Hudfillere - fyll ut rynkene

Redusere rynkene? Finjustere ansiktsproporsjoner? Se litt yngre ut? 

Uansett hvilken grunn du har, finnes det en skånsom måte å behandle huden med langtidsvirkende resultater. Hyalouronsyre (HA) finnes naturlig i kroppen, og er et naturlig alternativ til kirurgiske inngrep. 

Huden blir daglig utsatt for påkjenninger i form av vind, sol, kulde, forurensning, hormonelle variasjoner og aldring. Mengden fuktighetsbevarende hyaluronsyre reduseres med alderen. Dette bidrar til å skape linjer og furere i huden, redusert fylde og volum som gir et eldre og trettere utseende. 

Hyaluronsyre er etn naturlig substans som finnes i kroppen og som har som oppgave å tilføre huden fuktighet og volum. Naturlig hyaluronsyre brytes ned og erstattes kontinuerlig. Etterhvert som vi blir eldre avtar denne erstatningsmekanismen. 

Juvederm inneholder konsentrat av hyaluronsyre og behandlingen vil kunne gi tilbake volum, kontur og glatte ut rynker i huden. Juvederm er en IKKE-PERMANENT hudfiller, med effekt mellom 6-12 mnd. 

Hyaleronsyren i hudfillere som for eksempel Juvederm , fremstilles renset fra en bakterie. Den framkaller ingen allergiske reaksjoner.

Som hovedregel bør man holde seg unna PERMANENTE hudfillere. Disse produktene kan gi immunreaksjoner som kan være svært vanskelig å håndtere.

Vi benytter kun hudfillere fra Juvederm. Juvederm produseres i ulike geletykkelser, fasthet og volum, dette gir bedre resultater når produktet skal settes i hud og vev av ulik tykkelse.

Ingen ansikt er like og derfor finnes ulike varianter av JUVEDERM ULTRA avhengig av hva du har behov for og hvilket resultat du ønsker. En behandling med JUVEDERM ULTRA gir et umiddelbart og langvarig resultat, og er skånsomt mot huden. 

 • Juvederm hudfiller er et veldokumentert produkt med FDA godkjenning (godkjent til bruk i USA)
 • Juvederm hudfiller har en gunstig gele molekylstruktur som gjør at den er glatt og lett å forme. Den har bedøvelsesmiddelet lidokain i seg, slik at området der produktet settes etter hvert blir følelsesløst.
 • Juvederm hudfiller inneholder den hyaleronsyren som har vist lengst varighet. Studier har vist varighet inntil 9-12 mnd, avhengig av vevet og området det settes i. Den beholder den glatte og myke strukturen til den brytes ned.

Områder som egner seg for behandling med Juvaderm hudfiller: 

 • Øke volum i lepper, eller markere leppekontur
 • ”Løfte” sure munnviker
 • Fylle ut gjenstående fure mellom øyebryn etter Botox behandling
 • Redusere furen fra neserot til munnvik (nasolabiallinje)
 • Fylle ut defekter eller arr

Juvederm produserer også en egen hyaleronsyre med tykkere gele og struktur, for volumoppbygging i ansiktet – VOLUMA

Når vi er unge og har en naturlig elastisitet og volum i ansiktet som et triangel vendt opp ned. Volumet løftes mot ansiktets øvre halvdel. Etterhvert som vi blir eldre bidrar tap av ansiktsfett, tyndekraften og tap av hudens naturlige elastisitet til å snu dette triangelet. Dette medfører smalere og mindre ungdommelig panne og tinningområde, og en bredere og tyngre kjevelinje. 
JUVEDERM VOLMA er en volumgivende filler med hyaluronsyre som kirrigerer ansiktets volum og konturer. JOVEDERM VOLUMA gjenoppretter det volumet i hake, kinn eller kinnben som har blitt innsunket. Umiddelbart etter behandling bør du merke at ansiktskonturene dine ser fyldigere og rundere ut, noe som gir ansiktet ditt et mykere, mere ungdommelig utseende. Resultatet er et natulig volum med varighet opp til 18 måneder. 

Bruk av VOLUMA er mer krevende teknisk og forutsetter lang erfaring med kjennskap til ansiktets oppbygging og proporsjoner, samt tidligere bruk av øvrige hudfillere.

Områder som egner seg for behandling med VOLUMA:

 • Utjevning av fure i overgang hake/kjeve
 • Markering av kjevekant
 • Gjenoppbygging/løft av kinn/kinnben
 • Gjenoppbygging av volum i tinningområdet

Både Juvederm og Voluma kan med fordel kombineres med kirurgi, Botox, og hudforbedrende behandling for et optimalt resultat.

En sammensatt behandling ved bruk av både Voluma, Juvederm fillere og Botox, er et såkalt Softlift(link).

Bivirkninger ved bruk av hudfillere 

Hevelse, blåmerker de første dagene etter injeksjon Kosmetiske ujevnheter kan forekomme men lar seg oftest korrigere.


Bestill en konsultasjonstime

Har du faglige spørsmål eller ønsker en individuell vurdering, er du velkommen til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos en av våre erfarne plastikkirurger/karkirurger.

Bestill time