandling av lepper
Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom) brystkirurgi
brystkirurgi - Viktig med åpenhet rundt ALCL, BIA-ALCL (brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellelymfom)
Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang brystkirurgi, kropp
brystkirurgi, kropp - Brystforstørrelse via armhulen - transaxsillar tilgang
Visia - avansert verktøy for hudanalyse kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Visia - avansert verktøy for hudanalyse
Leter du etter en effektivt anti-age fuktighetskrem? kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Leter du etter en effektivt anti-age fuktighetskrem?
Ønsker du strålende hud med mindre porer? kosmetiske-behandlinger
kosmetiske-behandlinger - Ønsker du strålende hud med mindre porer?
Ny og banebrytende behandling med Juvederm Volite ansikt, kosmetiske-behandlinger
ansikt, kosmetiske-behandlinger - Ny og banebrytende behandling med Juvederm Volite
Hvordan få flat mage igjen? kropp
kropp - Hvordan få flat mage igjen?
Har du tatt eller skal du ta brystforstørrelse men er usikker på hvordan du skal forholde deg i tiden etterpå? Brystkirurgi, Kropp
Brystkirurgi, Kropp - Har du tatt eller skal du ta brystforstørrelse men er usikker på hvordan du skal forholde deg i tiden etterpå?
Alpha Lipoic - et viktig element i et hvert aniti-age hudprogram Ansikt, Kosmetiske behandlinger
Ansikt, Kosmetiske behandlinger - Alpha Lipoic - et viktig element i et hvert aniti-age hudprogram
Behandling av aknearr Ansikt, Kosmetiske behandlinger
Ansikt, Kosmetiske behandlinger - Behandling av aknearr
Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk Brystkirurgi
Brystkirurgi - Endoskopisk brystforstørrelse - kikkehullsteknikk
Ny trend innen brystforstørrelse med silikon Brystkirurgi
Brystkirurgi - Ny trend innen brystforstørrelse med silikon
Lei av synlige blodårer på ben? Kropp, Karkirurgi
Kropp, Karkirurgi - Lei av synlige blodårer på ben?
De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg? Livstil
Livstil - De fleste har hørt at kollagen er bra for huden, men hva er egentlig kollagen og hvorfor er det viktig for deg?
Øyelokksoperasjon – verdens mest utførte inngrep i ansiktet Ansikt
Ansikt - Øyelokksoperasjon – verdens mest utførte inngrep i ansiktet
Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting? Kropp
Kropp - Lider du av hyperhidrose / overdreven svetting?
Neseoperasjon Ansikt
Ansikt - Neseoperasjon
Velg riktig type fett, Omega-3 Livstil
Livstil - Velg riktig type fett, Omega-3
Antioksidanter beskytter Livstil
Livstil - Antioksidanter beskytter