Kosmetisk kirurgi

Kosmetisk kirurgi på Fornebuklinikken

Kosmetisk kirurgi brukes om plastisk kirurgi (plastikkirurgi) som retter opp eller forbedrer ikke sykelige tilstander. Det er flytende overganger mellom hva som er normale forandringer og hva som er sykelige forandringer. Graviditeter eller vektvariasjoner kan for eksempel gi varierende grad av overstrukket løs hud og slapp magemusklatur. Dette kan ofte ikke trenes bort.

Mange velger kosmetisk kirurgi for å forbedre utseendet, og vil ofte oppleve en "helsegevinst" i form av bedre selvfølelse og økt livskvalitet. For andre betyr dette mindre. De kan ikke tenke seg kosmetisk kirurgi, og aksepterer at livet har satt sine spor.

Brystforstørrelse foretas nesten alltid på kosmetisk indikasjon. Små bryster eller bryster som er forandret etter ammeperioder er ingen sykelig tilstand, men enkelte kan oppleve det som et alvorlig problem. Manglende brystutvikling etter puberteten er sjelden, og betraktes som unormalt, likeledes stor asymmetri. Dette er tilstander som har lav prioritet i det offentlige helsevesen.

Kosmetisk kirurgi / plastikkirurgi på kosmetisk indikasjon har i de senere årene økt i omfang. De mest populære inngrepene innen kosmetisk kirurgi er Brystforstørrelse, fettsugning, brystløft, brystreduksjon, mageplastikk og øyelokksplastikk. Vi har i de siste årene også sett en betydelig økning av ansiktsløft.

Plastikkirurgene ved Fornebuklinikken utfører alle typer kosmetisk kirurgi, og vi operer over 1600 pasienter årlig. Dette gir oss betydelig erfaring, som igjen gir deg trygghet for et godt resultat.

Andre introduksjonsartikler


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.