Slanking, fedme og fettsuging - Fakta

Kan fedme behandles med fettsuging ?

Både ja og nei, men en slik operasjon erstatter ikke slanking. Vi skal forklare deg hvorfor:

Du har kanskje merket at fettet i visse deler av kroppen ikke så lett lar seg slanke bort. Det er denne typen fedme vi behandler med fettsuging.

De områdene som egner seg best er:

Hake, bryst, mage, hofter, sete, utsiden av lårene, innsiden av knærne, ankler og rygg. Hos kvinner er hofter, lår, nedre del av magen vanlig. Hos menn samler fettet seg oftest over brystet, under haken og bak på hoftene.

Se også bilder i vår fotoserie:Steder på kroppen som egner seg for figurforming, fettsuging / fettfjerning

Begrensninger

Øvre del av magen, forsiden av lårene, leggene og midje er vanskelig å behandle. Fett som ligger inne i bukhulen (ofte hos menn) er eksempel på et område vi ikke kan behandle.

Siden det er grense for hvor mye bedøvelse vi tåler går det også en grense for hvor mye fett vi kan fjerne. Fjerning av 1 kg. fett kan føre til et helt ufarlig "blodtap" tilsvarende en menstruasjon og vi kan derfor ikke fjerne mer enn et par kilo av gangen. Vi kan heller ikke fjerne for mye fett fra pasienter med fedme (ekstrem overvekt) pga. muligheter for komplikasjoner.

Kan fettet komme tilbake?

Nei - fettcellene er fjernet og "vokser" ikke ut i gjen. Men du kan selvsagt legge på deg senere og da vil fettet hovedsakelig legge seg andre steder på kroppen.

Se også vår informasjonsfilm om fettsuging ved Fornebuklinikken


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.