jubileumslogo-2024-fullt%20navn
search-icon-dark
Vanlige spørsmål >
Ofte stilte spørsmål
Vår garanti >
Vår garanti
Hvorfor velge oss >
Om Fornebuklinikken
Før og etter operasjonen >
Plastisk kirurgi - før og etter operasjon

Body lift

Etter stor vektnedgang, enten på grunn av slanking eller en slankeoperasjon, kan man få mye overflødig og løs hud både på magen og over hoftene og rumpa. Da kan et inngrep som strammer opp huden både på magen og rundt hoftepartiet være et alternativ.
Jørgen Utvoll
Dr. Jørgen Utvoll
Overlege og partner i Fornebuklinikken, Spesialist i plastikkirurgi
Bestill konsultasjon >

De som har behov for body lift kan hovedsakelig deles i to grupper: De med for mye fett i mage- og hofteregionen og overstrukket hud og de med mest overflødig, løs hud. Ofte finnes også en kombinasjon.

Fornebuklinikken_BAW_09
Fornebuklinikken%20beskj%C3%A6rte_BAW_16
LURER DU PÅ NOE?
Ta kontakt med oss
67 11 54 20
info@fornebuklinikken.no
Bestill en uforpliktende konsultasjon
GÅ TIL BESTILLING

1. Generelt om body lift

Body lift har vært utført i en eller annen form siden 1970 tallet. I Brasil var det særlig dr. Barudi som utviklet ulike former for figurforming. Mange berømte plastikkirurger har vært med på forbedring av metodene og resultatene, men et gjennombrudd var når man på 80-tallet begynte å kombinere fettsuging og body lifting. Man figurformet med fettsuging og fjernet deretter overflødig hud. Dette gav sikrere kirurgi og bedre resultater. Samtidig stramming muskulaturen på magen, gav enda bedre figur. Mens mageplastikk gir forbedring av magepartiet og litt mot flankene, så gir body lift i tillegg forbedring i flankene/hoftene og et lite løft av rumpa.

Fornebuklinikken benytter figurforming med fettsuging og deretter stramming av muskulaturen er viktigste forutsetning for et fint og varig resultat. Fornebuklinikken har siden 2008 holdt seg til samme prinsipper beskrevet av dr. Pascal og dr. Lockwood, og lang erfaring med bukplastikk og body lift. Vi utfører inngrepet som et en- eller to seanses inngrep etter individuell vurdering.

De som har behov for body lift kan hovedsakelig deles i to grupper: De med for mye fett i mage- og hofteregionen og overstrukket hud og de med mest overflødig, løs hud. Ofte finnes også en kombinasjon.

 

2. Spesielt om slappe magemuskler

Ved graviditet, men også ved overvekt, vil de to magemusklene bli tøyd fra hverandre. Hos mange vil musklene "samle" seg igjen etter fødselen eller vektnedgang. Hos andre vil magen forbli overstrukket og slapp. Denne svakheten lar seg ikke alltid trene opp igjen. En body lift kombinert med sammensying av de to musklene vil som oftest løse problemet. Noen ganger er hele bukveggen så forstrukket og tynn at slik sammensying ikke er mulig. Det er en fordel at slike operasjoner gjøres etter at man er ferdig med alle barnefødsler eller er stabil i vekt. Nye graviditeter eller vekfluktuasjoner vil kunne tøye ut hud og muskler igjen. Dette er ikke farlig, men kan føre til at det blir behov for nok en operasjon senere.

 

3. Hvem kan få utført body lift?

Overflødig, løs hud på kan være et resultat av alder, vektreduksjon eller svangerskap. Overvekt kombinert med kraftig strekk på huden kan etterhvert føre til såkalt hengebuk og slapp rumpe. I slike tilfeller fjerner vi fettet først for figurforming, og gjør deretter en body lift i samme operasjon. I enkelte tilfeller deles inngrepet i to deler.

Fett innenfor bukveggen (såkalt innfett) kan ikke fjernes ved operasjon. Kirurgen kan ved undersøkelse kjenne i hvilken grad en slapp mage er forårsaket av dårlig bukmuskulatur.

Body lift kan ikke gjøres hos overvektige, grensen går ved BMI (body mass index) 26. Ved BMI over 26 øker muligheten for komplikasjoner dramatisk. Her setter vi krav om vektreduksjon først. Det er en fordel at slike operasjoner gjøres etter at man har nådd sin trivselsvekt. Ytterligere vektreduksjon kan føre til at det blir behov for nok en operasjon senere. Body lift kan ikke utføres hos røykere eller på pasienter med diabetes, fordi fare for sårkomplikasjoner øker kraftig.
operasjon6

4. Forundersøkelse (konsultasjon) og forberedelse før operasjon


På siden plastikkirurgi - vi følger deg hele veien kan du lese om konsultasjoner på Fornebuklinikken og hvordan du skal forberede deg før operasjonen.

Ved konsultasjonen møter du en av våre erfarne plastikkirurger. Magen, hofter, rumpe og hudens elastisitet blir vurdert, og dine ønsker vil bli tatt hensyn til så langt det er mulig. Du vil bli forklart forskjellen mellom full bukplastikk/mageplastikk og body lift, samt få svar på eventuelle spørsmål. 

Man må ha anledning til å ta det helt med ro i minst tre uker etterpå. Pasienter med små barn må ha hjelp i denne perioden. Pasienter som opereres på medisinsk indikasjon, på grunn av stor vektnedgang og store forandringer, har rett til sykemelding. Sykemeldingstiden er vanligvis 4-6 uker, avhengig av type arbeid.


5. Hvordan gjøres body lift?


På operasjonsdagen undersøkes du først  av kirurgen som gjør de nødvendige målinger og markeringer på magen, over hoftene og mot rumpa. På operasjonsstuen vil du bli vasket med sprit og deretter delvis tildekket med sterile laken. Før kirurgen starter sovner du av narkosen. Selve inngrepet tar ca. 5 timer.

Hos de aller fleste fjernes først fett på magen og ut mot hoftene ved hjelp av liposkulptur (fettsuging). Operasjonssnittet legges alltid på tvers (bikinisnitt) - like over kjønnshårene. Etter at snittet er laget, løsnes hud/underhud fra bukveggen og fra navlen. Overflødig hud strammes nedover og blir fjernet. Sårene sys delvisdelvis sammen. Deretter snus du under narkosen til mageleie, og operasjonen fortsetter med den bakre fett- og hudfjerningen. Dette gir stramming av hofter og rumpe. Hvor synlig arret blir, avhenger av den enkeltes evne til å danne arr.
oppvakning5

6. Tiden etter body lift


Les om hva du kan forvente etter body lift, hvordan du skal forholde deg, eventuelle komplikasjoner og forventninger til resultat her.

 
Ofte stilte spørsmaal

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Det å bestemme seg for å gjøre en forandring er ofte knyttet til mye usikkerhet, og mange har flere spørsmål og bekymringer knyttet til dette. Er det smertefullt? Når kan jeg leve som normalt igjen? Hvordan skal jeg forholde meg etter inngrepet?

Se ofte stilte spørsmål her eller ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg.