Ulik bryststørrelse (medisinsk grunnlag)

Her har du fire muligheter:

  • Vanligst: Forstørrelse med innlegg på ett eller begge bryster - i siste tilfellet med størst innlegg på den minste siden.
  • Reduksjon av det største brystet.
  • Eventuelt en kombinasjon av forstørring og reduksjon.

Alle brystinnlegg som brukes i Norge er godkjent av helsemyndighetene både i Norge og i EU. De fleste kirurger mener at en ru brystprotese av silikon er best og sikrest. Silikon er et meget stabilt stoff med antatt ubegrenset holdbarhet. Omfattende forskning i de senere år har vist at stoffet er ufarlig for mennesker. Les mer om våre brystproteser her.

Silikon brystproteser har en naturlig konsistens - og kjennes ut som et naturlig bryst.

De aller fleste vil få pene, naturlige bryster med normal mykhet etter brystforstørring. Formen på brystene vil avhenge av hvordan kvinnen så ut før operasjonen. Flere forhold spiller inn - melkekjertelens form og størrelse, mengden underhudsfett og hudens elastisitet. Brystene blir gjerne noe rundere enn de var før. Kvinner med spinkel overkropp kan av og til få en "brå" overgang mellom huden på brystkassen og selve brystet - hvis det settes inn for store brystinnlegg. Når du ligger på ryggen uten BH, vil ikke brystene "flyte" ut til siden slik som de ville gjort uten innlegg - særlig hvis protesene er store.

Bildene på denne siden er kun er ment som en orientering. Du kan ikke "velge" størrelse ut i fra et bilde eller sammenlikne deg med en venninne. Men et bilde av en annen kvinnes bryster som du synes er passelige gir oss en ide om hva du ønsker. Hvis en reduksjon på et bryst er det du ønsker, klikk her

Les mer om brystinnlegg


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.